ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Φρουτοσαλάτα: Ποια καλοκαιρινά φρούτα θα βάλεις, πόσες θερμίδες έχει (και πώς θα τις κάψεις)

Unsplash

Το κλειδί βρίσκεται στη λέξη σαλάτα. Όσο πιο υψηλές είναι οι θερμοκρασίες, τόσο πιο ελαφριά γίνονται τα γεύματά μας. Υπάρχει λοιπόν καλύτερη επιλογή από μία σαλάτα;

Εφόσον οι συνδυασμοί είναι άπειροι, τα μεσημέρια στο γραφείο πρέπει να έχεις νεέργεια αλλά να μην τρως και κάτι που θα σε ρίξει σε λήθαργο. Εκτός από τη σαλάτα ως γεύμα, υπάρχει και η απόλυτα υγιεινή και δροσερή εκδοχή της. Η λατρεμένη φρουτοσαλάτα. Θα την τιμήσεις στις διακοπές αλλά θα έπρεπε να είναι μέρος και της καθημερινότητάς σου.

Και επειδή πολλά ακούγονται για τα φρούτα και την περιεκτικότητα που έχουν σε ζάχαρη, εμείς είμαστε εδώ για να σου πούμε ποιες είναι οι ιδανικές επιλογές, πόσες θερμίδες έχουν αλλά και πόσα λεπτά άσκησης χρειάζονται για να τα κάψεις.

Η καλοκαιρινή φρουτοσαλάτα

Η ποσότητα μίας μερίδας ισούται με ένα φλιτζάνι. Άρα 160 γραμμάρια περίπου. Αυτό όμως εξαρτάται από το ποια φρούτα θα βάλεις στο πιάτο σου. Ας δούμε τη δική σου εκδοχή.

33 γραμ. φράουλες
30 γραμ. σταφύλια
36 γραμ. ακτινίδιο
30 γραμ. μπανάνες
33 γραμ. ανανάς

Όλα μαζί σου δίνουν 100 θερμίδες, εάν μείνεις σε αυτήν την ποσότητα. Αν διπλασιάσεις την ποσότητα (2 φλιτζάνια), θα πάρεις 200 θερμίδες.

Πόσα λεπτά άσκησης για να την κάψεις;

Αν και οι θερμίδες δεν είναι πολλές, σε περίπτωση που αναρωτιέσαι τι πρέπει να κάνεις για την κάψεις, εμείς σου δίνουμε τα ακριβή λεπτά. 26 λεπτά περπάτημα, 9 λεπτά τρέξιμο ή 13 λεπτά ποδηλασία.