ΣΧΕΣΕΙΣ

Είναι το σεξ καλός τρόπος για να ξεπεράσεις τον πρώην σου; 

Pexels

«Post break up sex that helps you forget your ex. What did you expect from post break up sex?» τραγουδούν οι Vaccines στο to the point τραγούδι με τίτλο Post Break-Up Sex. Και πράγματι, αν πρόσφατα βγήκες από μία σχέση, μπορεί να αναρωτιέσαι αν το σεξ μετά τον χωρισμό, είναι γενικά μια καλή ιδέα για να ξεπεράσεις μια σχέση.

Τα θετικά του να κάνεις σεξ για να ξεπεράσεις έναν πρώην

Είναι το σεξ καλός τρόπος για να ξεπεράσεις τον πρώην σου;  Pexels

Σύμφωνα με τους ειδικούς, μερικοί άνθρωποι διαπιστώνουν πραγματικά ότι το σεξ με έναν νέο σύντροφο, τους βοηθά να ξεπεράσουν μια πρώην σχέση. Σε αυτή την περίπτωση το σεξ λειτουργεί ως φυσικό ενισχυτικό αυτοπεποίθησης. Ένας νέος σεξουαλικός σύντροφος, σε βάζει άλλωστε και πάλι στο «παιχνίδι» και σου φρεσκάρει τη μνήμη των single ημερών σου.

Ανάλογα με το άτομο με το οποίο θα επιλέξεις επίσης, μπορείς να βρεις χαρακτηριστικά τα οποία έλειπαν από τον πρώην σου. Εάν επικοινωνείτε καλύτερα και μοιράζεστε μια ισχυρή σεξουαλική χημεία, για παράδειγμα, αυτό μπορεί να είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα.

Επίσης το σεξ μετά από έναν χωρισμό, μπορεί να είναι ο ιδανικός τρόπος αποκαθήλωσης του πρώην σου. Οι ειδικοί επισημαίνουν, ότι αλληλεπιδράσεις μας με άλλους ακόμη και σεξουαλικά, προσφέρουν την εμπειρία επαναφοράς ενός νευρωνικού δικτύου και του τρόπου με τον οποίο συσχετίζουμε το νόημα, το ανήκειν και την οικειότητα. Το σεξ με κάποιον νέο που ξεπερνά τα πρότυπα του μέτριου σεξ ή/και των  προσπαθειών επικοινωνίας που είχε θέσει ο πρώην σου, μπορεί σίγουρα να λειτουργήσει σαν «ενημέρωση λογισμικού» στην ερωτική σου ζωή.

Τα αρνητικά του να κάνεις σεξ για να ξεπεράσεις έναν πρώην

Ο ενθουσιασμός γύρω από τη νέα σου σεξουαλική ζωή, μπορεί να σε κάνει να ξεχάσεις την ύπαρξη του πρώην σου.
Παρόλα αυτά οι ειδικοί, επισημαίνουν ότι υπάρχουν ορισμένες βαθύτερες συνέπειες, που πρέπει να ληφθούν υπόψη.

Πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται στις σχέσεις τους με το σεξ στην αρχή και πιθανώς καταλήγουν να κάνουν περισσότερο, κακό σεξ. Από την άλλη, πολλοί επιλέγουν το σεξ μετά από έναν χωρισμό, εν μέσω συναισθηματικού τραύματος, επειδή μπορεί να λειτουργήσει ως φυσική ένεση ντοπαμίνης.

Πηγαίνοντας ένα βήμα πιο εκεί, μπορεί το σεξ μπορεί να σε κάνει να αισθανθείς ορατή και επιθυμητή, σε μια στιγμή που δεν αισθάνεσαι καθόλου έτσι. Με άλλα λόγια, μπορεί να κρύψει συναισθήματα, τα οποία δεν έχεις ακόμα αντιμετωπίσει.

Από την άλλη, το σεξ μετά από έναν χωρισμό, μπορεί να ενισχύει τη διαιώνιση ενός μοτίβου τοξικών σχέσεων. Ανάλογα με τον τύπο συναισθηματικής σου προσκόλλησης, ή αν τείνεις να μπερδεύεσαι από τα συναισθήματά σου όταν μια σχέση γίνει σεξουαλική, το σεξ με ένα νέο πρόσωπο, μπορεί να είναι στην πραγματικότητα το τελευταίο πράγμα που χρειάζεσαι σε αυτή τη φάση.

Έτσι, αν δεν έχεις επεξεργαστεί τα συναισθήματά σου για τον πρώην σου και δεν σου είναι ξεκάθαρο γιατί επιλέγεις το σεξ ως λύση, μπορεί να βρεθείς κολλημένη μέσα σε έναν κυκεώνα αρνητικών συναισθημάτων και ματαιώσεων.

Το σεξ δεν συνταγογραφείται

Σε περιόδους συναισθηματικής αναταραχής, όπως αυτή ενός χωρισμού, οι ειδικοί καταλήγουν στο ότι όλοι μας ενεργοποιούμε τους προσωπικούς μας μηχανισμούς επιβίωσης. Το σεξ είναι πάντα μια καλή ιδέα, αρκεί να γίνεται και η υπόλοιπη δουλειά σε ψυχολογικό επίπεδο.

Επεξεργάσου τα συναισθήματά σου και αφιέρωσε χρόνο για να σκεφτείς τι πήγε σωστά και τι λάθος με την προηγούμενη σχέση σου. Η όλη διαδικασία θα σε βοηθήσει σημαντικά τόσο στη single ζωή σου, όσο και στην επόμενή σου σχέση.