ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Δίδυμα αδέρφια: Πόσο μοιάζουν (ουσιαστικά) μεταξύ τους;

Unsplash

Το να μοιράζεσαι τη μήτρα της μητέρας σου με τον αδελφό σου είναι από μόνο του συγκλονιστικό! Τα δίδυμα αποτελούν την επιτομή τού πόσο θαυμάσια λειτουργεί η ανθρώπινη αναπαραγωγή αλλά και το πόσο αναπάντεχα μπορεί να βιώσει μια μέλλουσα μητέρα διπλή ευτυχία.

Γράφει η Τζιλ Δούκα MBA, PCC, Βραβευμένη συγγραφέας παγκόσμιου bestseller Αγάπη Τώρα και Ευ Ζην Τώρα, Ομιλήτρια διεθνούς φήμης. www.jillandnikolas.com

Περνώντας, όμως, από τις κοινότοπες και ίσως γλυκανάλατες αναφορές για το τι είναι τα δίδυμα αδέλφια, η καθημερινότητα αυτών των τόσο ιδιαίτερων ανθρώπων φέρνει στο προσκήνιο ένα βασικό ερώτημα: Αν λογίζεται πως όλοι οι άνθρωποι είμαστε διαφορετικοί και μοναδικά ανεπανάληπτοι, τι στο καλό ισχύει για τα δίδυμα;

Είτε μοιάζουν εξωτερικά είτε όχι, η αλήθεια είναι πως ακόμη και τα δίδυμα αδέλφια δεν έχουν καμιά σχέση μεταξύ τους, κάτι που οι ιδεοληψίες του σύγχρονου πολιτισμού τείνουν μερικές φορές να αγνοούν. Φυσικά και τα δίδυμα αδέλφια είναι δεμένα μεταξύ τους συναισθηματικά και μοιράζονται κοινούς κώδικες επικοινωνίας, ακριβώς όπως όλα τα αδέλφια μεταξύ τους.

Η κοινή χρήση της μήτρας της μαμάς τους όμως δεν είναι ικανή να ισοπεδώσει τη μοναδικότητά τους. Είναι άδικο να μπαίνουν πάντα στη ζυγαριά της σύγκρισης όπως επίσης άδικο είναι να μη βιώνουν τη διαφορετικότητά τους ελεύθερα και να μην ενθαρρύνονται για αυτή.

Όσο κι αν μοιάζουν (ή όχι) η χρονική συγκυρία της εμβρυακής τους συνύπαρξης δεν είναι ικανή να αναιρέσει το διαφορετικό τους DNA και τη διαφορετική τους θέληση να κάνουν τα πράγματα χωρίς να είναι η σκιά του αδελφού τους.

Η ενθάρρυνση να διερευνήσουν την ατομικότητά τους και τον εσωτερικό τους κόσμο, τις κλίσεις, τα ταλέντα και τις αδυναμίες τους, ξεκινά από τη μαμά και τον μπαμπά. Από την οικογένεια θα πάρουν το πράσινο φως να βγουν στον έξω κόσμο και να δηλώσουν περήφανα: «Είμαι δίδυμος αλλά όχι ίδιος».

  • Γίνε μέλος της μεγάλης μας παρέας και ως «ευχαριστώ» για την εγγραφή σου θα σου στείλουμε τις 40 πρώτες σελίδες από το best seller Ευ Ζην Τώρα, εντελώς δωρεάν! Η μεταμόρφωσή σου ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς!
  • Σε ενδιαφέρει το life coaching αλλά σε προβληματίζει το κόστος; Όχι πια! Δήλωσε το ενδιαφέρον σου και θα σου προσφέρουμε μία συνεδρία life coaching, αξίας 200 ευρώ, δώρο!