ΥΓΕΙΑ

Detox time: Το ρόφημα που συνδυάζει αποτοξίνωση και μακροζωία. Εβίβα

Unsplash

Η μακροζωία εξαρτάται από πολλούς και διαφορετικούς παράγοντες. Ξέρουμε ότι πρέπει να επιλέγουμε τις σωστές τροφές, να αθλούμαστε και να μην γεμίζουμε το σώμα μας με άγχος. Ξέρουμε όμως τι πρέπει να πίνουμε;

Ενώ το κόκκινο κρασί είναι το ρόφημα που έχει συνδεθεί με τη μακροζωία, επειδή καταναλώνεται σε πολλές περιοχές όπου οι άνθρωποι ζουν πολύ (a.k.a. Blue Zones), o Δρ. Mark Hyman μάς ενημερώνει ότι το ρόφημα που χαρίζει τελικά μακροζωία, αλλά ταυτόχρονα και αποτοξίνωση, είναι το λατρεμένο και πολυμήχανο πράσινο τσάι. Και, ειδικά σήμερα, θα το χρειαστείς, για να μπορέσει να χωνέψεις και να κοιμηθείς σαν πουλάκι.

«Το τσάι είναι το σούπερ ρόφημα που αποτελείται από πολυφαινόλες, τα συστατικά που προστατεύουν την καρδιαγγειακή υγεία και καταπολεμούν τον καρκίνο. Το δε πράσινο τσάι είναι μία κατηγορία από μόνο του και πλούσιο σε κατεχίνες. Πρόκειται για μερικές από τις πιο ισχυρές ουσίες που καταπολεμούν τις ασθένειες».

Οι έρευνες που υποστηρίζουν το πράσινο τσάι

Παλαιότερη έρευνα βρήκε μία σημαντική συσχέτιση μεταξύ της κατανάλωσης του πράσινου τσαγιού και του μειωμένου αριθμού προβλημάτων που σχετίζονται με την καρδιαγγειακή υγεία. Το 2018, κατέληξαν στο ότι το πράσινο τσάι είναι ελαφρώς πιο ισχυρό από το μαύρο, όσον αφορά στη μείωση της χοληστερίνης.

Αποτοξίνωση και υγιής εγκέφαλος

Αυτό το ήξερες ήδη. Το πράσινο τσάι καθαρίζει τον οργανισμό από τις τοξίνες ή μετά από το φούσκωμα που μάς προκαλεί ένα βαρύ γεύμα. Ήξερες όμως ότι το πράσινο τσάι είναι απαραίτητο και για την καλή υγεία του εγκεφάλου; Αυτό συμβαίνει λόγω της καφεΐνης και των κατεχινών που εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες. Και από αυτό επηρεάζεται θετικά και ο εγκέφαλος.

Δύο φλιτζάνια πράσινο τσάι την ημέρα αρκούν για να πάρεις όλα τα οφέλη. Και αυτά της μακροζωίας αλλά και της αποτοξίνωσης. Δεν ξεχνάμε φυσικά τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τα φασόλια, τα μούρα αλλά και ένα ποτήρι κόκκινο κρασί με το φαγητό μας. Όλα με μέτρο.