ΣΧΕΣΕΙΣ

Αυτός είναι ο πιο υγιής τρόπος να ξεπεράσεις ένα χωρισμό

''Θέλω να χωρίσουμε''. Όταν ακούγεται αυτή η ατάκα αρχικά νιώθεις τη γη να χάνεται κάτω από τα πόδια σου. Στη συνέχεια μουδιάζεις και αρχίζεις να σκέφτεσαι δεκάδες πράγματα ταυτόχρονα, όπως αν θα χρειαστεί να του επιστρέψεις το φούτερ του ή αν γουστάρει κάποια άλλη. Καμιά φορά μπορεί- ΜΠΟΡΕΙ να αντιδράσεις ψύχραιμα εκείνη την ώρα, μόνο που όταν γυρνάς σπίτι ή σε κάποια άσχετη φάση, δεν έχει σημασία, συνειδητοποιείς ότι είσαι ξανά μόνη και φρικάρεις.

Το να ξεπεράσεις τον πρώην σου είναι φοβερά δύσκολο, ειδικά αν τον ήθελες πολύ και ο χωρισμός σου ήρθε από το πουθενά. Τι κάνεις λοιπόν για να κάνεις πιο εύκολη την κατάσταση; Βγαίνεις με τις κολλητές σου για κοκτέιλ, βλέπεις τις αγαπημένες σου ταινίες αλλά κυρίως ακολουθείς τα παρακάτω βήματα.

1. Μείωσε τον χρόνο που ξοδεύεις online

Κλείσε το facebook και μην κοιτάς τα snap, ειδικά αν ξέρεις ότι θα δεις post από τον πρώην σου. Βγες με τις φίλες σου και πέρασε χρόνο κάνοντας πράγματα που σε κάνουν χαρούμενη.

2. Σταμάτα να κατηγορείς τον εαυτό σου

Όλες το έχουμε κάνει αυτό κάποια στιγμή- ακόμα και όταν γνωρίζαμε ότι δεν φταίμε σε τίποτα και ο χωρισμός δεν ήταν δικό μας λάθος, κατηγορούμε συνέχεια τον εαυτό μας. Αυτό δεν αλλάζει τα πράγματα, ούτε θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα οπότε σταμάτησέ το. Τι γίνεται στην περίπτωση όμως που έκανες εσύ το λάθος; Τότε, φίλτραρε την κατάσταση, μάθε από τα λάθη σου, αποδέξου τα και πήγαινε παρακάτω.

3. Μάθε από τα λάθη σου

Για να μπορέσεις να ξεπεράσεις πραγματικά μια κατάσταση θα πρέπει αρχικά να κατανοήσεις τι ήταν αυτό που πήγε λάθος. Σκέψου ψύχραιμα την κατάσταση, εντόπιε τα λάθη που έγιναν και προσπάθησε να μάθεις από αυτά και για να γίνεις καλύτερος άνθρωπος και να έχεις πιο υγιής σχέσεις από δω και πέρα.

4. Μην έχεις τύψεις για την απόφασή σου

Αν η απόφασή σου δεν ήταν παρορμητική και ήταν αποτέλεσμα σκέψης τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να νιώθεις άσχημα ή να έχεις δεύτερες σκέψεις. Βέβαια αν πιστεύεις ότι πραγματικά έκανες λάθος και έκρινες κακώς την κατάσταση, σκέψου καλά πριν κάνεις την οποιαδήποτε κίνηση για επανασύνδεση.

5. Γίνε ο καλύτερος φίλος του εαυτού σου

Είναι πολύ σημαντικό να νιώθεις πάλι καλά με τον εαυτό σου, να αρχίσεις να τον αγαπάς ξανά για αυτό που είναι και όχι για αυτό που ήθελες να γίνει για να αρέσεις στον πρώην σου. Φρόντισε τόσο το σώμα όσο και την ψυχή σου, αφιέρωσε χρόνο στην φροντίδα του και ανακάλυψε ξανά από την αρχή τι είναι αυτό που σε κάνει πραγματικά χαρούμενη.

6. Να θυμάσαι ότι δεν είσαι μόνη σου

Όταν τελειώνει μια σχέση- ειδικά όταν δεν την τελειώνεις εσύ, νιώθεις πιο μόνη από ποτέ. Είναι πολύ λογικό να αισθάνεσαι έτσι, η αίσθηση της απώλειας μπορεί να σε ρίξει πολύ ψυχολογικά. Δώσε χρόνο στον εαυτό σου να θρηνήσει και θα δεις και μόνη σου ότι κάποια στιγμή θα σταματήσεις να νιώθεις τόσο χάλια.

7. Πίστεψε ότι θα όλα θα πάνε καλά

”Όταν κλείνει μια πόρτα, ανοίγει μια άλλη”, το ξέρω ότι είναι φοβερά κλισέ αυτή η ατάκα αλλά ισχύει ρε παιδί μου πως να το κάνουμε. Εμπιστεύσου τον εαυτό σου και να θυμάσαι ότι αυτός ο χωρισμός μπορεί να σε πλήγωσε αλλά σε έκανε καλύτερο άνθρωπο.