ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αυτή η τροφή σε κάνει πιο έξυπνη

Πέρα από ενέργεια και ενδυνάμωση του οργανισμού, κάποιες τροφές βελτιώνουν και τη μνήμη, προλαμβάνοντας μελλοντικές δυσλειτουργίες και συμβάλλοντας στην καθημερινή υπερ-λειτουργία του. Γιατί ένα μυαλό χειμώνα-καλοκαίρι, μια προσοχή παραπάνω την χρειάζεται.

Γι' αυτό να τρως μούρα.

Σύμφωνα με την Επιθεώρηση της Νευροεπιστήμης τα βατόμουρα βελτιώνουν και επιβραδύνουν το ενδεχόμενο βραχυπρόθεσμης απώλειας μνήμης και θωρακίζουν από εγκεφαλικές φλεγμονές. Αν αισθάνεσαι πως ξεχνάς πράγματα, πρόσθεσε τουλάχιστον 2 φλιτζάνια βατόμουρα στο εβδομαδιαίο διατροφολόγιό σου.

Πρόκειται για μία πολυποικιλιακή υπερτροφή που τρώγεται με χίλιους δυο τρόπους. Ωμή, αποξηραμένη, μόνη της, με γιαούρτι, σε smoothies, στο φαγητό, στο γλυκό, παντού. Blackberries, blueberries, acai berries, cranberries, goji berries, raspberries (που τα ξέρεις ως σμέουρα), seaberries (που τα ξέρεις ως ιπποφαές), ό,τι κι αν προτιμάς σε γεύση, αν τα προσθέσεις στην τροφή σου θα ωφελήσουν όχι μόνο το μυαλό σου, αλλά το στομάχι, το έντερο, το ανοσοποιητικό και φυσικά τη σιλουέτα σου.