ΒΑΡΟΣ

Αυτή είναι η πιο σωστή ώρα της ημέρας για να ζυγιστείς

Με τα παπούτσια ή χωρίς; πριν το φαγητό ή εντελώς νηστική; το νερό, επηρεάζει; και τέλος πάντων ποια είναι η καλύτερη ώρα για να γίνει το ζύγισμα; Επηρεάζει το αν είναι μέρα ή νύχτα; Η απάντηση έρχεται από τη συμπαθή κοινότητα των επιστημόνων.

Σύμφωνα λοιπόν με τους ειδικούς, το 75% των ατόμων που έχασαν βάρος και δεν το πήραν πίσω ζυγίζονται σε σταθερή βάση, το οποίο σημαίνει πως τα αποσπασματικά ζυγίσματα, χωρίς πρόγραμμα, μία το πρωί μία το βράδυ, μία Τετάρτη μία Κυριακή, ή αυτή η σχεδόν μαζοχιστική άνοδος στη ζυγαριά κάθε μέρα, δεν είναι ο σωστός τρόπος. Παράλληλα, όπως αναφέρει έρευνα που δημοσιεύτηκε στην Επιθεώρηση της Διατροφής και της Διαιτολογίας του 2012 οι άνθρωποι που ζυγίζονται τακτικά δεν παίρνουν το βάρος πίσω. Οπότε κράτα το δεδομένο ότι το ζύγισμα, βοηθάει στο να διατηρήσεις τα κιλά σου.

Από ΄κει και πέρα, η διαδικασία πρέπει να γίνεται με προσοχή. Και πάνω απ’ όλα να ζυγίζεσαι κάθε φορά, την ίδια ώρα ώστε το μέτρο σύγκρισης να είναι σταθερό. Ιδανική ώρα είναι το πρωί, πριν το πρωινό σου κι αφού έχεις πάει στην τουαλέτα. Πριν το γυμναστήριο επίσης. Αυτή την ώρα της ημέρας θα έχεις μια ακριβέστερη αντανάκλαση του πραγματικού σου βάρους.

Βεβαιώσου επίσης πως η ζυγαριά σου είναι τοποθετημένη σε σκληρή, επίπεδη επιφάνεια, όχι πάνω σε χαλί και χωρίς παπούτσια.