FITNESS

6 εύκολες ασκήσεις για τις μέρες που δεν θες να γυμναστείς

Shutterstock

Υπάρχουν μέρες που το τελευταίο πράγμα που θέλω να κάνω είναι να πάω στο γυμναστήριο. Ειδικά όταν θα πρέπει να βάλω το φούτερ και από πάνω το μπουφάν μου (για τον χειμώνα λέω, το καλοκαίρι βρίσκω άλλη δικαιολογία) για να πάω κάπου να τα βγάλω όλα, να ιδρώσω και να τα ξαναβάλω. Τι κάνω εκείνες τις ημέρες; Απολύτως τίποτα. Τι θα σκεφτόσουν αν σου έλεγα ότι μας βρήκα 6 -σχεδόν ανώδυνες- ασκήσεις για να γυμναστούμε μέσα στο σπίτι;

Αρκεί να έχεις το εξής στο μυαλό σου κάθε μέρα. Καλύτερα να κάνεις κάτι από λίγο, παρά τίποτα απολύτως. Έστω και μία μικρή σωματική άσκηση θα σε ενεργοποιήσει -το να κάθεσαι ξαπλωμένη στον καναπέ, ακόμα κι αν έχεις μία καλή δικαιολογία θα σε βγάλει εντελώς εκτός προγράμματος. Και θα σε κρατήσει σε φόρμα τις μέρες που δεν θα θες με τίποτα να κάνεις προπόνηση.

Στην περίπτωση που απέχεις εβδομάδες από τις προπονήσεις, ξεκίνα σιγά σιγά. Με κάτι μικρό. Μπορείς να παρακολουθήσεις κάποια workouts βίντεο στο Youtube. Μπορείς επίσης να γυμναστείς με τη δική μας Δήμητρα Ζαχοπούλου. Τα πάντα όμως είναι θέμα προσωπικότητας. Καλό θα ήταν όταν επιλέγεις να γυμναστείς στο σπίτι να δοκιμάσεις ασκήσεις που περιλαμβάνουν μεγαλύτερες μυϊκές ομάδες και εστιάζουν στη συνολική σου φόρμα. Ξεκίνα τις προβολές, τα καθίσματα και τις σανίδες. Και ναι, υπάρχει τρόπος να αποκτήσουν τα σετ σου περισσότερο fun.

Διάλειμμα για σανίδα

Βλέπεις τηλεόραση και ξαφνικά βάζει διαφημίσεις. Ήρθε η ώρα να κερδίσεις τον χαμένο χρόνο. Κάνε σανίδα για όσο διαρκούν οι διαφημίσεις. Προσπάθησε να μείνεις για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα συνεχόμενα και συνέχισε τα σετ μέχρι να ξεκινήσει ξανά η ταινία. Το ενδιαφέρον εδώ είναι ότι ο χρόνος της σανίδας σου θα είναι έκπληξη, αφού δεν γνωρίζεις πόσα δευτερόλεπτα είναι ακριβώς το κάθε διάλειμμα για διαφημίσεις.

Το Cardi B κυκλικό (3-4 λεπτά)

Βρες ένα τραγούδι που σου αρέσει πολύ και γράψε μία απλή κυκλική προπόνηση. Για παράδειγμα: 10 push-ups, 10 καθίσματα και 10 προβολές. Επανέλαβε τον κύκλο μέχρι να τελειώσει το τραγούδι. Επίσης, μπορείς να αλλάξεις την ένταση των ασκήσεων. Τα καθίσματα να γίνουν καθίσματα με μικρό άλμα ή κάνε push-ups με τα χέρια σου στον καναπέ. Αν μάλιστα κάνεις αυτή την κυκλική προπόνηση 3 φορές την ημέρα θα δεις και αποτελέσματα.

Χόρεψε με Beyoncé

Εδώ μπορείς να δοκιμάσεις δύο πράγματα. Να αυτοσχεδιάσεις και να χορέψεις ένα έντονο ρυθμικά τραγούδι της Beyoncé ή της Ελένης Φουρέιρα -και εκεί θα βρεις υλικό. Η δεύτερη επιλογή σου είναι να αντιγράψεις τη χορογραφία. Hint: Χόρεψε μπροστά στον καθρέφτη σου. Αυτό θα έχει πλάκα να το κάνεις και με τους φίλους σου. Σίγουρα θα ιδρώσεις.

Σανίδα πριν το σκρολάρισμα

Κάνε σανίδα για 30 δευτερόλεπτα κάθε φορά που θα θες να τσεκάρεις τι γίνεται στο Instagram ή στo Facebook κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό θα σε κάνει σίγουρα όχι μόνο να γυμναστείς αλλά να σκεφτείς και δεύτερη φορά αν θες να χαζέψεις στα social. Αν δεν είναι αυτός ο ορισμός του win -win τότε τι;

Καθίσματα στο μπάνιο

Κάνε 10 καθίσματα κάθε φορά που πηγαίνεις στο μπάνιο. Από τη στιγμή που θα μπεις σε αυτή τη διαδικασία, σύντομα θα είσαι έτοιμη για κάτι πιο έντονο.

Η “Queen” προπόνηση

Φτιάξε μία λίστα με 3-4 από τα αγαπημένα σου τραγούδια -μπορείς να βάλεις και το Bohemian Rhapsody που είναι μεγάλο- και δημιούργησε τη δική σου 20λεπτη workout playlist. Φτιάξε από πριν την κυκλική σου προπόνηση για να μην χάσεις χρόνο ψάχνοντας.

Και να θυμάσαι. Κανένα είδος γυμναστικής δεν είναι ντροπή. Το να βρίσκεσαι 2 ώρες στο γυμναστήριο δεν σημαίνει πάντα ότι γυμνάζεσαι σκληρά. Προσπάθησε να βρεις έστω και 20 λεπτά καθημερινά και θα δεις το σώμα σου να αλλάζει.