ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Ανταγωνισμός στοπ! 18 πράγματα για τα οποία πρέπει να είσαι κυρία

Τα θηλυκά είμαστε ανταγωνιστικά όντα. Να τα λέμε αυτά. Κάποιες φορές ανταγωνιζόμαστε για λογικούς και κάποιες άλλες για παράλογους λόγους. Διάβασε σε ποιες περιπτώσεις ξεπερνάς τα όρια και θα πρέπει να χαλαρώσεις. Cool κορίτσι! Θυμήσου: τα κορίτσια είναι ανταγωνιστικά, οι γυναίκες υποστηρίζουν η μία την άλλη. 

1. Ποια πηγαίνει περισσότερες φορές γυμναστήριο την εβδομάδα. Αντέχεις να πηγαίνεις όλες τις μέρες της εβδομάδας γυμναστήριο; Συγχαρητήρια. Όμως, μη νομίζεις ότι θα μπορέσεις να βγάζεις το πρόγραμμα που ακολουθείς για πολύ καιρό. Ειδικά αν εργάζεσαι παράλληλα. “Άκου” τις ανάγκες του σώματός σου.

2. Ποια το έχει μεγαλύτερο το δαχτυλίδι αρραβώνων. Το πιο χαζό πράγμα για το οποίο μπορείς να ανταγωνιστείς τις άλλες γυναίκες. Βασικά, αναρωτιέμαι ποιος είναι ο λόγος για να το κάνεις; Σημασία σε μια σχέση έχει η αγάπη και όχι πόσα έδωσε ο αγαπημένος σου για να σου πάρει δαχτυλίδι αρραβώνων.

3. Ποια χωράει στο skinny jean της ανεμπόδιστα. Τα έχουμε πει για τη νευρική ανορεξία. Φάε ό,τι τραβήξει η όρεξή σου με μέτρο και πάντα να έχεις στο νου σου την υγεία σου.

4. Ποια έφαγε περισσότερο. Αυτά τα έκανες στο δημοτικό, τότε που μετρούσες τα παγωτά. Όχι, τώρα που είσαι γυναίκα.

5. Ποια είχε το χειρότερο hangover. Στην ιδέα και μόνο του hangover οι περισσότεροι ξενερώνουμε. Το να πίνεις για να γίνεις χειρότερα από τις άλλες, δείχνει ότι αναζητάς την προσοχή των άλλων.

 

6. Ποια έχει τις περισσότερες ευθύνες. Σε όλους διατυμπανίζεις ότι έχεις πάρα πολλές ευθύνες και τα καταφέρνεις μια χαρά. Μπράβο σου. Μην ξεχνάς, ωστόσο, ότι υπάρχουν και άλλες γυναίκες στον έξω κόσμο που και μητέρες είναι και εργάζονται σε μια ή περισσότερες δουλειές και δεν ανταγωνίζονται κανέναν. Κοιτούν μόνο τη δουλειά τους.

7. Ποια είναι η πιο κουρασμένη.Αχ, είμαι πολύ κουρασμένη σήμερα κορίτσια, σίγουρα δεν μπορεί καμιά σας να με καταλάβει“, είναι μια από τις ατάκες που λες στις γύρω σου. Βασικά, δε νομίζω να ενδιαφέρει καμία φίλη σου για το πόσο κουρασμένη είσαι ούτε σε ανταγωνίζεται σε αυτό. Οπότε συμμορφώσου.

8. Ποια είναι η πιο μαυρισμένη. Ωραίο το sun kissed look αλλά οι υπερβολές θα σε μεταμορφώσουν σε Donatella Versace και δεν το θες. Άσε που η υπερβολική έκθεση στον ήλιο μπορεί να έχει κακές συνέπειες στην υγεία σου ενώ το ψεύτικο μαύρισμα μερικές φορές είναι αντιαισθητικό.

 

9. Ποια είναι η πιο πολυάσχολη. Προσπαθείς να ξεπεράσεις στις φίλες σου στα ενδιαφέροντα, τα ραντεβού και τις υποχρεώσεις που έχεις; Βρες κάτι πιο ενδιαφέρον να συναγωνιστείς αντί να μιλάς για κάτι τελείως βαρετό. Παρατήρησε τους γύρω σου όταν μιλάς για το πόσο πολύασχολή είσαι. Θα διαπιστώσεις ότι οι μισοί δε σε παρακολουθούν και οι άλλοι μισοί χασμουριούνται.

10. Ποια βλέπει λιγότερο τηλεόραση. Αν αναφέρεις συχνά την προηγούμενη ατάκα τότε χρόνο για να παρακολουθείς τηλεόραση δεν έχεις.

11. Ποια έχει τους πιο δύσκολους συναδέλφους. Σε μια δουλειά με κάποιους θα ταιριάξουμε και με άλλους όχι. Το να μιζεριάζεις και να εστιάζεις στα αρνητικά του επαγγελματικού περιβάλλοντος δε θα σε βοηθήσει καθόλου στην ψυχική σου υγεία.

12. Ποια έχει την πιο καινούργια γκαρνταρόμπα. Ωραία τα όμορφα ρούχα, ωραία και η προσθήκη νέων κομματιών αλλά το να δίνεις μια περιουσία για να εντυπωσιάσεις τις φίλες σου και τις γνωστές σου, δεν έχει κάποιο νόημα.

13. Ποια βγάζει περισσότερα χρήματα. Στην εποχή που ζούμε το να έχεις τη δουλειά σου είναι πολύ καλό για σένα. Το να ανταγωνίζεσαι τους άλλους για το πόσα βγάζεις, μάλλον δείχνει ότι δεν έχεις συναίσθηση της οικονομικής κρίσης.

 

 

14. Ποια είχε τη χειρότερη μέρα. Σου αρέσει η αυτολύπηση. Παραδέξου του. Αν ανταγωνίζεσαι και για αυτό μάλλον θα πρέπει να επισκεφτείς έναν ψυχολόγο.

15. Ποια ξέρει τα περισσότερα κουτσομπολιά του γραφείου. Θέλεις να σε λένε κουτσομπόλα, κατίνα και αδιάκριτη; Συνέχισε τότε.

16. Ποια βγήκε το χειρότερο ραντεβού της ζωής της. Μια πραγματική γυναίκα δεν μπαίνει σε αυτό το “τριπάκι” του ανταγωνισμού και κυρίως δεν αναφέρεται με άσχημ τρόπο στα φλερτ της και στις σχέσεις της.

17. Ποια έχει έρθει σε σεξουαλική επαφή με περισσότερους άνδρες. Δεν αφορά καμία η προσωπική σου ζωή πέρα από τη σφαίρα του κουτσομπολιού και πόσο μάλλον αν το κάνεις για να τους δείξεις ότι έχεις περισσότερες επιτυχίες. #NOT

18. Ποια δεν βγαίνει ραντεβού από το internet. Το να λες ότι δεν βγαίνεις ραντεβού από ιντερνετική γνωριμία (ενώ το έχεις κάνει) και να κατακρίνεις τις άλλες γυναίκες είναι υποκριτικό.