ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν έχεις κάνει κάτι από αυτά τα 4 πράγματα, απόφυγε να ζυγιστείς

Unsplash

Η ζυγαριά δεν λέει πάντα την αλήθεια, ειδικά μετά από κάποιες πολύ συγκεκριμένες δραστηριότητες οι οποίες τη μπλοκάρουν με αποτέλεσμα να δείχνει άλλα ντ’ άλλων. Η ιδανική συνθήκη για να ανέβεις πάνω της είναι νωρίς το πρωί, νηστική και χωρίς να έχει προηγηθεί κατανάλωση αλκοόλ ή μεγάλου γεύματος το προηγούμενο βράδυ. Όχι πάνω από μία φορά την εβδομάδα, αν ακολουθείς κάποια δίαιτα και μέχρι 2 φορές το μήνα είναι αρκετές, αν ακολουθείς το συνηθισμένο πρόγραμμα διατροφής σου. Στον αντίποδα, τα 4 χειρότερα timing για να ζυγιστείς.

Μια μέρα μετά από σκληρή προπόνηση

Η γυμναστική με βάρη ενδέχεται να αυξήσει τη μυική μάζα σου. Αυτό που θα δείξει το καντράν μπορεί λοιπόν να είναι πλασματικό. Κάνε υπομονή δυο μέρες, αν θες ο αριθμός να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Κρίμα δεν είναι να πικραίνεσαι μετά από τόση προσπάθεια;

Μετά από πολύωρη πτήση

Ίσως να μην είναι μία πληροφορία που μπορείς να αξιοποιήσεις αυτή την περίοδο, αλλά για το μέλλον (ευχόμαστε) έχε κατά νου πως τέσσερις και άνω ώρες στους αιθέρες εκτοξεύουν την κατακράτηση στα ύψη. Σε πτήσεις μεγαλύτερες των τριών ωρών το σώμα μπορεί να χάσει έως και 1,5 λίτρο νερού, κάτι που προφανώς οδηγεί σε αφυδάτωση, οι αλλαγές στην πίεση προκαλούν φουσκώματα, πρηξίματα, ακόμα και στομαχικές διαταραχές. Ανεβαίνεις δυο μέρες αργότερα, έχοντας πιει πολύ νερό και καθόλου καφέ ή αλκοόλ.

Μετά από σούσι

Τα πολύ αλατισμένα φαγητά, όπως είναι το σούσι και πολλά άλλα σε πρήζουν σαν μπαλόνι. Δεν έχει καμία απολύτως σημασία αν το έφαγες το βράδυ και πας για ζύγισμα το πρωί ή αν νιώθεις πως έχεις χωνέψει. Τα +2 τα έχεις για πλάκα.

Μια βδομάδα πριν την περίοδο

Ήξερες ήδη για τις τρεις πρώτες μέρες της περιόδου, κάνε άλλη μια εξαίρεση πέντε μέρες πριν. Ναι. τότε που έχεις τον τυμπανισμό και θες να φας τα πάντα. Η ζυγαριά δεν χωράει σ’ αυτό το πλάνο.