ΥΓΕΙΑ

Αιθέριο έλαιο από πορτοκάλι: 2 λόγοι για να το χρησιμοποιείς συνέχεια

Unsplash

Άλλο ένα αιθέριο έλαιο μπαίνει δυναμικά στο μπουντουάρ σου και μπαίνει σύμμαχος στο συχνό beauté.

Λατρεύω το πορτοκάλι σε κάθε του εκδοχή. Το φρούτο με τη σάρκα του, σε φυσικό χυμό, σε κέικ με σοκολάτα, σε αρωματικό χώρου, σε κρέμα προσώπου και όπου μπορέσω να το εντοπίσω.

Το αιθέριο έλαιο του φρούτου είναι στην πραγματικότητα το λάδι που παίρνουμε από κάθε φρούτο. Αλλά αν μιλάμε για το πορτοκάλι, είμαστε περισσότερο εξοικειωμένοι με τη μυρωδιά του και δεν ασχολούμαστε με τις πιθανές ευεργετικές του ιδιότητες. Σήμερα όμως θα τις ανακαλύψεις εδώ.

Το αιθέριο έλαιο πορτοκάλι μπορεί να καταπολεμήσει την ακμή

Αν και δεν υπάρχει ξεκάθαρη σύνδεση μεταξύ της ακμής και του πορτοκαλιού, μία πιθανή εξήγηση είναι η παρουσία της λεμονίνης, που αποτελεί βασικό συστατικό αυτού του ελαίου. Έχει αντισηπτικές, αντοφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Μία μικρή έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2012 σε 28 εθελοντές, έδειξε ότι η χρήση τζελ με αιθέριο έλαιο από πορτοκάλι και βασιλικό περιόριζε σε μεγάλο ποσοστό τα σημάδια ακμής.

Σε ανακουφίζει από το άγχος (ναι, το πορτοκάλι)

Άλλη μία μικρή ιαπωνική έρευνα έδειξε ότι το άρωμα του πορτοκαλιού σε έναν χώρο δρα χαλαρωτικά, και οι συμμετέχοντες είχαν λιγότερους παλμούς και πίεση, μετά την έκθεσή τους στο άρωμα για 90 δευτερόλεπτα.

Πόσο αιθέριο έλαιο θα χρειαστείς;

Εάν έχεις διαβάσει και άλλα θέματά μας με αιθέρια έλαια, η απάντηση είναι κοινή. Λίγες σταγόνες αρκούν για να πάρεις τα οφέλη. Ανάμιξε το έλαιο με πορτοκάλι με ένα άλλο, όπως αυτό της καρύδας, έτσι ώστε να μην ερεθιστεί το δέρμα σου. Είναι πολύ βασικό να μην το απλώνεις στο δέρμα σου πριν την έκθεση στον ήλιο, διότι το συγκεκριμένο αιθέριο έλαιο είναι φωτοτοξικό. Περιόρισέ το στο σπίτι ή ψέκασε τον χώρο με μπόλικο νερό σε σπρέι και απόλαυσε.