ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Αγάπα τον εαυτό σου

Το Savoirville.gr, επίσημος συνεργάτης του Ladylike.gr, γράφει για το πώς μπορείς να συμφιλιωθείς με τον εαυτό σου.

Όλοι μας τα γνωρίζουμε κατά βάθος και όλοι μας τα λέμε στους φίλους μας όταν εκείνοι έχουν ανάγκη να τα ακούσουν. Γιατί όμως δεν τα λέμε στον ίδιο μας τον εαυτό, δε θα το καταλάβω ποτέ. Γιατί αφήνουμε τα δήθεν status και «πρέπει» της κοινωνίας να μας κατακλύζουν και να μας «τρώνε» τη ζωή, δεν ξέρω ακόμη.

Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι να αγαπάμε τον εαυτό μας, όπως είναι, και να έχουμε αυτοεκτίμηση κι αυτοσεβασμό. ΟΚ, λοιπόν… έχουμε ατέλειες… ε, και; Και ποιος δεν έχει. Δεν υπάρχει τέλειος άνθρωπος κι αν κάποιος από εμάς πιστεύει κάτι τέτοιο, τότε μάλλον δε βλέπει και πολύ καθαρά. Οι ατέλειες, μας ξεχωρίζουν, μας διαφοροποιούν από τους υπόλοιπους και μας χαρακτηρίζουν. Για αυτό και πρέπει να τις αποδεχτούμε και να αγαπήσουμε τον εαυτό μας ΜΕ αυτές.

Ας αναλογιστούμε λίγο…

Αν θέλετε παίρνουμε και μολύβι με χαρτί… μπορεί να βοηθήσει… για να γράψουμε όλα εκείνα που θεωρούμε θετικά πάνω μας. Ναι, ναι! ΘΕΤΙΚΑ! Έχουμε και από αυτά και ας ακούγεται περίεργο επειδή μας έχουν πιπιλίσει τα αυτιά με τα τέλεια και τα ιδανικά που μας πασάρουν, και που συνήθως ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.

Ας εστιάσουμε λοιπόν σε αυτά και μόνο αυτά. Πόσο πιο σημαντικά και ουσιώδη είναι από κάθε ατέλεια; Πόσο πιο σπουδαίο είναι ότι κάνουμε τους άλλους να γελούν από το ότι δεν έχουμε το σώμα των τέλειων αναλογιών (όποιες και αν είναι επιτέλους αυτές…);

Άλλωστε κανένας δεν είναι πραγματικά δίπλα μας για το τέλειο σώμα, τα υπέροχα μαλλιά και τα ακριβά ρούχα. Όχι τουλάχιστον αυτοί που αξίζει πραγματικά να είναι δίπλα μας. Ας αγαπήσουμε, λοιπόν, τον εαυτό μας έτσι όπως ακριβώς είναι και ας αποδεχτούμε επιτέλους και εκείνες τις ατέλειες που ο καθένας μας έχει, εξωτερικές ή εσωτερικές. Κι αν παράλληλα θέλουμε να τις δουλεύουμε για να τις ελαχιστοποιήσουμε αυτό δεν είναι κακό, αρκεί να μην γίνουμε δούλοι της τέλειας εικόνας.

Και τι λοιπόν αν σήμερα θέλουμε να φάμε μία γαβάθα πατατάκια ή ένα καυτό σουφλέ; Να τα φάμε και να τα ευχαριστηθούμε και να μην το μετανιώσουμε κιόλας. Αρκεί πάντα όλα να γίνονται με μέτρο και γνώμονα την καλή φροντίδα του οργανισμού και της υγείας μας. Είπαμε να φάμε το κατιτίς μας, αλλά μην τινάξουμε και τη χοληστερίνη στον αέρα.

Αγαπώντας τον εαυτό μας, οφείλουμε να φροντίζουμε και το σώμα μας, την επιδερμίδα και τα μαλλιά μας. Η σωστή περιποίηση μπορεί να μας κάνει να λάμπουμε, αλλά και η σωστή και τακτική παρακολούθηση της υγείας μας, θα μας βοηθήσει ώστε η λάμψη αυτή να διατηρηθεί για πολύ παραπάνω. Και πιστέψτε με η λάμψη αυτή καλύπτει την όποια ατέλεια μπορεί να έχουμε.

Και ας μην ξεχνάμε βέβαια τον αυτοσεβασμό, αφού χωρίς αυτόν, τίποτα από τα παραπάνω δεν πρόκειται να συμβεί. Για αυτό και φροντίζουμε, πάνω από όλα, τόσο εμείς όσο και οι γύρω μας να δείχνουμε τον απαιτούμενο σεβασμό στον εαυτό μας. Κι αν φυσικά κάτι τέτοιο δεν πραγματοποιείται, τότε μαθαίνουμε να διώχνουμε από τη ζωή μας καθετί και καθέναν που μας πληγώνει ή υποτιμά την προσωπικότητά μας.

Διάβασε επίσης στο Savoirville.gr

Ιδέες για έναν rustic γάμο

Πώς να φτιάξεις ένα βιογραφικό σημείωμα