ΣΧΕΣΕΙΣ

Αφού δεν το ‘χετε με το φλερτ. Γιατί το παλεύετε;

Εντάξει. Η Πρωταπριλιά πέρασε, τα ψέματα σταμάτησαν. Σήμερα θα πούμε αλήθειες, μόνο αλήθειες γιατί το θέμα είναι σοβαρό, καθημερινό και υψίστης σημασίας για την ερωτικο-συναισθηματικο-ψυχολογική ζωή μας.

Έρωτας, πάθος, σεξ, σχέσεις, χωρισμοί αλλά πριν από όλα αυτά τι υπάρχει; Δε γίνεται να φτάσεις σε αυτά τα στάδια αν δεν περάσεις από το πρωταρχικό στάδιο του φλερτ. Ισοδυναμεί με την πρόκληση, το παιχνίδι, την επικοινωνία και την επιβεβαίωση. Η παράδοση θέλει τον άνδρα κυνηγό που βγαίνει σε καφέ, μπαρ και εστιατόρια με ρόπαλο και δέρμα για να βρει το θήραμά του. Πόσο ψέμα; Πόσο κλισεδιά; (δόκιμος όρος, άσε τα παράπονα) Αν υπάρχει έστω και μία γυναίκα που είναι απόλυτα ευχαριστημένη από τον τρόπο που φλερτάρουν τα αγόρια σήμερα να με καλέσει στον προσωπικό μου αριθμό για να της ζητήσω ταπεινά συγγνώμη. Τηλέφωνα διαμαρτυρίας από άνδρες δεν δέχομαι (τα συμφωνήσαμε).

3.jpg  ”Δεν σας πλησιάζουμε, γιατί δεν σας πλησιάζουμε. Σας την πέφτουμε γιατί σας την πέφτουμε”. “Δεν ξέρετε τι θέλετε. Είστε τρελές” Σας ακούω. Μέχρι και οι μηχανισμοί αντεπίθεσής σας είναι αρκούντως προβλέψιμοι. Φωτεινές εξαιρέσεις υπάρχουν, όμως η πλειοψηφία δεν ξέρει να φλερτάρει σωστά.

Σε γενικές γραμμές πέντε είναι οι τύποι του ανδρικού φλερτ. Κορίτσια δώστε βάση γιατί ακολουθούν και οδηγίες απεμπλοκής από το φαύλο κύκλο του άστοχου πεσίματος.

4.jpg

”Και καλά αδιάφορος”

Κάθεται στο απέναντι τραπέζι. Σε έχει εντοπίσει αλλά δεν σε κοιτά και πολύ. Σε κοιτά στα κλεφτά γιατί δεν είναι και σίγουρος. Όχι για την επιλογή του, για εσένα. Θέλει να σε τσεκάρει πριν κάνει βήμα. Θέλει να βεβαιωθεί πως θα πάρει θετική απάντηση από μέρους σου. Κάπως έτσι και στο φλερτ. Θέλουν την κοπέλα αλλά διστάζουν. Χάνουν το μισό παιχνίδι εξαιτίας αυτής της ημι-στάσης. Οι γυναίκες δεν γουστάρουν τα δειλά αγόρια. ”Σου αρέσω; Έλα και πες το μου κι ας μην προχωρήσει”. Είναι καλύτερα να μην κάνεις κίνηση, φοβούμενος μην φας τα μούτρα σου, και να χάσεις την ευκαιρία; Μην είστε άβουλοι, δεν είναι σέξι, πώς να το κάνουμε;

Σειρά σου: Αν σου αρέσει το αγόρι που σε κοιτά και δεν σε κοιτά κάνε εσύ κίνηση. Μην τον τρομάξεις γιατί είναι και επίφοβος αυτός ο τύπος. Κοίτα τον λίγο πιο έντονα και μην γυρνάς το βλέμμα όταν αποφασίσει  να σε κοιτάξει.

”Τι θα σου κάνω μάνα μου”

5.jpg 

Δεν υπάρχουν τέτοιοι τύποι; Τι λες αγάπη μου; Ο τύπος θεωρεί πως είναι εκ φύσεως προικισμένος και ανώτερος από τη γυναίκα επειδή έτυχε να γεννηθεί άνδρας. Θα σε ”κόψει” από πάνω μέχρι κάτω από τη στιγμή που θα βγεις από την πόρτα του αυτοκινήτου. Θα κοιτάξει επισταμένως και θα επικεντρωθεί σε προφανή σημεία, δημιουργώντας στο ”θήραμά” του αμηχανία. Αυτό επιδιώκει. Να φέρει τη γυναίκα σε δύσκολη θέση και όταν κρίνει σκόπιμο να κάνει κίνηση ματ. Όταν τελειώσει το γδύσιμο των οφθαλμών περνά στο ψητό. Συνηθίζονται τα: ”Πού κρυβόσουν εσύ μανάρι μου”, ”Ποιος είπε πως οι άγγελοι στη γη δεν κατεβαίνουν”, Είχε κέφια ο μπαμπάς σου” κι άλλα τέτοια ανάλογης αισθητικής. Θεωρήστε την τακτοποίηση των γεννητικών τους οργάνων ως κάτι αναμενόμενο και μέρος του φλερτ.

Σειρά σου: Μην ψαρώσεις. Αυτός ο τύπος θα μπορούσε να λέγεται και ”μέλι, μέλι και τηγανίτα τίποτα” ή ”σκύλος που γαβγίζει δεν δαγκώνει”. Ο άνθρωπος είναι ”ιστορίας” οπότε εσύ αγαπητή μου πρέπει να τον αντιμετωπίσεις κατά μέτωπον. Μην φείδεσαι ατακών και καυστικών σχολίων. Θα φοβηθεί και θα αποχωρήσει αυτοβούλως.

”Ολούθε κι ό,τι κάτσει”

Παίζει με ασφάλεια γιατί την επόμενη στον καφέ με τους φίλους του θέλει οπωσδήποτε να επιδείξει μία νέα επαφή στο κινητό του. Τύπος τραγικός που παίζει μπάλα σε διπλό, τριπλό, τετραπλό ταμπλό. Το δράμα έγκειται στο γεγονός πως αυτό το παιχνίδι μπορεί να γίνεται και εντός μίας γυναικείας παρέας. .Χαμένος από χέρι. Και να αρέσει σε κάποια αποκλείεται να ενδώσει, αφού βλέπει πως ο άνθρωπος δεν είναι σοβαρή περίπτωση. Καμία γυναίκα τη σήμερον ημέρα δε θέλει να ζει με το άγχος της απιστίας, γιατί αυτός ο τύπος άνδρα κατά 99% θα την ψηλώσει στις πρώτες δύο εβδομάδες.

Σειρά σου: Αν δεν βαριέσαι, παίξε και εσύ με όλη του την παρέα. Μην του δώσεις τη χαρά της επιβεβαίωσης. Αν βαριέσαι, μπορείς να ξινίσεις και να τον απομακρύνεις με ένα μόνο βλέμμα. Θα το πάρει το μήνυμα γιατί δε θέλει να χάνει χρόνο. Σειρά έχει η επόμενη παρέα.

2.jpg 

”Me, myself and I”

Αυτός ο τύπος χρήζει ψυχανάλυσης. Όλη η υπόθεση δε γίνεται για εσένα. Μην το πάρεις προσωπικά αλλά το θέμα του δεν είσαι εσύ, ακόμη κι αν επαγγέλεσαι μοντέλο της Victoria’s Secret. Με νιώθεις; Με καταλαβαίνεις; Θα σου την πέσει για να σου μιλήσει για τον εαυτό του και μόνο. Δεν ψάχνει γκόμενα, ακροάτρια αναζητεί. Θέλει να ακουστεί η φωνή του και εσύ απλά θα κάτσεις ωσάν κούκλα να τον ακούς. Για όνομα του Θεού και της Παναγίας.

Σειρά σου: Τρέχα όσο πιο μακριά μπορείς.

”Τον ουρανό με τ’ άστρα τώρα τα κατεβάζω”

1.jpg 

Θα πει πολλά θα κάνει ακόμη λιγότερα. Θα σε κοιτάξει, θα σου χαμογελάσει γλυκά και θα σε πλησιάσει. Θα ανταλλάξετε πέντε κουβέντες, θα ενθουσιαστείς (λανθασμένα) και θα ακούσεις τη φράση ”εμείς”. Ναι, σε εσάς τους δύο αναφέρεται. Σε εσένα και εκείνον που γνωριστήκατε πριν από 10 λεπτά. Το φλερτ του είναι γεμάτο υποσχέσεις και η εμφάνισή του συνήθως άνω του μετρίου. Μπορεί να σε κεράσει και ποτό για να σε γλυκάνει γιατί αργότερα θα σε κεράσει πίκρες με την εξαφάνισή του.

Σειρά σου: Πες του αυτά που θέλει να ακούσει και λίγο πριν σου κάνει fake πρόταση γάμου φύγε λέγοντάς του πως ήρθε να σε πάρει το αγόρι σου. Μπρρρ.. Κάνει λίγο κρύο ή μου φαίνεται;