ΥΓΕΙΑ

Acupressure: Οι απλές πιέσεις που θα σε ανακουφίσουν από τις αλλεργίες

Pexels

Εάν έχεις συμπτώματα που σχετίζονται με αλλεργίες, μια θεραπεία που ίσως δεν είχες σκεφτεί πριν, είναι το acupressure.

Βελονισμός και acupressure για αλλεργίες (και όχι μόνο)

Acupressure: Οι απλές πιέσεις που θα σε ανακουφίσουν από τις αλλεργίες Pexels

Πολλοί από εμάς είναι εξοικειωμένοι με την έννοια του βελονισμού, την αρχαία, κινεζική μέθοδο υγειονομικής περίθαλψης που περιλαμβάνει λεπτές βελόνες, οι οποίες εισάγονται σε διάφορα σημεία του σώματος για τη θεραπεία ή την πρόληψη ασθενειών. Αλλά πολύ λιγότεροι έχουν ακούσει για το acupressure, μια συμπληρωματική θεραπεία του βελονισμού, η οποία δεν περιλαμβάνει βελόνες.

Τόσο ο βελονισμός, όσο και το acupressure, βασίζονται στη διέγερση εκατοντάδων σημείων κατά μήκος των 14 μεσημβρινών του σώματος ή καναλιών μεταφοράς ενέργειας. Πολλοί χρησιμοποιούν τον βελονισμό και το acupressure, ως συμπληρωματικές στην παραδοσιακή ιατρική θεραπείες, ή όταν μια φαρμακευτική αγωγή δεν έχει αποτέλεσμα.

Το θαυματουργό acupressure, είναι μια μη επεμβατική μέθοδος διέγερσης της έμφυτης θεραπευτικής ικανότητας του σώματος, μέσω των συμπαθητικών και παρασυμπαθητικών νευρικών συστημάτων.

Η διέγερση ορισμένων περιοχών του σώματος μπορεί να βοηθήσει στην διακοπή πολλών συμπτωμάτων. Βελονισμός και acupressure χρησιμοποιούνται παραδοσιακά για τη θεραπεία του στρες και του άγχους, τις ημικρανίες, τις αλλεργίες, τη ναυτία, τον έμετο, τον πόνο και άλλα.

Acupressure για αλλεργίες

Μπορείς να το δοκιμάσεις μόνη σου, στο σπίτι ή στη δουλειά. Είναι εύκολο στην εκμάθηση, ασφαλές, αποτελεσματικό και δεν κοστίζει τίποτα. Το μόνο που χρειάζεται, είναι να ασκήσεις πίεση με τα δάχτυλα ή άλλο μικρό αντικείμενο, στα ίδια σημεία που στοχεύει ο βελονισμός.

Περίπου έξι λεπτά acupressure για αλλεργίες, μπορούν να σε ανακουφίσουν.

Το παρακάτω βίντεο δείχνει ακριβώς τα σημεία του προσώπου, στα οποία πρέπει να ασκήσεις απαλή, σταθερή πίεση.

Το πρώτο περιλαμβάνει τη χρήση των δεικτών κάθε χεριού και το πάτημα στη βάση της μύτης. Αυτό ανακουφίζει από την πίεση στα ιγμόρεια. Το δεύτερο περιλαμβάνει το πάτημα στο επάνω μέρος κάθε εσωτερικού φρυδιού. Αυτό βοηθά στην ανακούφιση της πίεσης στο μέτωπο. Αφιέρωσε περίπου τρία λεπτά σε κάθε σημείο.

Δες το παρακάτω βίντεο: