ΣΧΕΣΕΙΣ

9 στιγμές που δεν είναι κατάλληλες για να χωρίσεις

Υπάρχει αυτό που λέμε κατάλληλη στιγμή για να χωρίσεις με κάποιον; Εδώ που τα λέμε, καμία στιγμή δεν είναι ιδιαίτερα κατάλληλη, ειδικά αν είσαι από αυτούς που αποφεύγουν με κάθε τρόπο να αντιμετωπίσουν τέτοιες καταστάσεις στη ζωή τους.

Έλα όμως που νιώθεις ότι δεν τραβάει άλλο και δεν αντέχεις να βλέπεις άλλο τη φάτσα του (ας τον πούμε) Δημήτρη όταν ξυπνάς το πρωί. Σε ενοχλεί ο τρόπος που πλένει τα δόντια του και εκνευρίζεσαι με διάφορα πράγματα που κάνει. Πώς λες όμως ότι θέλεις να χωρίσετε και κυρίως πότε; Σύμφωνα με συμβούλους γάμου υπάρχουν κάποιες στιγμές, οι οποίες δεν είναι οι κατάλληλες για μια τέτοια αλλαγή στη ζωή σου καθώς ενδέχεται να μην σκέφτεσαι και τόσο καθαρά και να κάνεις χειρότερα τα πράγματα. Για αυτό πριν πεις το μεγάλο αντίο, διάβασε την παρακάτω λίστα και σκέψου καλά τι θα κάνεις από εκεί και έπειτα.

1. Το βράδυ

Μην χωρίζεις με κάποιον το βράδυ, γιατί εκείνη την ώρα είστε και οι δύο κουρασμένοι και οι πιθανότητες να τσακωθείτε είναι μεγάλες. Περίμενε να ξημερώσει, να πιεις τον καφέ σου και να φας το πρωινό σου και ξεκίνα τότε την δύσκολη συζήτηση.

2. Όταν δεν έχεις πει το πρόβλημά σου στον φίλο σου

Αν έχεις κάποιο πρόβλημα με τον σύντροφό σου και δεν του το έχεις εκφράσει καλό θα ήταν να μην αντιδράσεις σπασμωδικά γιατί ενδέχεται να το μετανιώσεις φριχτά. Μίλα στον φίλο σου, εξήγησέ του τι συμβαίνει και δώστου την ευκαιρία να επανορθώσει πριν τον αφήσεις στα κρύα του λουτρού. Βέβαια αν δεις τότε ότι δεν σε καταλαβαίνει τότε μην σε νοιάζει τίποτα, προχώρα.

3. Όταν είσαι άρρωστη

Εντάξει, δεν είναι μια συνηθισμένη κατάσταση στην οποία μπορεί να χωρίσεις με τον φίλο σου, αλλά λέμε ρε παιδί μου- σε περίπτωση που έχεις λίγο πυρετό, νιώθεις έτσι ένα βηχαλάκι να απειλεί την υγεία σου άσε το χωρισμό για πιο μετά γιατί η ψυχολογία σου επηρεάζεται σημαντικά από το πως αισθάνεσαι.

4. Όταν έχεις πιει ΠΟΛΥ

Εδώ που τα λέμε, όταν έχεις πιει 2, 3 ποτά παραπάνω λες αυτό που πραγματικά σκέφτεσαι- βέβαια δεν το φιλτράρεις καθόλου μέσα σου και τις περισσότερες φορές όταν συνέρχεσαι θέλεις να βαρέσεις το κεφάλι σου στον τοίχο για αυτά που είπες/ έκανες, οπότε καλύτερα να είσαι νηφάλια όταν πάρεις κάποια απόφαση.

5. Όταν ο σύντροφός σου περνάει άσχημη περίοδο

Όχι ότι η Έβερτον δεν έκανε καλό άνοιγμα σεζόν δεν πιάνεται ως άσχημη περίοδος, αλλά αν έχασε κάποιο συγγενικό του πρόσωπο που αγαπούσε ή αν απολύθηκε τότε καλό θα ήταν να μην πεις κάτι ακόμα. Μπορεί να θέλεις να λήξει ό,τι έχετε αλλά είναι λίγο απάνθρωπο να παρατήσεις κάποιον όταν είναι τόσο ευάλωτος.

Να πέσει το βίντεο από τα Φιλαράκια παρακαλώ που έχουν μια ανάλογη φάση.

6.  Όταν δεν νιώθεις καλά ψυχολογικά

Όταν νιώθεις λίγο down ψυχολογικά καλό είναι να αποφεύγεις οποιαδήποτε απόφαση, είτε αφορά τον προσωπικό είναι τον επαγγελματικό τομέα, γιατί τότε τα βλέπεις όλα μαύρα και πιστεύεις ότι δεν έχεις καμία ελπίδα για ευτυχία κλπ. Βρες τι φταίει και σε οδηγεί σε αυτές τις σκέψεις και αντιμετώπισε το βασικό πρόβλημα, μην δημιουργείς άλλα επιπλέον.

7. Όταν είσαι εν βρασμώ

Οι περισσότεροι αντιμετωπίζουμε τις σχέσεις πολύ επιπόλαια και είμαστε ικανοί να τα καταστρέψουμε όλα με την πρώτη ευκαιρία γιατί δεν έχουμε την όρεξη (και το κουράγιο) να δουλέψουμε για να πετύχει η εκάστοτε σχέση. Για αυτό μην πετάς την κουβέντα ‘χωρίζουμε’ με τόση ευκολία, σκέψου λίγο ψύχραιμα την κατάσταση και αν όταν ηρεμήσεις θέλεις να το τελειώσεις τη σχέση, κάντο.

8. Αν το κάνεις για το δικό του καλό

Μεγαλύτερη βλακεία από αυτή δεν νομίζω να υπάρχει και για αυτό κατηγορώ όλες εκείνες τις ταινίες του Hollywood που και καλά μας έδειχναν ότι ο χ, ψ πρωταγωνιστής θυσίαζε τον έρωτά του για το καλό του άλλου. Αν δεν σε απειλεί ο μπαμπάς μαφιόζος της κόρης ή δεν σε κυνηγάει το FBI για φόνο άσε τα χαζές δικαιολογίες και μείνε στη σχέση που είσαι. Μπορεί να νιώθεις έτσι γιατί έχεις χαμηλή αυτοεκτίμηση και θεωρείς ότι δεν είσαι αρκετά καλή για τον άλλον, ωστόσο οι πιθανότητες να ισχύει αυτό είναι μηδαμινές.

9. Αν το κάνεις για τον πληγώσεις

Αυτό είναι μεγάλη καφρίλα, το ξέρουμε όλοι και νομίζω δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσω περισσότερο για να σε πείσω να μην το κάνεις ποτέ. Θα σου πω μόνο κάτι πολύ που μας έλεγε η δασκάλα στο δημοτικό- μην κάνεις κάτι που δεν θέλεις να σου κάνουν ποτέ.