ΔΙΑΙΤΑ

8 λόγοι που δεν πετυχαίνει η δίαιτα

Έχω κάνει πολλά λάθη στο κεφάλαιο ''δίαιτα'' οπότε μπορώ να μιλήσω με βεβαιότητα. Είναι ένα μεγάλο βάσανο να παλεύεις να χάσεις κιλά και όσο μεγαλώνουμε είναι ανάβαση σε βουνοκορφή. Δεν ξέρεις πια δίαιτα είναι η κατάλληλη, τι πρέπει να ακούς και τι όχι. Για να το κάνεις σωστά διάβασε με προσοχή.

1. Η αργή και σταθερή δίαιτα δεν ταιριάζει σε όλους τους οργανισμούς

Κάθε σώμα είναι διαφορετικό. Για παράδειγμα όσο περισσότερο βάρος θα πρέπει να χάσεις τόσο πιο γρήγορα θα ξεκινήσεις την δίαιτα για να δεις αποτελέσματα. Εάν όμως έχεις να χάσεις λίγα κιλά τότε θα πρέπει να κάνεις δίαιτα σε αργούς ρυθμούς.

2. Η φράση ”δεν πρέπει να τρως μετά της 7 το βράδυ” δεν ισχύει

Δεν έχει σημασία τι ώρα τρως το τελευταίο σου σνακ ή γεύμα αρκεί να έχεις σταθερή πρόσληψη θερμίδων. Δηλαδή κάθε τρεις ώρες. Απλά όταν τρως πολύ αργά το βράδυ( σίγουρα όχι 7) συνήθως αυτό δεν είναι υγιές. Ειδικά αν έχεις πει ναι σε ένα σακουλάκι πατατάκια.

3. Μην παραλείπεις γεύματα δεν βοηθά

Πολλές φορές καταφεύγουμε σε αυτή τη λύση για να χάσουμε κιλά πιο εύκολα αλλά δεν λειτουργεί. Ο μεταβολισμός μπλοκάρεται και μετά πρέπει να καταβάλεις διπλάσια προσπάθεια.

4. Μην πιστεύεις στο μύθο πως έξι μικρά γεύματα είναι καλύτερα από τρία μεγάλα

Μελέτες έχουν δείξει πως τα μικρά γεύματα δεν βοηθούν να χάσεις πιο εύκολα βάρος. Γι αυτό να τρως κανονικά τα γεύματα σου χωρίς να ξεπερνάς το όριο των θερμίδων.

5. Οι υδατάνθρακες θα πρέπει να είναι μέρος της διατροφής σου

Για να έχεις μια ισορροπημένη διατροφή θα πρέπει να τρως υδατάνθρακες και όχι να τους αποφεύγεις εντελώς όπως λένε οι περισσότεροι. Το μυστικό είναι να επιλέγεις σωστούς υδατάνθρακες( π.χ ρύζι με  λαχανικά ή ξηρούς καρπούς).

6. ”Ό,τι έχει λίπος να αποφεύγεται”, αυτός ο μύθος

Υπάρχουν φαγητά που είναι απαραίτητα ακόμη κι αν έχουν λίπος (όπως τα γαλακτοκομικά). Το ελαιόλαδο αν και έχει πολύ λίπος έχει αποδειχθεί πως μειώνει την αρτηριακή πίεση και τη χοληστερόλη.

7. Η αποφυγή κατανάλωσης γλουτένης δεν έχει καμία σχέση με την απώλεια βάρους

Η στέρηση των αγαθών με γλουτένη σημαίνει απώλεια μεγάλων πηγών ασβεστίου, πρωτεΐνης.

8. Το νερό δεν είναι λύση στην απώλεια βάρους

Δεν πρόκειται η μεγάλη κατανάλωση νερού να σε κάνει να χάσεις γρήγορα βάρος. Σίγουρα πρέπει να ενυδατώνεσαι αλλά πίνοντας πολύ νερό πολλές φορές διακόπτεις τη σωστή ροή των γευμάτων.