WELLNESS

7 λόγοι που είναι υπέροχο να είσαι ξανά single, κι ας μην το ήθελες

Ας ξεκινήσουμε με μία παραδοχή. Η απόφαση του χωρισμού παίρνεται από έναν, ακόμα και αν στην πραγματικότητα, το θέλουν και οι δύο. Μπορεί αυτή η απόφαση να σε πιάνει απροετοίμαστη ή να πρέπει να επαναπροσδιορίσεις τη ζωή σου και να μάθεις να είσαι ξανά single, ενώ ταυτόχρονα βιώνεις και το ανάλογο πένθος. Ειδικά αν μιλάμε για μία μακροχρόνια σχέση, ακόμα και σε περίπτωση που ήσουν εσύ εκείνη που επέλεξε (με βαριά καρδιά) τον χωρισμό, πρέπει να πάρεις τα πράγματα φτου κι απ' την αρχή.

 

Τη στιγμή που αναγνωρίζεις ότι όλα γίνονται για καλό και επειδή έχει φτάσει η ώρα των αλλαγών στη ζωή σου, θα δεις (σιγά σιγά) ότι η single ζωή είναι γεμάτη από υπέροχες στιγμές αλλά και μαθήματα, τόσο για τον ίδιο σου τον εαυτό, όσο και για το πώς θα είσαι στην επόμενη σχέση. Διότι θα υπάρξει, μην ανησυχείς.

Ανακαλύπτεις νέες δεξιότητες

Όταν είμαστε σε μία μακροχρόνια σχέση ή συζούμε, αποφεύγουμε να κάνουμε τις δουλειές ή τις καθημερινές υποχρεώσεις που μας δυσκολεύουν. Επειδή όμως όλα είναι στο μυαλό σου, όταν χωρίζεις και μένεις μόνη, αντιλαμβάνεσαι ότι είσαι πολύ πιο δυνατή και ότι μπορείς να κάνεις τα πάντα. Φρόντιζε εκείνος τα φυτά κι εσύ δεν έχεις ιδέα; Μπορεί να έχεις έναν κρυμμένο κηπουρό μέσα σου και να μην το ήξερες.

Διάβασε κι αυτό: Οι ενδείξεις που σου λένε ότι η σχέση σας χρειάζεται ένα διάλειμμα, προκειμένου να σωθεί

Δεν τσακώνεσαι συνέχεια

Αν υποθέσουμε ότι ήσουν σε μία σχέση με συχνές συγκρούσεις, ή αν οι καυγάδες ήταν καθημερινό φαινόμενο, όσο οδεύατε προς το τέλος, ανακαλύπτεις πώς είναι να έχεις περισσότερη ηρεμία στη ζωή σου, χωρίς πολλές εντάσεις. Τώρα περνάς στην άλλη πλευρά και βλέπεις με μισό μάτι τα ζευγάρια που τσακώνονται στο μετρό.

Πάνω από όλα εσύ

Θέλοντας και μη, όταν έχεις σύντροφο, προσπαθείς να ζήσεις τη ζωή σου, να αποδεχθείς τη δική του και να «παντρέψετε» αυτές τις δύο με τέτοιο τρόπο ώστε να μην επηρεάζεται ο κοινός βίος. Είναι σαν να έχεις περισσότερες από μία. Αν και αυτό σου χαρίζει άλλες δεξιότητες, όταν μπαίνεις στο club των singles, αφιερώνεις πολύ περισσότερο χρόνο σε πράγματα που θέλεις να κάνεις για εσένα και μόνο. Ξεκινάς ισπανικά, κι ας τα εγκαταλείψεις μετά από 2 μήνες ή βρίσκεις επιτέλους χρόνο για να πας σε μαθήματα tango.

Υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι στη ζωή σου

Καλώς ή κακώς, πολλά ζευγάρια απομακρύνονται από τους φίλους τους γιατί περνούν όλο τον ελεύθερο χρόνο μεταξύ τους. Ο χωρισμός όμως σου δείχνει ότι οι φίλοι και οι συγγενείς παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή σου και σου δίνουν πολύ μεγάλη αγάπη, που δεν παίρνεις μόνο από το ταίρι σου. Όπως και το κατοικίδιό σου φυσικά.

Ανακαλύπτεις τα λάθη σου

Αντικειμενικά μιλώντας, it takes two to tango. Σε κάθε σχέση, η ευθύνη μοιράζεται και δε φταίει ποτέ μόνο ο ένας, ακόμα και αν έτσι φαίνεται. Μετά το χωρισμό, έχεις όλο το χρόνο να σκεφτείς τι δεν πήγε καλά, ποια ήταν τα δικά σου φάουλ και ποιες είναι οι δυσκολίες που έχεις συνήθως στις σχέσεις. Θάβεις αυτά που νιώθεις και φτάνεις απλά στο σημείο που κάνεις ένα μεγάλο μπαμ; Είσαι πολύ επικριτική και βάζεις το σύντροφό σου σε αμυντική θέση; Έχεις μόνιμα υψηλές προσδοκίες; Θυματοποιείς τον εαυτό σου μονίμως; Η ενδοσκόπηση έρχεται συνήθως μετά από τέτοιες περιστάσεις.

Νέα αποχή για τη σεξουαλικότητά σου

Κακά τα ψέματα, κάθε σχέση περνάει τις φάσεις της στο κομμάτι του σεξ, και αν δεν προσέξεις πολύ, το φλερτ μπορεί να πάψει να είναι μέρος της ζωής σου. Γίνεστε σαν αδερφάκια, ξεχνάς πώς είναι να θες να κατακτήσεις κάποιον και γενικώς βαριέσαι τη ζωή σου. Όταν όμως χωρίσεις, θυμάσαι πώς είναι το φλερτ αλλά και η ανάγκη του ρομάντζου στην καθημερινότητά σου. Ακόμα και αν δεν είσαι έτοιμη να προχωρήσεις, απολαμβάνεις το ενδιαφέρον, το θαυμασμό και ένα καλό κομπλιμέντο. Ή και τις εντελώς ιδιωτικές στιγμές με τον εαυτό σου.

Περνάς και μόνη σου καλά

Αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με το να παραγγείλεις κινέζικο και να δεις Netflix με μόνη παρέα τον εαυτό σου. Έχει να κάνει με το να ανακαλύψεις τι δε σου ταιριάζει και τι δεν αντέχεις στους ανθρώπους ή στην καθημερινότητά σου. Αν είναι να υποφέρεις ή να κρύβεις κομμάτια του εαυτού σου, εννοείται ότι η καλύτερη παρέα είσαι εσύ η ίδια. Ούτως ή άλλως,με αυτήν θα πορεύεσαι για πάντα.