ΔΙΑΤΡΟΦΗ

7 ενδείξεις ότι το παρακάνεις με τη ζάχαρη

Pexels

Οι άνθρωποι που δεν αγαπούν τη ζάχαρη έχουν κάποιο πρόβλημα, ας ξεκαθαριστεί αυτό από την πρώτη αράδα. Επειδή όμως τα πάντα στη ζωή έχουν και κάποιο τίμημα, η υπέροχη γεύση ενός γλυκού δεν είναι για πολύ.

Το να καταναλώνεις ζάχαρη σε μεγάλες ποσότητες, μπορεί να αποβεί μοιραίο για τον οργανισμό σου. Δες πότε πρέπει να αρχίσεις να την μειώνεις.

1. Έχεις συνέχεια λιγούρες

Όσο περισσότερη ζάχαρη τρως, τόσο περισσότερη θα θες, πρόκειται για έναν φαύλο, εθιστικό κύκλο. Γι’ αυτό φταίει το γεγονός ότι η ζάχαρη σε ανεβάζει και μετά σε ρίχνει ξαφνικά, κάπως σαν ένα κανονικό ναρκωτικό. Το γεγονός αυτό κάνει τον οργανισμό σου να ζητάει ακόμα περισσότερη ζάχαρη.

2. Νιώθεις κουρασμένη και αργοκίνητη όλη μέρα

Η ενέργειά σου σταθεροποιείται όταν σταθεροποιηθούν και τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Όταν λοιπόν καταναλώνεις πολλή ζάχαρη τα σκαμπανεβάσματα του σακχάρου, προκαλούν και σκαμπανεβάσματα στη διάθεση και την ενέργειά σου.

3. Είσαι αρκετά κακοδιάθετη σε σχέση με το συνηθισμένο

Όταν περνάει η επίδραση της ζάχαρης και πέφτεις, μπορεί να γίνεις κυκλοθυμική, ακόμα και οξύθυμη. Αν η ενέργειά σου έχει σκαμπανεβάσματα, αρχίζεις να γίνεσαι αγενής και επιθετική με τους γύρω σου.

4. Το δέρμα σου δεν λέει να συνέλθει και φταίει η ζάχαρη

Αν το δέρμα σου ξεσπάει με σπυράκια ή ακμή και δεν λέει να συνέλθει τότε πρέπει να αναζητήσεις την αιτία στη διατροφή σου και μάλλον να κόψεις τα γλυκά.

5. Έχεις πάρει κιλά

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι η υπερβολική ζάχαρη σημαίνει και πρόσληψη υπερβολικών θερμίδων. Αν τώρα τελευταία δυσκολεύεσαι να κουμπώσεις τα παντελόνια σου, δοκίμασε να μειώσεις την πρόσληψη ζάχαρης.

6. Η υγεία των δοντιών σου δεν είναι και στα καλύτερά της

Τα παιδικά παραμυθάκια περί τερηδόνας και κουφάλας στα δόντια από την υπερβολική κατανάλωση σακχάρων έχει βάση. Συνεπώς, η ζάχαρη μπορεί ακόμα και να καταστρέψει τα δόντια σου. Η κατανάλωση ζάχαρης επηρεάζει το PH του στόματος και δίνει στα βακτήρια τη δυνατότητα να κάνουν πάρτι στα δόντια σου.

7. Το μυαλό σου θολώνει, ειδικά μετά από το γεύμα

Αυτή η θολούρα που μπορεί να νιώθεις, είναι ένα σύνηθες σύμπτωμα των πεσμένων επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Όταν τρως παραπάνω γλυκά, τα επίπεδα στο αίμα αυξάνουν και πέφτουν απότομα, αντί αυτό να συμβαίνει σταδιακά.