ΔΙΑΤΡΟΦΗ

6 τροφές για να διώξεις τις τοξίνες από το σώμα με φυσικό τρόπο

Pexels

Η απαλλαγή από τοξίνες και ανεπιθύμητες ουσίες από το σώμα, απαιτεί πολλή σκληρή δουλειά κι ορισμένες φορές κάποιο συμπλήρωμα διατροφής. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες τροφές που, όταν καταναλώνονται τακτικά, βοηθούν στη φυσική αποτοξίνωση του σώματος. Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε μερικές εξαιρετικές τροφές που είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά και, όταν καταναλώνονται τακτικά, βοηθούν στον καθαρισμό του σώματος από τοξίνες και άλλες ανεπιθύμητες ουσίες.

Το ανθρώπινο σώμα είναι μια περίπλοκη μηχανή. Αλλά πολλές φορές, βάζουμε πολλά πράγματα στο σώμα μας που αφήνουν πίσω τους τοξικά υπολείμματα. Αν και η κατανάλωση υγιεινών τροφίμων είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τη διατήρηση της καλής υγείας, η απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα είναι ένα άλλο σημαντικό βήμα στη διαδικασία. Αν, λοιπόν, ανυπομονείς να αποτοξινώσεις το σώμα σου με φυσικό τρόπο, συνέχισε να διαβάζεις.

Φυλλώδη λαχανικά

6 τροφές για να διώξεις τις τοξίνες από το σώμα με φυσικό τρόπο Pexels

Οι περισσότεροι από εμάς καταναλώνουμε πρόχειρο φαγητό κάθε τόσο, το οποίο είναι πλούσιο σε ανθυγιεινά λιπαρά, ζάχαρη και κενούς υδατάνθρακες. Το χειρότερο είναι ότι αυτές οι τροφές είναι τόσο εθιστικές, που δυσκολευόμαστε πολύ να τις εγκαταλείψουμε. Ωστόσο, ευτυχώς, έχουμε μερικές φυσικές και μη επεξεργασμένες τροφές που μπορούν να μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από όλες τις τοξίνες. Τα φυλλώδη πράσινα λαχανικά είναι ένα από αυτά τα τρόφιμα.

Η κατανάλωση φυλλωδών λαχανικών είναι εξαιρετική για την αποτοξίνωση του σώματος. Τα φυλλώδη πράσινα, όπως το σπανάκι και το λάχανο, είναι εξαιρετικά φυσικά αποτοξινωτικά, επειδή είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και χαμηλά σε θερμίδες και ζάχαρη. Επίσης, αυτά τα λαχανικά δεν προκαλούν αύξηση βάρους ή παχυσαρκία.

Μήλα

Ποιος δεν γνωρίζει το γεγονός ότι τα μήλα, είναι από τα πιο θρεπτικά φρούτα στη γη; Τα μήλα είναι γεμάτα με βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην αναζωογόνηση του σώματος. Επιπλέον, είναι επίσης ένας πολύ καλός αποτοξινωτικός παράγοντας και μπορούν να βοηθήσουν στην απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα  με ευκολία.

Παντζάρια

Το συκώτι είναι το κύριο όργανο που είναι υπεύθυνο για την αποτοξίνωση του σώματός και τα παντζάρια βοηθούν σε αυτή τη διαδικασία. Τα παντζάρια περιέχουν νιτρικά άλατα και αυτά τα νιτρικά άλατα, βοηθούν το σώμα να απαλλαγεί από τις τοξίνες και τις επιβλαβείς χημικές ουσίες, που μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο και να βλάψουν τον οργανισμό και με άλλους τρόπους. Τα παντζάρια είναι μια εξαιρετική αποτοξινωτική τροφή που μπορεί να σε βοηθήσει να καθαρίσεις ή να αποτοξινώσεις το σώμα και το συκώτι σου, όσο καμία άλλη.

Μπρόκολο

Ένα ακόμα λαχανικό το οποίο είναι εξαιρετική τροφή αποτοξίνωσης. Το μπρόκολο, περιέχει γλυκοραφανίνη (GUS), η οποία είναι μια φυσική ένωση που ενισχύει την ικανότητα του σώματος να αποτοξινώνει επιβλαβείς χημικές ουσίες όπως φυτοφάρμακα, ζιζανιοκτόνα και ατμοσφαιρικούς ρύπους. Τα φύτρα μπρόκολου έχουν επίσης αναγνωριστεί ως μια από τις πιο ισχυρές πηγές φυτοθρεπτικών συστατικών.

Τα μπαχαρικά που απομακρύνουν τις τοξίνες με φυσικό τρόπο

Κουρκουμάς

Ο κουρκουμάς είναι επίσης μια εξαιρετική αποτοξινωτική τροφή, που μπορεί να απομακρύνει τις τοξίνες από το σώμα με φυσικό τρόπο. Πρέπει να αναφερθεί ότι ο κουρκουμάς είναι βασικά ένα αρχαίο μπαχαρικό, που έχει χρησιμοποιηθεί για πολλούς διαφορετικούς σκοπούς. Εκτός από τη χρήση του στη μαγειρική και τις αποτοξινωτικές του ιδιότητες, αρκετοί γιατροί σε όλο τον κόσμο πιστεύουν ότι έχει εξαιρετικές θεραπευτικές ιδιότητες και μπορεί να είναι πολύ ωφέλιμο στη θεραπεία διαφόρων προβλημάτων υγείας.

Τζίντζερ

Το τζίντζερ είναι μια ακόμα εξαιρετική αποτοξινωτική τροφή, που μπορεί να σε βοηθήσει να καθαρίσεις τον οργανισμό σου με φυσικό τρόπο, φροντίζοντας την υγεία του πεπτικού συστήματος. Έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, που βοηθούν στην αποβολή των τοξινών που συσσωρεύονται στους ιστούς του σώματος. Όλες αυτές οι ιδιότητες το καθιστούν ένα εξαιρετικό φυσικό φάρμακο για αποτοξίνωση.