ΥΓΕΙΑ

6 συνήθειες που κάνουν καλό στην υγεία (αλλά και στην επιδερμίδα σου)

Unsplash

Όλες αγαπάμε τις κρεμούλες ημέρας, νύχτας και ματιών. Κάποιες Κυριακές αφιερώνονται στο beauty routine σου και πολύ καλά κάνεις. Είναι το εβδομαδιαίο δώρο στον εαυτό σου. Θέλεις να βλέπεις το δέρμα σου καθαρό, υγιές, λαμπερό και χωρίς σημάδια.

Πριν φτάσεις όμως στην περιποίηση της επιδερμίδας με προϊόντα, μήπως να ξεκινήσεις από τις απλές συνήθειες που κάνουν διπλό καλό; Βασικά όχι απλά διπλό. Είναι οι καθημερινές ρουτίνες που σου δίνουν ενέργεια, μακροζωία, έναν δυνατό οργανισμό και φυσικά μία εξαιρετική επιδερμίδα.

Κράτα την επιδερμίδα μακριά από τον ήλιο

Ναι, το αντηλιακό σε προστατεύει από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου, αλλά το πρώτο βήμα είναι να τον αποφεύγεις. Όσο πιο ανοιχτή η επιδερμίδα σου, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος για δερματικά προβλήματα. Το ήξερες ότι το 90% της γήρανσης του δέρματος οφείλεται στον ήλιο;

Νερό, νερό και λίγο ακόμη νερό

Αν και το νερό δεν ενυδατώνει απευθείας το δέρμα, κάνει κάτι πολύ πιο σημαντικό. Βοηθά όλα τα όργανα να λειτουργούν καλύτερα. Συμβάλλει στην αποβολή τοξινών από το συκώτι, μειώνει το πρήξιμο και περιορίζει τη σοβαρότητα της ψωρίασης και του εκζέματος. Μειώνει τους μαύρους κύκλους, γιατί βελτιώνεται η λειτουργία των νεφρών. Και η επιδερμίδα σου δείχνει πολύ πιο υγιής.

Διαχείριση άγχους

Το ξέρω ότι το άγχος είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο που δεν έχει άμεση λύση, αλλά μπορεί να σε βοηθήσει η εξής πληροφορία. Η κορτιζόλη που εκκρίνεται εξαιτίας του άγχους, μειώνει τη λάμψη και κάνει την επιδερμίδα πιο λιπαρή και λιγότερο ενυδατωμένη. Τώρα πείστηκες;

Όχι στο κάπνισμα

Το πρόβλημα δεν υπάρχει μόνο στους καπνιστές. Όταν βγαίνεις έξω και έρχεται πάνω σου κύμα καπνού, χάνεις την ελαστικότητα του δέρματος και μπορεί να δεις την εμφάνιση μαύρων πόρων γύρω από το στόμα και στα μάγουλα. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι καπνιστές χρειάζονται περισσότερο χρόνο θεραπείας. Ακόμα και ένα σπυράκι μπορεί να μείνει περισσότερο χρόνο σε έναν καπνιστή.

Beauty sleep για τέλεια επιδερμίδα

Δεν είναι μύθος, είναι αλήθεια. Ο ύπνος είναι το φάρμακο της φύσης (πάντα ήθελα να το πω αυτό) και κάνει θαύματα παντού. Αν μιλάμε όμως για την επιδερμίδα, ελαττώνει την κορτιζόλη, η οποία ευθύνεται για τις δυσχρωμίες και τα σημάδια. Κοιμήσου 8 ώρες και βοήθησε συνολικά τον οργανισμό σου.

Περιόρισε τη ζάχαρη

Αν βασίζεις τα επίπεδα ενέργειάς σου στη ζάχαρη, αυτό θα αρχίσει να φαίνεται στην επιδερμίδα σου. Η υπερβολική ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει αύξηση της ινσουλίνης και φλεγμονή. Το δέρμα χάνει τη δύναμη και την ελαστικότητά του. Ξέρεις εξάλλου ότι η ισορροπημένη διατροφή επηρεάζει και την ποιότητα του δέρματος. Εάν έχεις περάσει μία εβδομάδα τρώγοντας junk food και πολλά γλυκά, νιώθεις παντού την επίδραση. Και στο δέρμα σου.