ΣΧΕΣΕΙΣ

6 ανησυχητικά σημάδια στη σχέση σου, που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του σεξ

Unsplash

Όσο και να μην θες να το παραδεχτείς, το σεξ δεν είναι αποσυνδεδεμένο από την υπόλοιπη σχέση. Είναι απόρροια του πώς επικοινωνείς με τον σύντροφό σου και πόσο οικεία νιώθεις μαζί του.

Αλλά για να το δούμε και πιο απλά, αν το σεξ με το ταίρι σου δεν σε ικανοποιεί καθόλου ή είναι εντελώς meh, αλλά δεν κάνεις και κάτι για αυτό, είναι σοβαρή ένδειξη του ότι κάτι πάει εντελώς λάθος. Ωστόσο, όταν το σεξ δεν λειτουργεί, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να φύγεις και να κλείσεις την πόρτα πίσω σου. Τα red flags στο σεξ σου δίνουν μία ευκαιρία να βελτιώσεις συνολικά την επικοινωνία με τον σύντροφό σου ή να αναθεωρήσεις αυτό που έχεις. Οι ενδείξεις που σε ενημερώνουν ότι κάτι δεν πάει καλά και αυτό βγαίνει προς τα έξω.

Δεν υπάρχει αμοιβαιότητα

Αν εσύ «την ιδρώνεις τη φανέλα» και δίνεις το καλύτερο που έχεις προκειμένου να ικανοποιήσεις τον σύντροφό σου, αλλά εκείνος ξαπλώνει και περιμένει, προβληματίσου. Το πιθανότερο όμως είναι ότι το ίδιο κάνει και σε όλα τα άλλα κομμάτια της σχέσης. Ένας άνθρωπος που περιμένει τα πάντα από τον άλλο στο σεξ και αδιαφορεί για την ικανοποίησή σου, δεν μπορεί να είναι τρομερά δοτικός και γενναιόδωρος σε όλα τα άλλα. Ας μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Από την άλλη, αν δεν εκφράζεις τις ανάγκες και τα θέλω σου στο σεξ, δεν θα αλλάξει ποτέ τίποτα.

Δεν έχετε οπτική επαφή

Το σεξ σε κάνει ευάλωτο και είναι ικανό να σου προκαλέσει έστω και ελαφριά ντροπή. Αν δεν κοιτάζεστε ποτέ στα μάτια, αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν θέματα εμπιστοσύνης. Μπορεί να το κάνεις κι εσύ και να μην έχεις καν σκεφτεί το γιατί. Αν δυσκολεύεσαι να αφεθείς, το σεξ σου προκαλεί ενοχές ή δεν εμπιστεύεσαι τον άνθρωπό σου, τότε θα πρέπει να το συζητήσεις και να πας βαθύτερα.

Ούτε φιλιέστε, ούτε αγκαλιάζεστε μετά το σεξ

Εντάξει, δεν θέλουν όλοι να αφιερώνουν χρόνο σε μακρόσυρτα φιλιά, αλλά δεν γίνεται να μην συναντιούνται ποτέ τα χείλη σας. Αν κάποιος αποφεύγει το φιλί, είναι μία ένδειξη ότι υπάρχει θέμα στη βαθύτερη σύνδεση μεταξύ ενός ζευγαριού. Όσο για τις αγκαλιές που ακολουθούν μετά το σεξ, έρευνα σου λέει ότι είναι ίσως και πιο σημαντικές για το καλό της σχέσης. Εκκρίνεται μπόλικη ωκυτοκίνη και αυξάνει το δέσιμο.

Σε πιέζει να κάνεις πράγματα

Πότε θα φύγουμε εντελώς από το στερεότυπο «κάνεις κάτι στο σεξ για την ικανοποίηση του άλλου, κι ας μην σου αρέσει ιδιαίτερα»; Το σεξ θα έπρεπε να είναι αμοιβαία ηδονή, να ρέει μεταξύ δύο ανθρώπων και να υπάρχει απόλυτη ειλικρίνεια ως προς το τι θέλουν, και τι όχι. Άσε που αν φτάνει κάποιος στο σημείο της πίεσης, σημαίνει ότι δεν υπάρχει σεβασμός αλλά και κοινά ενδιαφέροντα στην κρεβατοκάμαρα.

Δεν μιλάτε ποτέ για το σεξ

Το σεξ είναι ένα τεράστιο κομμάτι της ερωτικής σχέσης, συνεπώς είναι πολύ φυσιολογικό το να συζητάς για αυτό και εκτός κρεβατοκάμαρας. Να μπορείς να μιλάς για φαντασιώσεις, για το πώς ένιωσες την τελευταία φορά, αν σου άρεσε, τι δεν θα ήθελες να ξανακάνεις και πότε έχεις (ή δεν έχεις) οργασμό.

Υποκρίνεστε σου λέω, υποκρίνεστε

Δεν θέλω καθόλου να ακουστώ αυστηρή, αλλά βρίσκω εντελώς λάθος το να υποκρίνεται κάποιος στο σεξ, ανεξαρτήτως φύλου. Αντί να αποκρύπτεις την αλήθεια, διοχέτευσε αυτή την ενέργεια στο να εκφράσεις τα θέλω σου και να δουλέψετε μαζί πάνω σε αυτά. Δεν έχει νόημα να υποκρίνεσαι οργασμό. Δεν βοηθά τον παρτενέρ σου να καταλάβει τι πάει λάθος, αλλά κυρίως αποτρέπεις τον εαυτό σου από το να περάσει καλά.