ΔΙΑΤΡΟΦΗ

5 υγιεινές τροφές με λίγες θερμίδες και πολλά αντιοξειδωτικά

Βιταμίνες, μέταλλα και φυτοχημικά είναι ό,τι ζητά ο οργανισμός σου για να μπεις και πάλι σε φόρμα και να δημιουργήσεις μία γερή ασπίδα προστασίας απέναντι στον καρκίνο και τη στεφανιαία νόσο. Ορίστε, λοιπόν, τι πρέπει να ρίξεις μέσα στο καλάθι σου όταν πας στο σούπερμαρκετ.

Τα εσπεριδοειδή είναι πλούσια σε βιταμίνες και φτωχά σε θερμίδες

Πορτοκάλια, λεμόνια, λάιμς και γκρέιπφρουτ είναι εξαιρετικές πηγές αντιοξειδωτικών και βιταμίνης C. Επίσης, περιέχουν πηκτίνη, μία διαλυτή φυτική ίνα που βοηθά στη μείωση της υψηλής χοληστερόλης, καθώς και φυτοχημικά που προστατεύουν από τον καρκίνο.

Το καλό το μπρόκολο

Μία μεγάλη μερίδα μπρόκολο στο βραδινό σου γεύμα θα ενισχύσει τα επίπεδα της πρωτεϊνης, του ασβεστίου και του μαγνησίου. Περίεχει επίσης ινδόλη-3-καρβινόλη, μία ουσία που χρειάζεται για να μεταβολιστούν οι ορμόνες στο σώμα πιο αποτελεσματικά και να διατηρηθεί το όλο σου σύστημα σε μία πολύ καλή κατάσταση.

Τα κεράσια προστατεύουν από τον καρκίνο

Τα κεράσια περίεχουν το φυτοχημικό που ονομάζεται ελλαγικό οξύ, το οποίο σε προστατεύει από το καρκίνο μπλοκάροντας την ανάπτυξη ενός ενζύμου που χρειάζεται για να αναπτυχθούν τα καρκινικά κύτταρα. Σε άλλα νέα, είναι μία καλή πηγή βιταμίνης C και καλίου.

Τα καρότα φουλάρουν το σώμα με τα απαραίτητα αντιοξειδωτικά

Τα καρότα είναι μία εξαιρετικά πλούσια πηγή καροτενοειδών, που μπορούν να μετατραπούν σε βιταμίνη Α στο σώμα. Τι σημαίνει αυτό; Βλέπεις καλύτερα!

Οι πιπεριές τσίλι παράγουν ενδορφίνες και μαλακώνουν τον πόνο

Όταν τρως τσίλι πιπεριές διεγείρεται η παραγωγή των ενδορφινών στον εγκέφαλο, που μας κάνουν να αισθανόμαστε τούρμπο. Επίσης, οι συγκεκριμένες πιπεριές είναι γεμάτες αντιοξειδωτικά, όπως καψαϊκίνη, που προστατεύει από την στεφανιαία νόσο, τον καρκίνο και την πρόωρη γήρανση.