ΔΙΑΤΡΟΦΗ

5 τρόποι να παραμείνεις ενυδατωμένη το καλοκαίρι, σύμφωνα με τη διατροφολόγο

Unsplash

Δεν είναι εύκολο να αλλάξεις τις συνήθειές σου και να αρχίσεις να πίνεις ξαφνικά πολύ νερό. Το καλοκαίρι όμως επιβάλλεται να παραμείνεις ενυδατωμένη. Χρειάζεσαι το νερό πολύ περισσότερο εφόσον η αυξημένη θερμοκρασία προκαλεί έξτρα ιδρώτα και αυτό σημαίνεις ότι αφυδατώνεσαι πιο εύκολα.

«Οι πιο κλασικές ενδείξεις αφυδάτωσης είναι οι εξής. Ξηροστομία, αφυδατωμένη επιδερμίδα, μειωμένη διούρηση ή σκούρα ούρα, ημικρανίες και πονοκέφαλοι», επισημαίνει η διατροφολόγος Δέσποινα Παπαδοπούλου. Είτε δουλεύεις από το σπίτι, είτε κάνεις καθημερινές μετακινήσεις λόγω δουλειάς, είτε είσαι ήδη σε διακοπές, πρέπει να παραμένεις ενυδατωμένη.

Η ειδικός σου δίνει τα 5 απαραίτητα tips και τις αλλαγές που πρέπει να κάνεις στη διατροφή σου ώστε να μην πάθεις αφυδάτωση.

Περισσότερο νερό (αν θες να παραμείνεις ενυδατωμένη)

Αυξάνουμε το νερό με βάση το σωματικό μας βάρος. Πώς ξέρεις πόσα λίτρα νερό πρέπει να πίνεις; Πολύ απλό. Διαιρούμε το βάρος με το 30. Αν είσαι 60 κιλά (60 δια 30), πρέπει να πίνεις 2 λίτρα την ημέρα.

Βάλε καμιά γεύση

Αν ξεχνάς να πίνεις νερό ή βαριέσαι τη γεύση του, εμπλούτισέ την με φέτες από φρούτα ή λαχανικά. Αγγούρι, λεμόνι, πορτοκάλι, πεπόνι και ό,τι απολαμβάνεις εσύ τέλος πάντων.

Φρούτα κι άλλα φρούτα

Δεν θα απαριθμήσουμε αυτήν τη στιγμή τα αμέτρητα οφέλη των φρούτων στη διατροφή. Το καλοκαίρι όμως τα χρειάζεσαι ακόμα περισσότερο. Ειδικά εκείνα που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, όπως το καρπούζι, το πεπόνι και ο ανανάς.

Ανθρακούχο νερό

Η κα Παπαδοπούλου σε ενημερώνει ότι το σκέτο ανθρακούχο νερό δεν προκαλεί κυτταρίτιδα, επομένως δεν υπάρχει λόγος να το αποφεύγεις, ειδικά αν το πίνεις με μεγαλύτερη ευκολία.

Ηλεκτρολύτες (για να είσαι ενυδατωμένη)

Οι ηλεκτρολύτες μπορούν να διατηρήσουν την ισορροπία νατρίου- καλίου στο σώμα όταν υπάρχει αφυδάτωση. Και εννοείται ότι είναι απαραίτητοι σε περίπτωση που γυμνάζεσαι και το καλοκαίρι.