ΔΙΑΤΡΟΦΗ

5 tips της ειδικού για να διατηρήσεις το βάρος σου το καλοκαίρι χωρίς να κάνεις δίαιτα

Unsplash

Οι περισσότεροι έχουν ξεκινήσει τις διακοπές και το μυαλό μας είναι συνεχώς στο φαγητό αλλά και στο άγχος που έχουμε μην τυχόν και αυξηθεί το βάρος μας χωρίς να το πάρουμε χαμπάρι.

Διακοπές όμως δεν σημαίνει δίαιτα και στερήσεις. Διακοπές σημαίνει ξενοιασιά, ανεμελιά και φυσικά καλό φαγητό. Επειδή όμως καραδοκούν οι γευστικοί ντόπιοι πειρασμοί, θα πρέπει οι διατροφικές επιλογές να είναι προσεκτικές. Σύμφωνα με τη διατροφολόγο μας, Δέσποινα Παπαδοπούλου, η ισορροπία, το μέτρο και η ποικιλία στη διατροφή θα ικανοποιήσει τόσο τη γεύση σας όσο και τη σταθερότητα του βάρους. Πάμε να τα δούμε αναλυτικά.

Ποιότητα και όχι δίαιτα

Αν το σύνολο των διατροφικών σου επιλογών έχουν καλή ποιότητα ( προσεγμένο λάδι, αποφυγή τηγανιτών τροφίμων, παχυντικά κρεατικά κ.α), τότε έχεις κερδίσει ένα μεγάλο ποσοστό της διατήρησης του βάρους σου. Κοινώς μπορείς να τρως αλλά να δίνεις μεγάλη σημασία στην πρώτη ύλη και όχι τόσο στην ποσότητα.

Ωράριο

Μία συμβουλή που μάς δίνει η διατροφολόγος είναι να καλύπτουμε τα ενδιάμεσα γεύματά μας με φρούτα που εντείνουν τον κορεσμό, παρέχουν βιταμίνες και βοηθούν στη μείωση των υπερφαγικών επεισοδίων. Το να καταναλώνεις μικρά συχνά και ποιοτικά γεύματα είναι το κλειδί για την διατήρηση του βάρους.

Ποσότητα

Δεν χρειάζεται να μετράς την τροφή σου καθώς το ίδιο το σώμα σου μιλάει και αυτό είναι ο κορεσμός σου. Εκεί που νιώθεις καλά και πως έχεις χορτάσει, εκεί να σταματάς χωρίς να υπερβαίνεις τα όρια, καθώς παίρνεις περιττές θερμίδες χωρίς να υπάρχει λόγος.

Σωματική άσκηση και καμία δίαιτα

Το καλοκαίρι ευνοεί την μείωση των κιλών και αυτό λόγω της αυξημένης δαπάνης. Κολύμπα, κάνε βόλτες, παίξε ρακέτες και μέσα από τη διασκέδαση, ο μεταβολισμός σου μένει ενεργός καθώς οι θερμίδες δαπανώνται ευχάριστα.

Κράτα τον έλεγχο

Μία φορά την εβδομάδα, και σε πρωινή ώρα. μπορείς να ζυγιστείς, όχι ψυχαναγκαστικά αλλά με σκοπό να έχεις τον έλεγχο του βάρους σου. Το θέμα είναι να απολαύσεις τις διακοπές σου και όχι να περάσεις ένα ψυχαναγκαστικό καλοκαίρι.