ΣΧΕΣΕΙΣ

5 σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να χωρίσεις

iStock

Κάθε ζευγάρι, ανεξάρτητα από το πώς μπορεί να φαίνεται, περνά τα πάνω και τα κάτω του. Η κατανόηση της διαφοράς ανάμεσα στα σκαμπανεβάσματα μιας υγιούς σχέσης και των ενδείξεων ότι έχει έρθει η κατάλληλη στιγμή για να χωρίσεις, δεν είναι πάντα εύκολη.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα σημάδια που λειτουργούν ως «κόκκινες σημαίες» και δείχνουν ότι πρέπει να χωρίσεις. Εάν μερικά από τα παρακάτω, σου φαίνονται υπερβολικά γνώριμα, ίσως έχει έρθει η ώρα να σκεφτείς σοβαρά, αν αξίζει να παραμείνεις σε μία σχέση που δεν σε κάνει ευτυχισμένη.

Τσακώνεστε ασταμάτητα

Τα σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να χωρίσεις iStock

Αν και οι διαφωνίες και οι τσακωμοί είναι αναπόφευκτο μέρος του να είσαι ζευγάρι, δεν πρέπει να νιώθεις ότι πάντα περιμένεις την επόμενη έκρηξη. Οι ανεπίλυτες συγκρούσεις που γίνονται ασεβείς και εξευτελιστικές, με την πάροδο του χρόνου μπορεί να επηρεάσουν σοβαρά τη συναισθηματική σου ευημερία. Αναρωτήσου αν βρίσκετε και οι δύο έναν νέο λόγο για να μαλώνετε κάθε μέρα. Εάν η απάντηση είναι ναι, ίσως είναι καιρός οι δρόμοι σας να χωρίσουν.

Χωρίζετε και τα ξαναβρίσκετε συνέχεια

Εκείνο το ζευγάρι που ενώ είναι μαζί από την αρχή του κόσμου, μετρά άπειρους χωρισμούς και επανασυνδέσεις. Θα αναρωτιέσαι γιατί έμειναν μαζί. Αυτό το είδος της συμπεριφοράς γιο-γιο μπορεί σε μικρότερες ηλικίες να μοιάζει διασκεδαστική, αλλά δεν είναι τόσο δελεαστική στην ενήλικη ζωή. Είναι ΟΚ να απομακρύνεστε όταν αντιμετωπίζετε μια σημαντική πρόκληση. Αλλά αν χωρίζετε συνεχώς και τα ξαναβρίσκετε, είναι πιθανό κανένας από τους δύο να μην αναγνωρίζει τους βασικούς λόγους για τους οποίους ο χωρισμός, έρχεται πάντα σαν λύση.

Βιώνεις σωματική ή συναισθηματική κακοποίηση

Οποιαδήποτε μορφή κακοποίησης είναι ένα ξεκάθαρο σημάδι, ότι η σχέση έχει γίνει τοξική και ότι πρέπει να χωρίσεις. Δεν είναι ποτέ εντάξει να σου επιτίθεται, να τον φοβάσαι, να σε ελέγχει ή να σε απομονώνει. Αν και είναι πιο εύκολο να αναγνωρίσεις τη σωματική κακοποίηση, μπορεί να είναι πιο δύσκολο να αναγνωρίσεις την ψυχική και συναισθηματική. Να θυμάσαι ότι σου αξίζει να σου φέρονται με προσοχή, αγάπη και σεβασμό.

Σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να χωρίσεις: Δεν ικανοποιείς τις ανάγκες σου

Μέρος μιας υγιούς σχέσης, είναι η αμφίδρομη, καλή επικοινωνία. Όταν μπλοκάρουν οι γραμμές επικοινωνίας, μπορεί να αρχίσεις να νιώθεις ανησυχία, ακόμη και πικρία. Κάτι δεν πάει καλά, αν αναζητάς συνεχώς στοργή οπουδήποτε αλλού, εκτός από τη σχέση σου. Ή αν πιάνεις τον εαυτό σου να ονειρεύεται μια πιο ουσιαστική και ικανοποιητική σχέση.

Σκέφτεσαι να χωρίσεις συνέχεια

Το να αναρωτιέσαι αν το «για πάντα μαζί» είναι εφικτό, είναι φυσιολογικό. Αυτό που θα πρέπει να σε προβληματίσει, ωστόσο, είναι αν σκέφτεσαι συνέχεια τον χωρισμό. Το να είσαι με κάποιον, δεν πρέπει να είναι ένας συνεχής αγώνας με την ελπίδα ότι τα πράγματα θα αλλάξουν.