SEX

5 σεξουαλικές φαντασιώσεις που είναι απόλυτα φυσιολογικό να έχεις

Σενάρια, σκηνές, πιθανώς και στιχομυθίες που σε κάνουν να κοκκινίζεις, αλλά ταυτόχρονα αυξάνουν την όρεξή σου για σεξ αυτοστιγμεί. Κάθε άνθρωπος έχει σεξουαλικές φαντασιώσεις και την ίδια στιγμή κανένας δεν αισθάνεται άνετα με αυτές. Πολλές φορές, νομίζεις ότι είναι υπερβολικά περίεργες ή ακραίες και ντρέπεται τόσο ώστε συχνά δεν τις αποκαλύπτεις καν στον σύντροφό του.   

Κάπως έτσι, οι σεξουαλικές φαντασιώσεις παραμένουν κάτι βαθιά προσωπικό το οποίο σπάνια αναδύεται στην επιφάνεια. Κι όμως.

Ακόμα και κάτι το οποίο σε εσένα μοιάζει μη φυσιολογικό, πιθανώς, να είναι πιο συνηθισμένο απ’ όσο πιστεύεις. Αυτό υποστηρίζει και ο αναπληρωτής καθηγητής κοινωνικής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Ball State και ερευνητής του Ινστιτούτου Kinsey, Justin Lehmiller στο βιβλίο του Tell Me What You Want: The Science of Sexual Desire and How It Can Help You Improve Your Sex Life («Πες μου τι θέλεις: Η επιστήμη της σεξουαλικής επιθυμίας και πώς μπορεί να βοηθήσει την σεξουαλική σου ζωή»).

Στο νέο του πόνημα περί σεξουαλικών φαντασιώσεων, ο Lehmiller παίρνει κάθε μία από τις φαντασιώσεις που έχουν περάσει από το μυαλό σου και έχουν καταφέρει να σε ερεθίσουν κάποια στιγμή και τις αποκωδικοποιεί, εξηγώντας γιατί είναι απόλυτα φυσιολογικό να τις έχεις και τι δείχνουν για εσένα.

1. Ομαδικό σεξ

Το σεξ που περιλαμβάνει περισσότερα από δύο άτομα, είτε μιλάμε για τρίο, είτε για ακόμα περισσότερους. Κλασική περίπτωση. Γιατί; Καθότι εκ φύσεως πολυγαμικά όντα, οι άνθρωποι κάποια στιγμή τη μονογαμία τη βαριούνται (κι ας τους εμπνέει ασφάλεια). «Είναι λογικό, κάποια στιγμή, να φτιάχνεις μια σεξουαλική ρουτίνα με τον σύντροφό σου και ακόμα πιο λογικό είναι να την βαρεθείς. Η φαντασίωση του ομαδικού σεξ, όπως λέει ο ειδικός μπορεί να είναι σημάδι ότι η σεξουαλική σου ζωή έχει γίνει προβλέψιμη και μονότονη.

2. Άγριο σεξ

Με spanking, μαλλιοτραβήγματα, δαγκωματιές, sex toys, σαδιστικά παιχνίδια και τα λοιπά. «Το σεξ αυτής της κατηγορίας, που πλησιάζει το BDSM, είναι διεγερτικό γιατί συμμετέχοντας σε αυτό σου αλλάζει τον τρόπο σκέψης», λέει ο Dr. Lehmiller. Μάλιστα εξηγεί ότι όταν φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε υποτακτική θέση σημαίνει ότι θέλεις να δραπετεύσεις από την ευθύνη ενώ αν σε εμπνέουν περισσότερο ενεργητικοί ρόλοι δείχνει ότι έχεις ανάγκη να αναλάβεις ηγετικούς ρόλους, να καθοδηγείς, να παίρνεις πρωτοβουλίες. 

3. Σεξ με φετίχ

«Ένας λόγος του γιατί τα φετίχ μας ελκύουν είναι επειδή θέλουμε αυτά που μας έχουν πει ότι δεν μπορούμε να έχουμε. Πρόκειται για μια βασική αρχή της ψυχολογίας που λέγεται «επαγωγική αντίσταση» και έχει εφαρμογή και στις σεξουαλικές εμπειρίες. Όταν λες σε κάποιον ότι δεν πρέπει να κάνει ή να θέλει κάτι, ο,τι κι αν είναι αυτό, θα αρχίσει να το θέλει», δηλώνει ο Dr. Lehmiller.

4. Σεξ με διαφορετικούς συντρόφους

Όπως λέγαμε και πιο πάνω, η μονογαμία σύμφωνα με τον δόκτωρα, είναι μια επίκτητη ανθρώπινη ανάγκη προκειμένου να αισθανόμαστε ασφάλεια. Όταν είσαι σε μόνιμη σχέση, αλλά φαντασιώνεσαι ότι κάνεις σεξ με πολλούς και διαφορετικούς παρτενέρ, δεν πρόκειται τόσο για μια σεξουαλική ανάγκη, αλλά για επιθυμία να καλύψεις και τις συναισθηματικές σου ανάγκες. «Είναι δύσκολο να βρεις σε έναν σύντροφο όλα όσα θέλεις», λέει ο Dr. Lehmiller.

5. Σεξ με άτομο του ίδιου φύλου 

Το να φαντασιώνεσαι ότι κάνεις σεξ με γυναίκες ή με περιπτώσεις ατόμων όπου το φύλο γίνεται κάτι ρευστό (π.χ. transgender ή nongender) μπορεί να σε κάνει να αμφιβάλλεις για τον σεξουαλικό σου προσανατολισμό, αλλά όπως λέει ο Dr. Lehmiller, είναι η αντίδραση του μυαλού σου όταν η σεξουαλική σου ζωή έχει πάψει να σε ιντριγκάρει. «Το να φαντάζεσαι ότι δοκιμάζεις τα σεξουαλικά σου όρια με άτομα του ίδιου φύλου, προφανώς, είναι κάτι καινούργιο, κάτι που κανονικά ”δεν επιτρέπεται” ή -αν θέλεις- δεν είναι κοινωνικά αποδεκτό, είναι ιντριγκαδόρικο».