ΣΧΕΣΕΙΣ

5 κινήσεις που κάνεις και δίνουν λανθασμένη πρώτη εντύπωση

Pexels

Η πρώτη εντύπωση είναι καμια φορά καθοριστική. Παρόλο που πιστεύω πως πάντα πρέπει να δίνουμε στους ανθρώπους που γνωρίζουμε, λίγο χρόνο να ξεκλειδωθούν και να αποκαλύψουν ποιοι πραγματικά είναι, δεν μπορώ να μην παραδεχτώ ότι καμιά φορά κρίνουμε πράγματι τα βιβλία από τα εξώφυλλά τους.

Έτσι λοιπόν, όταν γνωρίζεις κάποιον που σε ενδιαφέρει, πας σε ένα event ή σε μια συνέντευξη για δουλειά – αλλά και γενικά οπουδήποτε κι αν είσαι, δεν είναι κακό να κάνεις μια καλή πρώτη εντύπωση. Κι αν το μετανιώσεις κατάστρεψέ τη μετά, το μόνο εύκολο είναι αυτό. Καλό είναι, λοιπόν, να μην αφήνεις το σώμα ή τις εκφράσεις σου να προδίδουν το πόσο άβολα νιώθεις. Και η γλώσσα του σώματος, δυστυχώς δεν λέει ψέματα. 

Υπάρχουν 5 κινήσεις που δείχνουν στους τρίτους ότι κάτι σε κάνει να νιώθεις αμήχανα. Ή τέλος πάντων δείχνουν ότι δεν είσαι και ο πιο fun άνθρωπος στο δωμάτιο. Και δεν είναι αυτή η άποψη που θες να έχουν για σένα.

5 κινήσεις που κάνεις και δίνουν λανθασμένη πρώτη εντύπωση

1. Γελάς με σφιγμένα χείλη

Καλύτερα να μην γελάσεις καθόλου, από εκείνο το ψεύτικο, καταναγκαστικό χαμόγελο. Δείχνει ότι λες ψέματα κατευθείαν στη μούρη του άλλου. Ειδικά όταν το συνοδεύεις με κάποιο κομπλιμέντο. «Ωραία τσάντα», *ψεύτικο γελάκι*. ΌΧΙ.

2. Σταυρωμένα χέρια

Αν σταυρώνεις τα χέρια σου κάτω απ’ το στήθος και απλά στέκεσαι έτσι δείχνεις βαρεμάρα, απογοήτευση και κάνεις τους πάντες να αναρωτιούνται τι έχουν κάνει λάθος. Καλό, αλλά χρήσιμο όταν χωρίζεις, όχι όταν γνωρίζεις κάποιον.

3. Δεν κοιτάς κανέναν στα μάτια

Αν συζητάς με κάποιον και τα μάτια σου κάνουν βόλτες στο ταβάνι, τους τοίχους και το πάτωμα του δωματίου, σίγουρα ο συνομιλητής σου θα νομίζει ότι κάπου έχεις κρύψει ένα πτώμα.

4. Μιλάς και κάνεις έντονες χειρονομίες

Δεν αφήνεις τον άλλον να συγκεντρωθεί σε αυτό που λες, ενώ δείχνεις ότι ζητάς απεγνωσμένα προσοχή. Ηρέμησε.

5. Υπερβολική πόζα

Αν στέκεσαι και ακουμπάς στον τοίχο με το ένα χέρι τεντωμένο ή κάθεσαι στον καναπέ σε στάση γιόγκα, να ξέρεις πως όλοι σε έχουν δει και περιμένουν να είσαι η πρώτη που θα βάλει τα κλάματα χωρίς λόγο σε λίγα λεπτά. Αν σκοπεύεις να είσαι όντως η ψυχή του «πάρτι» – ή της όποιας συνάθροισης – έχεις σίγουρα όλα τα φώτα πάνω σου. Αν απλά θες να κάνεις διάλογο και να αναμειχθείς με τον κόσμο διακριτικά, δεν είναι αυτός ο τρόπος.