ΖΕΥΓΑΡΙΑ

5 περίεργοι αλλά αποτελεσματικοί τρόποι να ξεπεράσεις ένα χωρισμό

Δύσκολο πράγμα οι χωρισμοί, ειδικά αν εσύ που μένεις στα κρύα του λουτρού (γιατί αν δεν είσαι εσύ, όλα είναι πιο κουλ και άνετα, χουχουχου) και κοιτάς το κενό με απορία προσπαθώντας να καταλάβεις τι (και ποιος) έφταιξε και καταλήξατε εκεί.

Η ποπ κουλτούρα μας έχει εκπαιδεύσει να αντιμετωπίζουμε το χωρισμό αγκαλιά με σοκολάτες, junk food, πολλά ποτά και προβολές ρομαντικών ταινιών ενώ οι κολλητές μας μάς παρακαλάνε να βγούμε έξω. Εδώ που τα λέμε αυτό το κόλπο ενίοτε πιάνει, ίσως είναι placebo- δεν ξέρω, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι ο καθένας αντιδρά πολύ διαφορετικά όταν βρίσκεται σε αυτή τη θέση.

Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα που μπορούν να βοηθήσουν πολύ περισσότερο από ένα κουτί σοκολατάκια (ναι, δεν το πιστεύω ότι ξεστόμισα αυτή την κουβέντα, αλλά ισχύει). Ποια; Έχουμε και λέμε.

1. Αγόρασε καινούρια σεντόνια

”Μες στα σεντόνια μυρίζει ακόμα η δικιά σου ανδρική κολόνια. Θα με παιδεύει χρόνια μες στα σεντόνια” τραγουδούσε η Έλλη Κοκκίνου και εμείς επειδή δεν θέλουμε να παιδεύεσαι σου προτείνουμε να αγοράσεις ένα καινούριο ζευγάρι που θα σηματοδοτεί την αλλαγή στη ζωή σου- τα παλιά κάνε τα ξεσκονόπανα, πάντα χρειάζονται.

2. Κάνε δουλειές

Οι βαριές δουλειές στο σπίτι, ξέρεις αυτές που αποφεύγεις επιμελώς (το καλό καθάρισμα του πατώματος- γωνίες, σοβατεπί κλπ, καθάρισμα ντουλάπας και παταριού) είναι φοβερό αγχολυτικό γιατί απασχολείς το μυαλό σου με κάτι τελείως διαφορετικό- άσε που όταν καταφέρεις να καθαρίσεις το σπίτι όπως θα το έκανε η μαμά σου νιώθεις πολύ καλά με τον εαυτό σου.

3. Διάβασε

Κλείσε το facebook και απόφυγε τα social media στα οποία εμφανίζεται ο πρώην καλός σου ή έστω χάζεψε το snapchat της Kylie και αγνόησε το δικό του story. Για να γίνει πιο ευχάριστο αυτό το διάλειμμα διάβασε το αγαπημένο σου βιβλίο ή μια εφημερίδα (!), σίγουρα θα περάσεις καλύτερα από το να βλέπεις post και φωτογραφίες που στον θυμίζουν.

4. Πήγαινε ένα ταξίδι

Ίσως το λιγότερο εφικτό πράγμα της λίστας, ωστόσο αν μπορείς να πας και μέχρι την κολλητη σου που μένει στη Γλυφάδα για να περάσετε μαζί ένα σαβ/ κο καλό θα σου κάνει. Τα διαφορετικά σκηνικά, οι άλλες φάτσες και οι καινούριες γειτονιές θα σε βοηθήσουν να ξεχαστείς.

5. Δες θρίλερ

Καλά τα romcom, δεν λέω, αλλά κανείς δεν θέλει να του τρίψουν στην μούρη το happily ever after των πρωταγωνιστών που καταφέρνουν να ξεπεράσουν τα εμπόδια και να είναι μαζί. Άντε καλέ, βάλε να δεις το αγαπημένο σου θρίλερ, φτιάξε και μια γαβάθα ποπ κορν και κάλεσε την κολλητή σου για ένα mini horror festival που θα σας ανεβάσει την αδρεναλίνη στα ύψη και θα ξεχάσεις τον Κωστάκη αμέσως.