ΔΙΑΤΡΟΦΗ

5 λόγοι για να τρως καθημερινά ένα μικρό μπολ φράουλες

Ιδιαίτερα pop φρούτο, φιγουράρει στην κυρίαρχη κουλτούρα της εικόνας με διάφορους τρόπους. Στη φουσκωτή του εκδοχή φέτος κοντράρεται με τα πολύπαθα ροζ φλαμίνγκο στις φωτογραφίες της παραλίας που ανεβαίνουν στα social media. Η φράουλα, το αγγειόσπερμο της οικογένειας των Ροδίδων, αυτή η μικρή κόκκινη σταρ με τα πράσινα "μαλλιά" δεν έχει μόνο ωραία χρώματα και ελκυστικό σχήμα. Πάνω απ' όλα είναι ένα φρούτο με εξαιρετική γεύση και σπουδαία διατροφική αξία!

Καθυστερούν την απώλεια της μνήμης

Η κατανάλωση 2 μερίδων φράουλας την ημέρα ενισχύει τη μνήμη κι αυτό χάρη στη φεσιτίνη, ένα πολύτιμο φλαβονοειδές που βελτιώνει τη λειτουργία του εγκεφάλου κυρίως στα μέρη εκείνα που αφορούν στο τι θυμόμαστε και τι ξεχνάμε με το πέρασμα του χρόνου.

Είναι χαμηλές σε θερμίδες

Ένα μικρό μπολ φράουλες, δηλαδή περίπου 140 γραμμάρια ισοδυναμεί με 46 θερμίδες. Το κόκκινο φρούτο με τα κίτρινα σποράκια είναι ισχυρό διουρητικό, βοηθά στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας χάρη στο υψηλό ποσοστό φυτικών ινών που διαθέτει. Ακριβώς σ’ αυτή τους τη σύσταση οφείλεται και το γεγονός ότι οι φράουλες δημιουργούν αίσθημα κορεσμού.

Κάνουν καλό στο δέρμα

Ως υπολογίσιμη πηγή βιταμίνης C η φράουλα έχει αντιοξειδωτικές/ αντιγηραντικές ιδιότητες. Παράλληλα το σαλικυλικό οξύ που εντοπίζεται επίσης στο σώμα του είναι αποτρεπτικό για την εμφάνιση της ακμής.

Προστατεύουν το στομάχι

Το εκχύλισμα της φράουλας εμποδίζει την εμφάνιση του στομαχικού έλκους. Η κατανάλωσή της ενεργοποιεί σημαντικά ένζυμα στον οργανισμό μας.

Ενισχύουν την όραση

Μεταξύ όλων των υπολοίπων ευεργετημάτων της φράουλας- αναιμίες, υπερτάσεις, ρευματισμούς κλπ κλτ- υπολόγιζε και τα υπέρ των ματιών σου, χάρη στη λουτεΐνη και τη ζεαξανθίνη, ουσίες γνωστές για την καλή τους δράση όσον αφορά στην όραση.