ΣΧΕΣΕΙΣ

5 ενδείξεις που σου λένε ότι είσαι έτοιμη για την επόμενη σχέση

Unsplash

Οι χωρισμοί είναι δύσκολο πράγμα και όλοι τους έχουμε νιώσει στο πετσί μας. Σε πρώτο επίπεδο, χρειάζεσαι αρκετό χρόνο μέχρι να προσαρμοστείς στη single ζωή και να μάθεις πώς να μην κάνεις σχέδια και προγραμματισμό για δύο άτομα.

Αφού χωρίσεις, πότε είναι η σωστή στιγμή για να περάσεις στην επόμενη σχέση; Ο καθένας έχει να σου δώσει μία διαφορετική συμβουλή. Άλλοι μπαίνουν αμέσως, άλλοι χρειάζονται 2 χρόνια. Δεν υπάρχει ένας μαγικός αριθμός και το ξέρεις. Ούτε τελειώνει κάθε σχέση με τον ίδιο τρόπο. Κάποιοι χωρισμοί ειδικά προκαλούν ανακούφιση.

Κάνε λοιπόν focus στον εαυτό σου και μην συγκρίνεις την περίπτωσή σου με τις άλλες. Όσος χρόνος και αν περάσει, οι ειδικοί σου λένε ότι υπάρχουν ενδείξεις που σου κάνουν νόημα και σου λένε «μπορείς να προχωρήσεις. Έφτασε ο καιρός».

Περνάς και μόνη σου καλά

Υπάρχει αυτή η γελοία πεποίθηση που κουβαλάμε και λέει ότι είναι καλό να είσαι σε σχέση και κακό να είσαι μόνη. Αλλά με αυτό το μενταλιτέ, δεν πρόκειται να χαλαρώσεις και να μπεις σε μία καλή σχέση. Κάνε πράγματα για τον εαυτό σου αλλά όχι επειδή περιμένεις έναν άντρα. Αλλά επειδή τα ευχαριστιέσαι.

Δεν θέλεις να γυρίσεις στον πρώην σου

Είναι πολύ συνηθισμένο να σου λείπει ένας πρώην, ειδικά αν είναι εκείνος που τερμάτισε τη σχέση. Αν όμως σου λείπει, είναι ένδειξη ότι δεν είσαι έτοιμη να προχωρήσεις και είναι απολύτως φυσιολογικό. Δώσε χρόνο στον εαυτό σου και μην τον πιέζεις με dating. Δεν γίνεται με το ζόρι παντρειά.

Ακούς φωνές

Όχι σαν την Ιωάννα της Λωραίνης, αλλά ακούς αυτήν τη φωνούλα που σου λέει «ρε μπας και σου αρέσει αυτός ο συνάδελφος»; Αρχίζεις να παρατηρείς τι γίνεται γύρω σου και νιώθεις ότι δεν είναι ακατόρθωτο.

Πέρασε πάρα πολύς καιρός

Δεν θέλω να φανώ ανακόλουθη και να σου λέω άλλα στην αρχή και άλλα τώρα, αλλά είναι διαφορετικό να έχει περάσει ένας χρόνος και άλλο να έχεις να βγεις ραντεβού από τους τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες. Και πάλι, εσύ ξέρεις, αλλά αν είχαμε άλλη μόδα την τελευταία φορά που φλέρταρες, ώρα να ξαναμπείς στον στίβο, ίσως και στην επόμενη σχέση.

Έχεις αποδεχθεί τον εαυτό σου

Αν με ρωτάς, δεν υπάρχει μεγαλύτερη κατάκτηση από αυτή. Έχεις μάθει τον εαυτό σου μέσα από τις σχέσεις και τα λάθη σου, έχεις αντιληφθεί το μοτίβο της δικής σου συμπεριφοράς και αγαπάς τον εαυτό σου έτσι όπως είναι. Όταν συμβαίνει αυτό, σημαίνει ότι είσαι έτοιμη να αποδεχθείς πραγματικά και έναν άλλον άνθρωπο.