ΔΙΑΤΡΟΦΗ

5 αφροδισιακές τροφές για να αυξήσεις τη λίμπιντο

Pexels

Αν θες να κάνεις πιο spicy τη σεξουαλική σου ζωή, υπάρχουν μερικές τροφές που προάγουν τη χαλάρωση των αιμοφόρων αγγείων, βελτιώνοντας τη ροή του αίματος στα γεννητικά όργανα, άρα και την αίσθηση ευχαρίστησης. Αυτές δεν είναι άλλες από τις αφροδισιακές τροφές.

Σύμφωνα με το Pharmacognosy Review, αφροδισιακό ορίζεται οποιαδήποτε ουσία – μπορεί να είναι τροφή ή φάρμακο – που αυξάνει τη σεξουαλική σου επιθυμία. Πιο συγκεκριμένα, η ίδια ανασκόπηση αναφέρει ότι, τα αφροδισιακά μπορούν να αυξήσουν τη λίμπιντο, να ενισχύσουν την ευχαρίστηση και να βελτιώσουν την σεξουαλική ικανότητα. Παρακάτω σου παρουσιάζουμε 5 αφροδισιακές τροφές.

Αβοκάντο

Αυτό το φρούτο περιέχει υγιή ακόρεστα λίπη και η συμπερίληψη υγιεινών λιπαρών στη διατροφή είναι σημαντική για τα σωστά επίπεδα ορμονών στον οργανισμό. Τα αβοκάντο περιέχουν επίσης τη βιταμίνη Β φυλλικό οξύ, η οποία παράγει ισταμίνη, μια ένωση που απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια του οργασμού ή όταν κάποιος διεγείρεται.

Καρπούζι

Δεν είναι μόνο το νερό που περιέχει και συμβάλλει στην καλή ενυδάτωση του οργανισμού, αλλά το καρπούζι περιέχει και λυκοπένιο, μια ουσία που επιδρά στο σώμα, παρόμοια με τα χάπια κατά της στυτικής δυσλειτουργίας, καθώς χαλαρώνει τα αιμοφόρα αγγεία και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος. Αυτό από μόνο του το καθιστά μία από τις καλύτερες αφροδισιακές τροφές. Το καρπούζι έχει επίσης παρόμοια δράση με τα φάρμακα για στυτική δυσλειτουργία, λόγω της ουσίας κιτρουλίνη που περιέχει, που βοηθάει στη χαλάρωση των αιμοφόρων αγγείων.

5 αφροδισιακές τροφές για να αυξήσεις τη λίμπιντο Unsplash

Μούρα

Τα μούρα είναι μια άλλη τροφή που μπορείς να προσθέσεις στη δίαιτά σου για τον ίδιο σκοπό και ειδικά τα βατόμουρα. Είναι υγιεινά συνολικά και μπορεί επίσης να βοηθήσουν τους άνδρες να διατηρήσουν τη στύση, επειδή τροφές πλούσιες σε φλαβονοειδή (τα βατόμουρα είναι ιδιαίτερα πλούσια σε αυτά) έχουν συνδεθεί με χαμηλότερο κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας. Έρευνα από το Pharmacognosy Review διαπίστωσε επίσης ότι τα φλαβονοειδή μπορεί να έχουν την ικανότητα να βελτιώνουν την ποιότητα του σπέρματος στους άνδρες.

Τζίντζερ

Σύμφωνα με τη συγγραφέα του βιβλίου Tantric Secrets, Cassandra Lorius, «η ψυχολογική μας αντίδραση στο φαγητό βασίζεται στη μυρωδιά του, τη γεύση και την εμφάνισή του. Οτιδήποτε, λοιπόν, θυμίζει έστω και αμυδρά φαλλό, είναι αρκετό για να διεγείρει τη φαντασία και τις αισθήσεις μας».

Η πιπερόριζα, όχι μόνο θυμίζει, αλλά διαθέτει και ένα χαρακτηριστικό, πικάντικο άρωμα και γεύση που αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, τονώνοντας τη ροή του, που κάνει τις ερωτογενείς ζώνες πολύ πιο ευαίσθητες. Θεωρείται μάλιστα ότι λειτουργεί παρόμοια με ένα φάρμακο για στυτική δυσλειτουργία για τον άντρα.

Σύκα

Τα σύκα αυξάνουν τη λίμπιντο και βελτιώνουν τη σεξουαλική αντοχή, επειδή είναι πλούσια σε αμινοξέα και υψηλά επίπεδα ντοπαμίνης, της χημικής ουσίας του εγκεφάλου, που αυξάνει την αίσθηση της ευχαρίστησης.