ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

4 τρόποι για να μη χαθεί η μαγεία από τη σχέση, μετά τις διακοπές

Η επιστροφή στην καθημερινότητα μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα, εάν έχεις περάσει φανταστικά και έχεις γυρίσει περιμένοντας να ξαναζήσεις τις ίδιες ανεπανάληπτες στιγμές. Η αλήθεια είναι ότι μπορείς να διατηρήσεις τη μαγεία των διακοπών, και γενικότερα την ίδια ανάλαφρη διάθεση, αρκεί να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα.

 

Φτιάξε αναμνήσεις

Βασική προϋπόθεση των ευχάριστων αναμνήσεων είναι να έχεις περάσει καλά στις διακοπές, να έχεις φορτίσει μπαταρίες και να μην έχεις πακετάρει μαζί σου το άγχος της καθημερινότητας. Είναι πολύ σημαντικό αυτό, όχι μόνο για τις διακοπές, αλλά και για τις αναμνήσεις που θα έχεις αργότερα ως πηγή ενέργειας για τις δύσκολες ώρες. Η καλή παρέα, ένα όμορφο location και ο χαλαρός εαυτός σου είναι όλα όσα θα χρειαστείς.

Δες κι αυτό: Σεξ στις διακοπές: Οι 5 (αισιόδοξες) αλήθειες που κανένας δε θα σου πει

«Χαμήλωσε» τις προσδοκίες σου

Το να μην έχεις υψηλές προσδοκίες σημαίνει ότι δεν περιμένεις τα πάντα από τους άλλους, αλλά κυρίως από τον ίδιο σου τον εαυτό. Αυτό δημιουργεί αυτόματα αισθήματα άγχους και σε κάνει να περιμένεις ότι κάτι θα αλλάξει ως δια μαγείας και θα σου φέρει μία ξαφνική ευτυχία. Το ζητούμενο είναι να διατηρείς την αισιοδοξία σου αλλά να μην περιμένεις θαύματα. Εκτός αν προκύψουν από μόνα τους.

Επανάλαβε τις στιγμές των διακοπών

Ναι, μάλλον δεν μπορείτε να πιείτε ένα κοκτέιλ με το ηλιοβασίλεμα της Αμοργού, αλλά μπορείτε να θυμηθείτε πώς νιώθατε στις διακοπές, πόσο χαλαροί ήσαστε και πώς είχατε αφήσει το άγχος πίσω στην πόλη. Μπορεί αυτό να μην είναι εφικτό σε καθημερινή βάση, αλλά αξίζει τον κόπο να περνάτε στιγμές που είναι μόνο για εσάς τους δύο και αφορούν στην εκδήλωση της σωματικής και πνευματικής οικειότητας που έχετε δημιουργήσει.

Ταξίδι αστραπή

Κι όμως, έστω και μία μονοήμερη απόδραση αρκεί για να κάνει την ανατροπή στην καθημερινότητα και να σου δώσει ενέργεια για την εβδομάδα που ακολουθεί. Μία μίνι απόδραση το Σαββατοκύριακο σε κοντινούς προορισμούς σε φέρνει πιο κοντά στο ταίρι σου και σου θυμίζει πόσο ωραία περνάτε μαζί. Έχεις κάτι για να ανυπομονείς όταν είσαι στο γραφείο.