ΥΓΕΙΑ

4 tips για να ψωνίζεις με ασφάλεια στο σούπερ μάρκετ

Unsplash

Συμπληρώνουμε περίπου 3 εβδομάδες social distancing και που οι περισσότεροι από εμάς #menoumespiti. Είναι η καλύτερη και η μόνη λύση που υπάρχει αυτήν τη στιγμή για να περιορίσουμε τη διασπορά του κορονοϊού. Δεν επισκεπτόμαστε δικούς μας ανθρώπους, και τηρούμε τις αποστάσεις μας όταν βγαίνουμε από το σπίτι.

Οι βασικοί λόγοι για τους οποίους επιτρέπεται να βγούμε από το σπίτι, είναι για να πάμε στο σούπερ μάρκετ, σε φαρμακείο και για σωματική άσκηση. Στην αρχή αυτής της κατάστασης, πολλοί από εμάς καταφύγαμε στις online παραγγελίες για τα είδη πρώτης ανάγκης. Μπορείς ακόμα να το κάνεις, αλλά δυστυχώς η παραγγελία μπορεί να καθυστερήσει αρκετά. Η λύση του σούπερ μάρκετ στην περιοχή σου είναι η πιο εύκολη και γρήγορη.

Αν δεν ανήκεις σε ευπαθή κοινωνική ομάδα, όπου η σύσταση είναι να μείνεις μέσα και να μην βγαίνεις καθόλου, τότε μπορείς να επισκέπτεσαι το σούπερ μάρκετ για αγορές, και να διευκολύνεις και τα άτομα που δεν μπορούν να το κάνουν. Πρέπει όμως πρώτα να ακολουθείς τις οδηγίες και να τηρείς κάποιους κανόνες, ώστε να μην συμβάλεις στη μετάδοση του ιού και να παραμείνεις υγιής.

Πλένουμε χέρια (πριν και μετά το σούπερ μάρκετ)

Έχει αρχίσει να γίνεται κουραστικό, αλλά είναι η βασική οδηγία που δεν πρέπει να ξεγλιστρήσει από το μυαλό σου. Πλένουμε πολύ σχολαστικά τα χέρια μας, πριν βγούμε από το σπίτι και αμέσως μετά την επιστροφή μας. Και έχουμε πάντα μαζί μας ένα αντισηπτικό ώστε να απολυμανθούμε πριν καν φτάσουμε στο σπίτι.

Μην πηγαίνεις σε ώρες αιχμής

Θα μου πεις, κάθε περιοχή και σούπερ μάρκετ έχει τις δικές του ώρες αιχμής. Θα ξέρεις ήδη μέχρι τώρα ποιες είναι οι ώρες με λιγότερο κόσμο. Έτσι δεν θα είσαι για ώρα στην ουρά αναμονής και δεν θα έρχεσαι σε επαφή με πολύ κόσμο. «Αν και πάντα υπάρχει ένα ρίσκο όταν ψωνίζουμε, ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού είναι μεγαλύτερος από την επαφή με άνθρωπο από το να ψωνίζουμε», τονίζει ο Δρ. Navya Mysore.

Μην αγγίζεις το πρόσωπό σου στο σούπερ μάρκετ

Μία οδηγία που είναι καλό να θυμάσαι όλες τις ώρες της ημέρας. Στο σούπερ μάρκετ όμως, που περνά πολύς κόσμος και αγγίζει τα προϊόντα, να θυμάσαι να μην αγγίζεις το πρόσωπό σου. Αν έχεις μαζί σου κάρτα ή χαρτί κυκλοφορίας, φρόντισε να την απολυμαίνεις πάντα κατά την επιστροφή σου.

Κράτα αποστάσεις

Αν και υπάρχουν κανόνες πλέον για το ποιος είναι ο ενδεδειγμένος αριθμός ατόμων ανά σούπερ μάρκετ, αυτό δεν σημαίνει ότι στριμωχνόμαστε σε διαδρόμους ή δεν κρατάμε τις αποστάσεις μας στο ταμείο. Περιμένουμε να πληρώσει ο πελάτης και πλησιάζουμε μετά το ταμείο.