ΥΓΕΙΑ

4 σημάδια που δείχνουν πως μπαίνεις σε πρόωρη εμμηνόπαυση

Τα σημάδια της πρόωρης εμμηνόπαυσης είναι βασικά τα ίδια με τα σημάδια της εμμηνόπαυσης, τα οποία προκαλούνται από τις ορμονικές αλλαγές που προκύπτουν καθώς τα όργανα αναπαραγωγής μπαίνουν στη σύνταξη. Αυτά, λοιπόν, είναι τα συμπτώματα που μπορεί να είναι οι ενδείξεις μείωσης λειτουργίας των ωοθηκών. Ωστόσο, να πούμε ότι τα ίδια συμπτώματα μπορεί να είναι ενδείξεις για άλλα προβλήματα υγείας. Για παράδειγμα, το ότι η περίοδος είναι άστατη δεν σημαίνει απαραίτητα πως οι ωοθήκες σου πάνε για ύπνο.

1. Άστατος κύκλος

Ένας ακανονιστός κύκλος περιόδου σημαίνει ότι κάτι το ασταθές συμβαίνει με την ωορρηξία σου. Καθώς μία γυναίκα μπαίνει στη διαδικασία γήρανσης των ωοθηκών, συχνά η ωορρηξία συμβαίνει νωρίτερα μέσα στον κύκλο. Οι περίοδοι αρχίζουν να έρχονται λίγο νωρίτερα και μετά από μερικούς μικρούς κύκλους, υπάρχει ένα κύκλος που παραλείπεται. Πολλά ακόμα πράγματα μπορούν να σε κάνουν να έχεις άστατο κύκλο, οπότε το μόνο που χρειάζεται να κάνεις σε αυτή την περίπτωση είναι κάποια θεραπεία.

2. Εξάψεις

Οι εξάψεις είναι το πιο συνηθισμένο φαινόμενο. Μερικές γυναίκες τις παθαίνουν μία φορά τη μέρα και άλλες κάθε μία ώρα. Επίσης κατά τη διάρκεια του βραδιού σε λούζουν στον ιδρώτα, σου διακόπτουν τον ύπνο και επίσης μπορούν να προκαλέσουν αϋπνία. Ευτυχώς, υπάρχουν διάφορες θεραπείες στις οποίες μπορείς να υποβληθείς και να μειώσεις τα συμπτώματα.

3. Ξηρότητα στην ευαίσθητη περιοχή

Τα οιστρογόνα παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της φυσικής υγρασίας στην περιοχή. Όταν τα επίπεδα οιστρογόνων πέφτουν οδηγώντας στην εμμηνόπαυση, είναι πολύ πιθανό να υπάρχει μία ξηρότητα. Δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις λιπαντικό κατά τη διάρκεια του σεξ και μίλα με τον γιατρό σου.

4. Αλλαγές στη διάθεση

Ιδρώνεις ανεξέλεγκτα, δεν κοιμάσαι καλά και οι ορμόνες σου βρίσκονται συνεχώς σε μία ελεύθερη πτώση. Αν όλα αυτά δεν σε έχουν τρελάνει, τότε μάλλον είσαι άγιος άνθρωπος.