ΔΙΑΤΡΟΦΗ

4 λάθη που κάνεις όταν φτιάχνεις smoothie (και πάει χαμένο το πρωινό)

Unsplash

Η μέρα ξεκινά με ενέργεια, όρεξη και boost όταν πίνεις ένα ωραιό και λαχταριστό smoothie. Εκτός αν το φτιάχνεις λάθος.

Αν και ο γενικός κανόνας λέει ότι δεν υπάρχουν κανόνες όταν φτιάχνεις το πρωινό σου smoothie, η αλήθεια είναι ότι οι διατροφολόγοι έχουν να σου δώσουν κάποια tips, έτσι ώστε να κάνεις το καλύτερο (και θρεπτικότερο) που μπορείς. Ρίξε απλά μια ματιά στα κλασικά λάθη, αλλά και πώς δεν θα τα επαναλάβεις.

Βάζεις πολλά φρούτα

Δεν υπάρχει τίποτα κακό με το να βάζεις όλα τα αγαπημένα σου φρούτα σε ένα μόνο smoothie. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δημιουργείται ανισορροπία και δεν υπάρχει αρκετή πρωτεΐνη και καλά λιπαρά. Όταν το φτιάχνεις λοιπόν, να θυμάσαι ότι πρέπει να υπάρχουν όλα αυτά σε ίση αναλογία και πρόσθεσε και λαχανικά.

Λίγη πρωτεΐνη ή λίγα λιπαρά

Ακόμα κι αν δεν το παρακάνεις με τα φρούτα, νομίζεις ότι αυτές οι δύο διατροφικές ομάδες λειτουργούν σαν έξτρα συστατικό. Ο κίνδυνος όμως που υπάρχει είναι να πιεις το smoothie σου και να πεινάσεις πάρα πολύ γρήγορα. Προτίμησε το γιαούρτι και το βούτυρο ξηρών καρπών αντίστοιχα.

Το παρακάνεις με την ποσότητα

Όταν όλα αυτά τα υλικά μπαίνουν στο μπλέντερ, είναι εύκολο να νομίζεις ότι τρως λίγο. Υπάρχει όμως μεγάλη πιθανότητα να υπερβάλλεις και να πίνεις 2 smoothies, αντί για 1. Ιδανικά, το smoothie πρέπει να ζυγίζει γύρω στα 15 γραμμάρια (συνολικά).

Βάζεις μόνο φρέσκα φρούτα και λαχανικά στο smoothie

Κάνεις πολύ καλά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι και τα κατεψυγμένα εξίσου θρεπτικά. Άσε που έτσι αποφεύγεις το food waste και δεν πετάς τίποτα. Κόψε τα φρέσκα φρούτα σε κομμάτια και διατήρησέ τα στην ψύξη για πολύ περισσότερο καιρό.