ΥΓΕΙΑ

4 αιθέρια έλαια με 4 διαφορετικά οφέλη. Τα χρειάζεσαι τώρα, το λένε οι έρευνες

Unsplash

Τα αιθέρια έλαια δεν λείπουν μάλλον από το μπάνιο σου. Αν λείπουν, διάβασε ποια πρέπει να υπάρχουν στο σπίτι σου γιατί καθένα από αυτά σου προσφέρει και κάτι διαφορετικό.

Δεν είναι μόνο η υπέροχη μυρωδιά τους που τα καθιστά απαραίτητα στη ζωή σου. Τα αιθέρια έλαια καθαρίζουν την αρνητική ενέργεια και γίνονται σύμμαχοι στο καθημερινό και αναπόφευκτο στρες. Έρευνα επιβεβαιώνει ότι τα αιθέρια έλαια είναι ασφαλή σε μικρές ποσότητες, παρέχοντας διάφορα οφέλη. Δεν αποτελούν θεραπεία σε θέματα υγείας και κάθε άνθρωπος μπορεί να έχει διαφορετική ανταπόκριση σε αυτά.

Λεβάντα για χαλάρωση

Η λεβάντα ανήκει στα αγαπημένα αιθέρια έλαια όλων. «Είναι ασφαλής, αποτελεσματική, φθηνή και μυρίζει υπέροχα. Είναι ένα ελαφρύ καταπραϋντικό, χαλαρώνει το νευρικό σύστημα και ησυχάζει τον εγκέφαλο. Αρκεί να μην το παρακάνεις σε ποσότητες», τονίζει η ολιστική coach Erica Matluck.

Ευκάλυπτο για ξύπνημα

Ένα μπουκαλάκι σπρέι με έλαιο από ευκάλυπτο είναι το ξύπνημα που χρειάζεσαι το πρωί. Καθαρίζει τις κοιλότητες και καθαρίζει τον εγκέφαλο. Μία μικρή έρευνα του 2013 έδειξε ότι μειώνει τον πόνο, το πρήξιμο και τις φλεγμονές σε ανθρώπους που έχουν κάνει εγχείριση στο γόνατο.

Μέντα για καλή διάθεση

Εδώ έχουμε δύο έρευνες που το υποστηρίζουν. Μία από το 2019 που έγινε σε 80 ασθενείς που θα έκαναν επέμβαση και αυτό τους προκαλούσε μεγάλο στρες. Η μέντα τους βοήθησε πολύ να χαλαρώσουν. Το Εθνικό Κέντρο Συμπληρωματικής και συνθετικής Ιατρικής λέει ότι το αιθέριο έλαιο μέντας είναι κλασικό φυσικό συμπλήρωμα για πονοκεφάλους, μυικούς πόνους και κνησμό.

Περγαμόντο για γείωση

Νιώθεις πολύ χάλια και θες μία επαναφορά στην πραγματικότητα;. Το αιθέριο έλαιο από περγαμόντο βελτιώνει τη διάθεση, ειδικά σε θέματα που αφορούν το παρελθόν. Σε κάνει να αντιλαμβάνεσαι το παρόν και επηρεάζει το λεμφικό σύστημα του εγκεφάλου, που ρυθμίζει τη μνήμη και τα συναισθήματα.