ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Οι 3 συνήθειες που καταστρέφουν τη σχέση σου

Unsplash

Αν δεν αντιληφθείς από νωρίς ότι κάθε σχέση θέλει δουλειά, τότε οι τίτλοι τέλους αργά ή γρήγορα θα πέσουν.

Στην πραγματικότητα, τις περισσότερες φορές, είναι μερικές καθημερινές, κακές συνήθειες που όλοι μπορεί να έχουμε, αλλά επηρεάζουν τις σχέσεις μας με τους άλλους, πριν καν το καταλάβουμε. Συνέχισε να διαβάζεις, για να μάθεις τις 3 συνήθειες που όλοι μπορεί κατά καιρούς να αποκτούμε, αλλά καταστρέφουν σιγά-σιγά μια σχέση.

Παραμελείς τη σχέση σου

Οι 3 συνήθειες που καταστρέφουν τη σχέση σου Unsplash

Οι σχέσεις είναι ζωντανοί οργανισμοί, οι οποίοι απαιτούν καθημερινή προσοχή και φροντίδα. Σκέψου τη σχέση σας σαν έναν κήπο: Αν τον φροντίζεις μόνο όταν και όποτε το θυμάσαι, πολύ γρήγορα ο «κήπος» σου θα ξεραθεί. Πρέπει να ξεφορτώνεσαι όλα τα αχρείαστα που μπορεί να μαζεύονται σε αυτόν, να τον ποτίζεις και να τον φροντίζεις τακτικά. Πρέπει να δουλέψεις για να τον διατηρήσεις όμορφο και ζωντανό. Την ίδια φροντίδα θα πρέπει να δείχνεις και στη σχέση σου.

Κρατάς κακίες

Η δύναμη της συγχώρεσης είναι σημαντική, όχι μόνο για μια σχέση, αλλά για κάθε τομέα της ζωής μας. Οι άνθρωποι κάνουν λάθη. Εάν δεν μπορείς να προχωρήσεις, ακόμα και όταν κάποιος σου ζητά ειλικρινή συγγνώμη και έχει περάσει πολύς χρόνος, αυτή η σχέση δύσκολα θα συνεχιστεί. Και όταν δίνεις τη συγχώρεσή σου, φρόντισε να την εννοείς. Μην συνεχίσεις να ζεις στο παρελθόν και να σκαλίζεις πληγές, μόνο και μόνο επειδή μπορεί να σε εξυπηρετεί.

 

Δεν περνάτε χρόνο μαζί

Μιλάμε για ποιότητα, όχι ποσότητα. Όλες οι ώρες του κόσμου που μπορεί να περνάτε μαζί, είναι πολύ λιγότερο σημαντικές, από τον τρόπο με τον οποίο τελικά τις αξιοποιείτε. Είπαμε, όλα τα καλά πράγματα θέλουν δουλειά και χρόνο. Είτε πρόκειται για ένα βράδυ που θα βγείτε ραντεβού, για μια απλή βόλτα ή μια συζήτηση για το πώς κύλησε η μέρα σας, επένδυσε στον ουσιαστικό και ποιοτικό χρόνο με τον/τη σύντροφό σου.