ΥΓΕΙΑ

3 λόγοι που η πεπτική υγεία είναι το Α και το Ω της ευεξίας σου και ο τρόπος να τη διατηρήσεις

Ας ξεκινήσουμε με μερικά fun facts για την πεπτική υγεία που μάλλον δεν ήξερες: ο γαστρεντερικός σωλήνας είναι το μακρύτερο όργανο του σώματος, φτάνοντας περίπου τα 7 μέτρα. Το πεπτικό επίσης φιλοξενεί 10 τρισεκατομμύρια βακτήρια. Για να καταλάβεις λίγο καλύτερα αυτόν τον αριθμό, μιλάμε για 100 φορές περισσότερα βακτήρια στο πεπτικό μας, από όσα αστέρια έχει ο γαλαξίας. Το πεπτικό σύστημα στο σώμα μας, διαθέτει επίσης 100 εκατομμύρια νευρώνες.

Από αυτά και μόνο τα δεδομένα, εύκολα μπορεί κανείς να καταλάβει ότι όταν μιλάμε για την πεπτική υγεία, μιλάμε για μια σύνθετη έννοια που επηρεάζει συνολικά τη σωματική και ψυχική μας ευεξία. Και τώρα που έχω την προσοχή σου, έλα να δούμε μαζί μερικούς από τους πιο σημαντικούς λόγους για τους οποίους η σημασία της καλής πεπτικής υγείας δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, αλλά και τον εύκολο (κι απολαυστικό) τρόπο για να τη διατηρούμε.

H πεπτική υγεία προσελκύει όλο και περισσότερη προσοχή στον τομέα της υγείας και της ευεξίας. Και όχι άδικα, καθώς οι λειτουργίες του πεπτικού συστήματος έχουν σημαντικό αντίκτυπο στη συνολική υγεία του ανθρώπου. Γεγονός που η Activia γνωρίζει πολύ καλά και με βάση αυτή την πολύτιμη γνώση, συνεχίζει να δημιουργεί προϊόντα με συστατικά, που φροντίζουν την υγεία του πεπτικού μας από το Α ως το Ω, συμβάλλοντας στην ευρύτερη ευεξία μας.

Ειδικοί, υποστηρίζουν ότι η σημασία της πεπτικής υγείας είναι τεράστια και είναι σημαντικό να διατηρούμε το πεπτικό μας σύστημα σε ισορροπία, καθώς αυτό με τη σειρά του συμβάλλει σε όλα όσα θα διαβάσεις παρακάτω.

Η πεπτική υγεία επηρεάζει την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών

3 λόγοι που η πεπτική υγεία είναι το Α και το Ω της ευεξίας σου

Η κύρια λειτουργία του πεπτικού συστήματος είναι η διάσπαση των τροφών σε μικρότερα μόρια, που μπορούν να απορροφηθούν από το σώμα. Όταν η πεπτική διαδικασία δεν λειτουργεί ορθά, μπορεί να προκληθεί κακή απορρόφηση θρεπτικών στοιχείων, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε ελλείψεις και διατροφικές ανεπάρκειες. Αυτό μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ενέργεια και τη γενική υγεία.

Επηρεάζει την ανοσοποιητική λειτουργία

Το πεπτικό σύστημα συνδέεται επίσης άμεσα με το ανοσοποιητικό σύστημα. Πάνω από το 70% των ανοσοποιητικών κυττάρων του σώματος βρίσκονται στον πεπτικό σωλήνα, γεγονός που υπογραμμίζει τη σημασία της υγείας του για την ανοσοποιητική απόκριση.

Συνδέεται με την ψυχολογική ευεξία

Η έρευνα έχει δείξει ότι η πεπτική υγεία συνδέεται στενά με την ψυχολογική ευεξία. Η κακή πεπτική υγεία μπορεί να οδηγήσει σε αίσθημα δυσφορίας, άγχος και κατάθλιψη. Αντίστροφα, η καλή πεπτική υγεία μπορεί να βελτιώσει τη διάθεση, ενισχύοντας την ψυχική υγεία.

3 λόγοι που η πεπτική υγεία είναι το Α και το Ω της ευεξίας σου

Τώρα που έχεις μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για τη θεμελιώδη σημασία της καθημερινής φροντίδας του πεπτικού σου συστήματος, μπορεί να αναρωτιέσαι τον τρόπο με τον οποίο μπορείς να την εξασφαλίσεις. We got you covered!

Οι ειδικοί της πεπτικής υγείας πιστεύουν ότι το μυστικό για ένα υγιές πεπτικό, δεν είναι στην πραγματικότητα μυστικό. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι η φροντίδα για μια ισορροπημένη διατροφή και για έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Μια ισορροπημένη διατροφή σημαίνει ακριβώς τη σωστή ποσότητα και ποικιλία θρεπτικών συστατικών και γεύσεων. Συγκεκριμένα όμως για το πεπτικό, τα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση, είναι απαραίτητη προσθήκη στη διατροφή μας. Βλέπεις, ορισμένα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση μπορεί να είναι πλούσια σε προβιοτικά βακτήρια, συμπληρώνοντας τη συνολική σου πεπτική υγεία.

Το γιαούρτι, για παράδειγμα, είναι ουσιαστικά γάλα που έχει υποστεί ζύμωση. Κι εάν δυσκολεύεσαι να αφομοιώσεις τη λακτόζη, οι ζωντανές καλλιέργειες στο γιαούρτι μπορούν να υποστηρίξουν την πέψη της. Το Activia είναι ένα προϊόν με 4 δισεκατομμύρια προβιοτικά στελέχη Bifidus Actiregularis. Επιπλέον, είναι πηγή ασβεστίου, το οποίο υποστηρίζει το πεπτικό στη φυσιολογική λειτουργία των πεπτικών ενζύμων.

Το πεπτικό είναι η δύναμη της συνολικής υγείας. Για να το φροντίσεις, πρέπει να του δώσεις αυτό που χρειάζεται. Μια ισορροπημένη διατροφή με ποικιλία που περιλαμβάνει φυτικές ίνες, μικροθρεπτικά και μακροθρεπτικά συστατικά μπορεί να βοηθήσει σε αυτό το έργο, ωφελώντας τόσο τη συνολική υγεία όσο και την πεπτική υγεία.

Ένα εύκολο πρώτο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση για χαρούμενες κοιλίτσες θα ήταν με το Activia. Μπορείς να το κάνεις μέρος της καθημερινής σου wellness ρουτίνας με περισσότερους από έναν τρόπους. Οι δικοί μου αγαπημένοι; Ένα Activia Τραγανή Απόλαυση με Νιφάδες Δημητριακών για πρωινό, ένα Activia Κεφίρ με γεύση Μύρτιλο ως απογευματινό σνακ ή ένα Activia φράουλα μετά το δείπνο!

Ό,τι κι αν επιλέξεις να θυμάσαι: Η ευεξία ξεκινάει πραγματικά από μέσα σου.