ΥΓΕΙΑ

3 λόγοι να τρως κεράσια κάθε μέρα (και αφορούν το δέρμα σου)

Unsplash

Το δέρμα σου παίρνει τεράστιο boost από τις ενυδατικές και τα serum που σου προτείνει η Βιβή μας, αλλά μην αμελείς και τους φυσικούς τρόπους.

Ένα από τα βασικά βήματα που μπαίνουν ασπίδα προστασίας στο δέρμα σου, είναι να επιλέγεις τις σωστές τροφές. «Όπως έχουμε διαπιστώσει, ξανά και ξανά, τα φρούτα και λαχανικά με τα πιο έντονα και φωτεινά χρώματα, έχουν τα μεγαλύτερα οφέλη για την υγεία μας. Τα κεράσια, τα δαμάσκηνα και οι φράουλες έχουν παρόμοια οφέλη, οπότε φάε άφοβα», εξηγεί η δερματολόγος Rachel Nazarian. Και μας δίνει 4 ακόμη λόγους να τρώμε κεράσια.

Υποδεχόμαστε τα αντιοξειδωτικά

Λέμε ναι στα προϊόντα ομορφιάς που είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά, αλλά κάνουμε το ίδιο και με τις αντίστοιχες τροφές. Αυτό που κάνει η φλεγμονή, είναι να υποβαθμίζει την ελαστικότητα του δέρματος και τις ίνες κολλαγόνου. Τα αντιφλεγμονώδη, λοιπόν, επιβραδύνουν το γήρας προστατεύοντας το δέρμα από περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως η μόλυνση. Οι βιταμίνες C και E, που υπάρχουν στα κεράσια, είναι εξίσου ζωτικές για το δέρμα. Φάε λοιπόν.

Κεράσια και καλό ύπνο

Κυριολεκτικά. Τα κεράσια περιέχουν τρυπτοφάνη και μελατονίνη, τις ουσίες που σε βοηθούν να κοιμηθείς πιο εύκολα. Γίνονται, λοιπόν, το ιδανικό βραδινό σνακ και όχι μόνο για την ενέργεια της επόμενης μέρας. Μεταξύ άλλων, συμβάλλουν στη δημιουργία κολλαγόνου κατά τη διάρκεια του ποιοτικού ύπνου.

Λιγότερο στρες

Το άγχος αρκεί για να σου δώσει διάφορα δερματικά προβλήματα. Η κορτιζόλη, η ορμόνη του άγχους, ενημερώνει το δέρμα να παράξει περισσότερο λάδι, γεγονός που οδηγεί στη γνωστή ακμή. Εδώ μπαίνουν τα κεράσια, που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε σεροτονίνη, η οποία βελτιώνει τη διάθεσή σου. Δεν ανήκουν τυχαία στα πιο σέξι φρούτα του καλοκαιριού.