WELLNESS

20 tips για να μείνεις μαζί του για πάντα

Είναι δύσκολες οι προσωπικές σχέσεις, πόσο μάλλον οι ερωτικές. Δεν υπάρχει κάποιο "μαγικό" φίλτρο για να έχεις σχέσεις που κρατούν στο χρόνο. Υπάρχουν, όμως, tips που μπορούν να βοηθήσουν ώστε να κρατήσει για πολλά χρόνια η σχέση σου.

Να του δίνεις πάντα ένα φιλί όταν θα μπαίνεις σπίτι και ένα όταν θα φεύγεις. Είναι το πιο γλυκό και απλό πράγμα που μπορείς να κάνεις καθημερινά στον σύντροφό σου.

Μην είσαι “γυριστρούλα”. Κάποιες φορές πρέπει να λες “όχι” σε εξόδους που σου έχουν προτείνει. Πέρασε λίγο περισσότερο χρόνο με τον σύντροφό σου. Το έχεις εσύ και εκείνος ανάγκη.

Αντιμετώπισε την οικογένειά του σαν να είναι η δική σου. Θα νιώσουν πολύ όμορφα όταν διαπιστώσουν ότι τους θεωρείς δική σου οικογένεια. Το ίδιο και ο σύντροφός σου. Μπορείς να τους τηλεφωνήσεις μερικές φορές για να μαθαίνεις τα νέα τους αλλά και να τους επισκέπτεσαι μαζί με τον αγαπημένο σου.

Δε χρειάζεται να έχετε κοινούς φίλους, ούτε να βγαίνετε όλοι μαζί. Είναι λογικό και φυσιολογικό να μην ταιριάζουν μεταξύ τους όλοι οι φίλοι σας. Μπορείτε να κανονίζετε ξεχωριστές εξόδους με τους φίλους για να αποφύγετε και τυχόν παρεξηγήσεις.

Να λες πολλές φορές “σ’ αγαπώ”. Μην “τσιγκουνεύεσαι” αυτήν την λέξη. Να τη λες κάθε φορά που τη νιώθεις.

 

Μην ξεχνάς να ρωτάς τον σύντροφό σου, πώς πήγε η μέρα του. Δείχνεις ότι ενδιαφέρεσαι για εκείνον και τον βοηθάς να νιώσει καλύτερα μοιράζοντας τις ανησυχίες και τις σκέψεις του μαζί σου.

Να σκέφτεσαι ότι οι καυγάδες δεν οδηγούν πάντα στο χωρισμό. Μπορεί να αγαπάς τον σύντροφό σου αλλά να είσαι θυμωμένη μαζί σου. Οι καυγάδες πολλές φορές είναι ένα είδος εκτόνωσης αλλά δε φέρουν το τέλος.

Μην κάνεις αστεία που προσβάλλουν τον άλλον. Μην ξεχνάς ότι ο σεβασμός είναι ένα από τα μεγαλύτερα θεμέλια μιας σχέσης. Άσε στην άκρη τα κόμπλεξ σου και σκέψου ότι δεν είναι συμμαθητής σου αλλά ο σύντροφός σου.

Να είσαι συνεπής στην ώρα σου. Αν έχετε κανονίσει έξοδο, φρόντισε να μην ξεκινήσεις τις ετοιμασίες λίγο πριν φύγετε γιατί το μόνο σίγουρο είναι ότι θα αργήσεις και θα τσακωθείτε. Ναι, θα έχει εκείνος δίκιο.

 

Μην δίνετε χώρο στην παθολογική ζήλια. Σε μικρό βαθμό είναι το αλατοπίπερο μιας σχέσης αλλά σε υπερβολικό την καταστρέφει.

Αν κάποιος μιλήσει άσχημα για τον σύντροφό σου, να τον υπερασπιστείς. Είστε ζευγάρι και οφείλετε να στηρίζει ο ένας τον άλλον και αυτή είναι μια από τις χαρακτηριστικές περιπτώσεις.

Να ενημερώνετε ο ένας τον άλλον για τα σχέδια σας. Δε σημαίνει ότι θα δίνεις αναφορά σε ό,τι κάνεις αλλά μπορείτε να συνδυάσετε τις εξόδους σας και δε θα ανησυχεί για το που βρίσκεσαι και αν είσαι ασφαλής.

 

Να απαντάς στα μηνύματά του. Αν εκείνος σου στέλνει το πρωί και εσύ απαντάς το απόγευμα, τότε μη νομίζεις ότι θα κρατήσει για πολύ η σχέση σας.

Μην τσακώνεστε στα ταξίδια. Τα ταξίδια είναι μια ευκαιρία να έρθετε κοντά οπότε αν πάει κάτι στραβά μην γκρινιάζεις ασταμάτητα ούτε να τον προκαλείς για καυγάδες. Χαλαρώστε.

Να είστε αυθόρμητοι. Κλείστε ένα διήμερο την Πέμπτη για να φύγετε το σαββατοκύριακο εκδρομή ή να κάνετε το βράδυ βόλτα με τη μηχανή.

 

Να έχεις στο νου σου, ότι μια σχέση δεν έχει μόνο δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις. Μπορεί να μη θες να τον συνοδέψεις στα γενέθλια του κολλητού του, αλλά σκέψου πόσο όμορφα νιώθει όταν σε έχει στο πλευρό του.

Μικρές εκπλήξεις. Δε χρειάζεται να του αγοράσεις κάποιο πανάκριβο ρολόι αλλά μπορείς μέσα από μικρές εκπλήξεις να τον κάνεις να χαμογελάσει. Όταν για παράδειγμα πας στο super market μπορείς να του αγοράσεις το αγαπημένο του σνακ, έτσι του δείχνεις το ενδιαφέρον σου αλλά και ότι τον σκέφτεσαι.

Να φροντίζεις τον σύντροφό σου όταν είναι άρρωστος. Αυτό σημαίνει πως θα χρειαστεί να ακυρώσεις το beaute night με την κολλητή σου, να μείνεις στο σπίτι και να του ετοιμάσεις σούπα ή οτιδήποτε χρειάζεται για γεύμα αλλά και να πας στο φαρμακείο να του αγοράσεις αγωγή.

 

Κάνε τις δουλειές του σπιτιού όταν εκείνος έχει υπερβολικά φορτωμένο πρόγραμμα. Μπορεί να μην θες να μαγειρέψεις, να βάλεις πλυντήριο ή να σιδερώσεις αλλά σκέψου πόσο θα βοηθήσεις τον σύντροφό σου. Όταν δεν είναι πιεσμένος μπορείτε να κάνετε μαζί τις δουλειές του σπιτιού.

Να αγαπιέστε. Αυτό είναι το βασικότερο συστατικό για να κρατήσει μια σχέση ζωντανή για πολλά χρόνια.