WELLNESS

15 πράγματα που αυτός υπερασπίζεται και εσύ δεν τα αντέχεις

Άνδρες. Κολλημένοι με πολλά. Τη μπάλα, το παλιό τους T shirt, τις ιστορίες από το στρατό. Όσο και αν προσπαθείς να τους αλλάξεις συνήθειες ή να τους ξεκολλήσεις λιγάκι, βρίσκεις τοίχο και δεν καταφέρνεις τίποτα. Μάλλον, θα πρέπει απλά να τα αποδεχτείς και να αδιαφορήσεις αφού πολλά από τα κολλήματά τους, είναι περασμένα στο DNA τους και δεν βγαίνουν με τίποτα. Ναι, είναι ακριβώς αυτό που λένε "πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι".

1. Το αγαπημένο του T shirt

Όταν τον πρωτογνώρισες μεταξύ των άλλων έμαθες και ότι έχει ένα αγαπημένο T shirt στην πορεία τον έβλεπες συχνά να το φοράει και τώρα που έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που γνωριστήκατε, εκείνος συνεχίζει να το φορά. Δεν πάει να έχει μερικές τρύπες, να είναι γαριασμένο ή ξεχειλωμένο; Ο αγαπημένος σου φροντίζει να το τιμά συχνά στο ντύσιμό του. Ακόμα και όταν προσπάθησες να το καταχωνιάσεις σε κάποιο σημείο του σπιτιού ώστε να το ξεχάσει, εκείνος το βρήκε. Ό,τι επιχείρημα και να του προβάλλεις, αυτό το T shirt θα συνεχίζει να το υπερασπίζεται μέχρι να διαλυθεί.

2. Η ομάδα

 

Το μεγαλύτερο “κόλλημα” των περισσότερων ανδρών είναι η μπάλα και κατ’ επέκταση τα αθλήματα. Οι περισσότεροι Έλληνες έχουν πάθος με το ποδόσφαιρο. Αν τύχει και έχεις δει παρέα με τον αγαπημένο σου ποδοσφαιρικό αγώνα, σίγουρα θα διαπίστωσες ότι η ευγένειά του κάπου χάνεται όταν ακουστεί το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή. Ίσως να τον έχεις δει να κλωτσάει τα πόδια του (ναι, νομίζει ότι εκείνος παίζει στο γήπεδο) και σίγουρα θα σε έχει τρομάξει όταν πετάχτηκε την στιγμή που μπήκε γκολ. Είναι ανυπόφοροι ώρες-ώρες και πολλές φορές νιώθεις εν δυνάμει φόνισσα. Άσε τα φονικά σου ένστικτα στην άκρη και αποδέξου την κατάσταση. Όσο και να προσπαθήσεις εντέχνως να του αλλάξεις μυαλό, εκείνος πάντα θα υπερασπίζεται την αγάπη για την ομάδα του.

3. Δεν πλένει συχνά τις πετσέτες του

Εκείνη την πετσέτα του προσώπου του, που μετά από πέντε μέρες μυρίζει ασχήμα λόγω υγρασίας, αν δεν περάσουν δύο εβδομάδες δεν την αλλάζει με καθαρή. Τι με το καλό, τι με τον άγριο τρόπο, του το είπες ο αγαπημένος σου δεν λέει να καταλάβει αυτό που του εξηγείς. Τη μια φορά σου είπε ότι είχε αρκετή δουλειά. Λογικό. Την επόμενη ότι έπρεπε να επισκεφτεί τους γονείς του και το ξέχασε. Δεκτό. Την τρίτη φορά ότι έβλεπε νορβηγικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Κάπου εκεί έχασες την υπομονή σου και εκείνος έχει μια μόνιμη δικαιολογία για να σου πει. Άλλαξέ τις εσύ.

4. Ο κολλητός του

Όσο κάφρος και αντιπαθητικός να είναι ο κολλητός του, εκείνος πάντα βρίσκει κάτι για να τον δικαιολογήσει. “Έλα, μωρέ, πλάκα σου έκανε”, “έχει ζήσει άσχημα παιδικά χρόνια”, “ο Γιώργος είναι το καλύτερο παιδί”, είναι μερικές από τις ατάκες που θα σου πει κάθε φορά όταν εσύ θα παραπονεθείς για ένα άσχημο σχόλιο που σου έκανε ο κολλητός του. Σε καταλαβαίνω. Όμως, οι άνδρες έχουν έναν δικό τους κώδικα επικοινωνίας και η φιλία μεταξύ τους μπορεί να σπάσει πολύ δύσκολα. Οπότε όσο και αν τον κατηγορείς εκείνος θα υπερασπίζεται τον φίλο του.

5. Τη στρατιωτική βερμούδα του

Όσες φορές και να του πεις ότι δεν πηγαίνει πλέον στρατό, δεν είναι της μόδας, δεν του ταιριάζει εκείνος θα συνεχίσει να τη φορά. Η αλήθεια είναι πως η στρατιωτική βερμούδα είναι άνετη και λογικά του θυμίζει τις μέρες που ήταν φαντάρος. Ωστόσο, το να κυκλοφορεί συνέχεια με αυτήν την βερμούδα χάνει πόντους από τη γοητεία του. Όσο και αν επιμείνεις εκείνος δε θα σου κάνει τη χάρη.

6. Οι ιστορίες από τον στρατό

 

Το κόλλημά του με τον στρατό δεν φεύγει εύκολα. Σίγουρα θα έχεις ακούσει αρκετές ιστορίες και όταν βρίσκεται με τους φίλους του υπεραναλύουν τις εμπειρίες τους στον στρατό. Μην του βάλεις φελλό στο στόμα. Θα τον βγάλει. Άστον να πει για 600η φορά για την σκοπιά που είχε κάνει με τον κολλητό του Μπάμπη και πόσο ζέστη είχε τότε.

7. “Σπάει” τα δάχτυλά του

Εκεί που κάθεστε ήσυχα και βλέπετε αγκαλιά ταινία ακούς ένα “κρακ” από τα δάχτυλά του. Του έχεις πει ότι σιχαίνεσαι αυτόν τον ήχο, ότι σε ανατριχιάζει περισσότερο από τα νύχια στον πίνακα, αλλά εκείνος το κάνει και το υπερασπίζεται κιόλας! Μέχρι και επιστημονική έρευνα είναι ικανός να σου παρουσιάσει για να συνέχει ανενόχλητος τη συνήθειά του.

8. Το αυτοκίνητό του

Παρόλο που δεν είναι κάγκουρας, συχνά μιλά για το αυτοκίνητό του με αποθεωτικά λόγια. Τι για τους κινητήρες, τι για τις ταχύτητες που φτάνει, τι για τον σχεδιασμό του. Όλα αυτά σου ακούγονται σαν ένας θόρυβος στα αυτιά σου και δεν θες ούτε κατά διάνοια να συμμετάσχεις στη συζήτηση. Άσε που όταν πλένει το αυτοκίνητό του, χρειάζεται ένα ολόκληρο απόγευμα για να λάμπει ολόκληρο. Όταν τυχόν σου ξεφύγει ότι ένας φίλος σας έχει καλύτερο αυτοκίνητο από το δικό του, τότε εκείνος θα σου κάνει εργοστασιακή ανάλυση του δικού του για να αποδείξει ότι είναι ανώτερο.

9. Οι βρώμικες κάλτσες του

 

Ξέρεις καλά, ότι ο αγαπημένος σου θα πλύνει τις κάλτσες του, μόνο όταν δε θα έχει άλλες να φορέσει. Δεν το κάνει μόνο ο αγαπητικός σου αλλά πολλοί άνδρες και μην μπεις να ψάξεις τι κρύβεται κάτω τη στοίβα με τις κάλτσες, ίσως και να τρομάξεις.

10. Οι “πικάντικες” ταινίες του

Παλιά ήταν πιο εύκολο να εντοπίσεις περιοδικά ή βίντεο με… ροζ περιεχόμενο. Τώρα πλέον θα πρέπει να ψάξεις το ιστορικό του στον υπολογιστή (αν δεν το έχει σβήσει) και τότε θα βρεις μια “πλούσια” περιήγηση σε “ροζ” ιστοσελίδες. Μην μπεις στη διαδικασία ούτε να στεναχωρηθείς, ούτε να τσακωθείς μαζί του. Πρέπει να αποδεκτείς ότι ο αγαπημένος σου δεν πρόκειται να αλλάξει αυτήν την αγάπη του και όσο και αν την επικρίνεις αυτός θα την υποστηρίζει.

11. Το ίδιο κούρεμα

Όσα χρόνια και αν περάσουν, ο αγαπημένος σου θα ακολουθεί την εξής τακτική: θα κουρεύει με την ψιλή τα μαλλιά του, θα τα αφήνει να μακρύνουν και όταν αρχίζει να κουράζεται στο λούσιμο θα τα ξανακουρέψει. Αυτό το κούρεμα βολεύει αρκετούς άνδρες στην καθημερινότητα γιατί δεν χρειάζεται φτιάξιμο και δεν τους ζεσταίνει.

12. Ο πρώτος του έρωτας

Δίκαια βλέποντάς το, είναι λογικό ο πρώτος μας έρωτας να είναι χαραγμένος στη μνήμη μας. Όπως και στη δική του. Σου μιλά για εκείνη με όμορφα λόγια, ακόμα και αν δεν ήταν η ιδανική για εκείνον. Μην μπεις στη διαδικασία να ζηλέψεις αφού πλέον είναι μαζί σου και δεν υπάρχει κανένας λόγος για γκρίνια.

13. Οι αγαπημένες του σειρές-ταινίες

 

Ειδικά σε αυτό το κομμάτι μην μπεις καν στο κόπο να πεις κακή κουβέντα για την αγαπημένη του σειρά ή ταινία ακόμα και αν οι κριτικοί την έχουν “κατακεραυνώσει”. Θα σου κάνει ολόκληρη ανάλυση για να σου αποδείξει ότι είναι η καλύτερη που έχει δει μέχρι σήμερα και πως έχεις άδικο. Μην ξοδεύεις την ενέργειά σου σε άσκοπες συζητήσεις. Βγείτε μια βόλτα.

14. Το μούσι του

Η τριχοφυΐα δεν είναι ίδια σε όλους τους άνδρες. Αν ο αγαπημένος σου θέλει να αφήσει μούσι αλλά δεν του βγαίνει όπως θα ήθελε να μην τον κοροϊδέψεις ούτε να τον συγκρίνεις με τους φίλους σας. Θα πληγωθεί και σίγουρα θα υποστηρίξει ότι έχεις άδικο.

15. Είναι ο top μάστορας

Μπορεί εδώ και τρεις μέρες να προσπαθεί να φτιάξει τη βρύση, δεν τα καταφέρνει αλλά αρνείται κατηγορηματικά να καλέσεις τον υδραυλικό. Υπομονή. Σίγουρα θα ρίξει το φταίξιμο στον θερμοσίφωνα ίσως και εσένα ότι τον αποσυντονίζεις. Αφού είναι ο top μάστορας, μην του φέρνεις αντίρρηση!