ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

11 σημάδια που δείχνουν πως σε αγαπά

Οι περισσότερες θεωρίες εστιάζουν στο πως αισθάνεται ο ένας σύντροφος προς τον άλλο προκειμένου να εξάγουν συμπέρασμα. Σύμφωνα όμως με τον Gottman, της συμπεριφορικής προσέγγισης, πρέπει να εστιάσουμε στη συμπεριφορά του συντρόφου και όχι σε αυτά που λέει.

Τα σημάδια είναι μπροστά στα μάτια σου. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να δεις με καθαρό μυαλό και να διακρίνεις όλα αυτά που κάνει για σένα ή με γνώμονα εσένα.

Μη μαδάς μαργαρίτες. Κατάλαβε αν σε αγαπά από τις κινήσεις και τις αποφάσεις του. Ο Gottman σύμμαχός σου, σου δείχνει 11 σημάδια για να ανακαλύψεις τα συναισθήματα του συντρόφου σου στην καθημερινότητά σας.

1. Θέλει να περνά χρόνο μαζί σου. Θέλει να επενδύει ποιοτικό χρόνο στους δυο σας ακόμη κι αν οι δουλειές τρέχουν και τα χρονοδιαγράμματα τον πιέζουν.

2. Ενδιαφέρεται για τη μέρα σου. Σε ρωτά πώς πέρασες και τι έκανες κρατώντας τις επικοινωνιακές διόδους διάπλατα ανοικτές.

3. Σε εμπιστεύεται. Οι έρευνες δείχνουν πως οι μακροχρόνιες σχέσεις έχουν το δείκτη εμπιστοσύνης τους πολύ υψηλό.

4. Σε βοηθά όταν το έχεις ανάγκη. Είναι εκεί για εσένα ανά πάσα στιγμή ακόμη και στα πολύ δύσκολα. Βάζει τον εαυτό του σε μειονεκτική θέση για χάρη σου.

5. Σέβεται τα πιστεύω σου και δε θέλει να τα αλλάξει. Μπορεί να διαφωνείτε αλλά στο τέλος της ημέρας είναι χαρούμενος που είναι μαζί σου για όλα αυτά που είσαι.

6. Σε συμπεριλαμβάνει στις αποφάσεις του. Σε υπολογίζει. Θέλεις κάτι περισσότερο;

7. Σου δείχνει στοργή ακόμη κι αν δεν υπάρχουν σεξουαλικές σχέσεις. Ένα άγγιγμα, μία αγκαλιά, ένα χάδι είναι αρκετά γι να δημιουργηθούν άρρηκτοι συναισθηματικού δεσμοί μεταξύ σας.

8. Σε κοιτά ενώ δεν μιλάς σε αυτόν. Όταν το ταίρι σου σε παρακολουθεί όταν για παράδειγμα μιλάς σε κάποιον άλλο δείχνει πως είναι ευχαριστημένος που βρίσκεται μαζί σου. Μία και μόνο ματιά είναι αρκετή για να επιβεβαιωθούν τα ερωτικά κύματα.

9. Του αρέσει να μιλά για το κοινό παρελθόν σας. “Θυμάσαι πόσο όμορφα είχαμε περάσει τότε μαζί;” Δείχνει πως δίνει βάρος σε κάθε κοινή σας δραστηριότητα, ακόμη και στις πιο ασήμαντες λεπτομέρειες.

10. Είναι έτοιμος να υπερασπιστεί εσάς και τη σχέση σας.

11. Σε κάνει να αισθάνεσαι όμορφα με τον εαυτό σου. Οι καλές κουβέντες δε λείπουν από την καθημερινή του ατζέντα. Θέλει να σας βλέπει χαρούμενες.

 

Πηγή: www.psychologytoday.com