ΣΧΕΣΕΙΣ

10+1 σημάδια που δείχνουν ότι ο πρώην σου σε θέλει ακόμα

Pexels

Όταν τελειώνει μια σχέση, μπορεί να μην περιμένεις να ακούσεις ξανά νέα από τον πρώην σου. Αλλά μπορεί να έρθει μια μέρα που θα στείλει ένα μήνυμα ή θα πάρει ένα τηλέφωνο και θα σε αφήσει να αναρωτιέσαι: Eίναι σημάδι ότι μπορεί να θέλει να τα ξαναβρείτε;

Τα σημάδια που δείχνουν ότι ο πρώην σου σε θέλει ακόμα

Πριν βιαστείς να απαντήσεις, καλό θα είναι σκεφτείς ψύχραιμα. Μπορεί π.χ. ο πρώην σου να σε προσεγγίζει επειδή βαριέται. Επειδή είναι μόνος του ή γιατί περνάει δύσκολα. Αν συμβαίνει κάτι από όλα αυτά, παρ’ ότι ο πειρασμός μπορεί να φαίνεται μεγάλος, μάλλον καλύτερα να τον αγνοήσεις.

10+1 σημάδια που δείχνουν ότι ο πρώην σου σε θέλει ακόμα Unsplash

Από την άλλη, σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν φορές που μια σχέση η οποία έχει λήξει, μπορεί πραγματικά να είναι επιτυχημένη στο μέλλον. Μια επιτυχημένη επανασύνδεση εξαρτάται από πολλούς παράγοντες: Για ποιο λόγο χωρίσατε, πόσος χρόνος έχει περάσει και αν έχετε εξελιχθεί και αλλάξει. Εάν πιστεύεις ότι υπάρχει πιθανότητα να αναζωπυρωθεί η σχέση με τον πρώην σου, υπάρχουν ορισμένα σημάδια που μπορεί να σε βοηθήσουν να αξιολογήσεις τις προθέσεις του. Μπορεί να θέλει να τα ξαναβρείτε, αλλά μην παρασυρθείς πριν κάνεις μια ειλικρινή συζήτηση μαζί του.

Πριν σας φανταστείς ως τους νέους Bennifer 2.0 και πριν αφήσεις έναν πρώην να επιστρέψει στη ζωή σου, σκέψου. Σκέψου τι ήταν αυτό που σας οδήγησε στον χωρισμό αρχικά, όπως και αν τα πράγματα μπορεί να είναι διαφορετικά τώρα. Μπορεί να διαπιστώσεις ότι ο πρώην σου βρίσκεται σε διαφορετικό μέρος, έχει μάθει από τα λάθη του ή ότι και οι δύο είστε πρόθυμοι να κάνετε ό,τι χρειάζεται για να είστε καλύτεροι σύντροφοι. Όποια κι αν είναι η περίπτωση, δεν είναι ποτέ κακή ιδέα να προχωρήσεις με προσοχή, εξετάζοντας τα σημάδια που μπορεί να δείχνουν ότι σε θέλει ακόμα.

1. Προσπαθεί να σε γνωρίσει από την αρχή

Κάθε μήνυμα από έναν πρώην δεν σημαίνει αυτόματα ότι θέλει να τα ξαναβρείτε. Μπορεί απλώς να θέλει να πει ένα “γεια” ως φίλος. Ωστόσο, αν συνεχίσει να στέλνει μηνύματα και πιάνεις vibes σχέσης, θα μπορούσε να υποδηλώνει κάτι περισσότερο. Σου στέλνει στις 2 τα ξημερώματα ή ρωτάει για σένα πράγματα για τη ζωή σου; Η δεύτερη περίπτωση είναι προφανώς πιο ελπιδοφόρα.

2. Είναι εκείνος που επιδιώκει επικοινωνία

Είναι επίσης καλό σημάδι, αν είναι εκείνος που ξεκινά όλη την επικοινωνία. Όπως και το ότι ανταποκρίνεται γρήγορα στα μηνύματα σου. Δείχνει ότι έχει πραγματικά επενδύσει στην επαφή σας.

3. Ίσως ο πρώην σου σε θέλει ακόμα, αν μοιράζεται τι συμβαίνει στη ζωή του

Στο ίδιο πνεύμα, εάν ο πρώην σου στέλνει μηνύματα μόνο επειδή είναι μόνος το βράδυ της Παρασκευής ή αν συζητάτε απλώς για τον καιρό ή τα τρέχοντα γεγονότα, μπορεί να μην σημαίνει τίποτα. Αλλά αν μιλάει για τη ζωή του – και την προσωπική – τότε είναι πιθανό να προσπαθεί να επανασυνδεθεί μαζί σου με ρομαντικό τρόπο.

4. Ρωτάει για την ερωτική σου ζωή

Αν και είναι πολύ εύκολο να καταλάβεις αν κάποιος είναι σε σχέση ή όχι, αν ο πρώην σου ενδιαφέρεται να αναζωπυρώσει τα πράγματα, μπορεί να συνεχίσει να κατευθύνει τη συζήτηση προς αυτή την κατεύθυνση ούτως ή άλλως. Επομένως, να είσαι σε επιφυλακή για ερωτήσεις σχετικά με ερωτικά ραντεβού, καθώς είναι σχεδόν πάντα ένα σημάδι ότι προσπαθεί να δει αν είσαι διαθέσιμη.

5. Ο πρώην σου σε θέλει ακόμα αν η ζήλια δεν κρύβεται

Εάν ο πρώην σου θέλει απλώς να είστε φίλοι, δεν θα ιδρώσει όταν μιλήσεις για όλα τα ραντεβού στο Tinder που έχεις πάει πρόσφατα. Αλλά αν ακούγεται σαν να ζηλεύει, το πιθανότερο είναι ότι εξακολουθεί να έχει αισθήματα για σένα και ίσως ελπίζει ακόμα και σε μια επανασύνδεση.

6. Επαναφέρει χαριτωμένες, κοινές σας αναμνήσεις

Εάν ο πρώην σου βρίσκει τρόπους να μιλήσει για ευχάριστες αναμνήσεις από το παρελθόν, μπορεί να είναι ο τρόπος του για να σου δείξει ότι σε σκέφτεται. Μπορεί να ενδιαφέρεται να είστε ξανά μαζί, αλλά να φοβάται να κάνει την πρώτη κίνηση.

7. Αν βρίσκει τυχαίες δικαιολογίες για να σου μιλήσει, μάλλον ο πρώην σου σε θέλει ακόμα

Εάν σου στέλνει μήνυμα για να πει πράγματα όπως, «είδα αυτή την υπέροχη ταινία και σε σκέφτηκα» ή «ξέρεις κανένα καλό ταϊλανδέζικο εστιατόριο;» μπορεί να σημαίνει ότι απλά ψάχνει τρόπους για να σου μιλήσει.

8. Προσπαθεί να σε κάνει να ζηλέψεις

Δημοσιεύει στα social media πράγματα από την προσωπική του ζωή με ραντεβού και φαινομενικά απευθύνεται σε εσένα; Αν και δεν συμβαίνει πάντα, ένας πρώην μπορεί να κάνει δημόσια προσπάθεια για να δείξει ότι «έχει προχωρήσει», ενώ στην πραγματικότητα θέλει να επιστρέψεις. Σε τέτοιες περιπτώσεις, αναλογίσου το επίπεδο ωριμότητάς του. Τα παιχνίδια μυαλού και η ζήλια δεν έχουν θέση σε μια υγιή, σταθερή σχέση, οπότε αν ο μόνος τρόπος που μπορεί να τραβήξει την προσοχή σου είναι να σας κάνει να ζηλέψει, ίσως είναι καλύτερα να προχωρήσεις.

9. Αναλαμβάνει την ευθύνη

Ένας πρώην μπορεί να επικοινωνήσει και να αναλάβει την ευθύνη για τον ρόλο του στο χωρισμό σας, ως μέθοδο για να προχωρήσετε. Αλλά μπορεί επίσης να το κάνει αν σε εκτιμά και δεν θέλει να σε χάσει. Εξαρτάται από σένα να καταλάβεις τις προθέσεις του.

10. Ρωτάει κοινούς φίλους για σένα

Αν μαθαίνεις πως ρωτάει για εσένα κοινούς σας φίλους, είσαι σίγουρα στο μυαλό του. Αλλά θα μπορούσε επίσης να είναι ο τρόπος του να δοκιμάσει τα νερά και να δει αν είσαι διαθέσιμη.

11. Αν επικοινωνεί για να ζητήσει συγγνώμη

Εάν σου ζητήσει να επανορθώσει και να αναλάβει την ευθύνη για το πώς σε πλήγωσε, το πιθανότερο είναι ότι έχει σκεφτεί πολύ. Δείχνει ότι σκέφτεται πως σε απογοήτευσε και θέλει να διορθώσει το λάθος. Αν υπάρχει λογοδοσία με μια ειλικρινή συγγνώμη, αυτό μπορεί να πάει πολύ μακριά τη σχέση σας.