ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

10 σημάδια που “μαρτυρούν” ότι είσαι εθισμένη στη δουλειά

Το Savoirville.gr, επίσημος συνεργάτης του Ladylike, σου δίνει 10 σημάδια που δείχνουν ότι είσαι εθισμένη στη δουλειά.

Αγαπάς πολύ αυτό που κάνεις και θέλεις να εξελίσσεσαι συνεχώς; Πιστεύεις ότι στη δύσκολη οικονομική περίοδο, για να επιβιώσεις στην αγορά εργασίας, πρέπει να δουλεύεις σκληρά, για να βελτιώνεσαι; Σε κάθε περίπτωση έχεις δίκιο. Ποια είναι όμως η λεπτή διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στα παραπάνω και στην φρενίτιδα σχετικά με την δουλειά σου;

1. Notifications

Όταν είστε έξω, όλοι οι φίλοι σου τσεκάρουν τις ειδοποιήσεις τους στα social media, ενώ εσύ κάνεις refresh στο inbox του επαγγελματικού mail σου. Awkward

2. Say what?

Ενώ αράζετε με την παρέα σου, ακούς διάφορα ονόματα και ιστορίες, που αγνοείς παντελώς. Καλά κατάλαβες! Έχεις χάσει επεισόδια, καθώς προτιμούσες να “τελειώσεις εκείνο το απαιτητικό project”.

3. Δεν προλαβαίνεις

Έχεις εγκαταλείψει κάθε ασχολία και δεν προλαβαίνεις να δεις εκείνο το εικοσάλεπτο επεισόδιο της αγαπημένης σου σειράς. Γενικότερα, δεν έχεις καθόλου χρόνο για τον εαυτό σου.

4. “Φυσικά, μπορώ να το φροντίσω”

Δεν λες όχι. Αναλαμβάνεις ολοένα και περισσότερες υποχρεώσεις, στις οποίες, για να ανταπεξέλθεις, πρέπει να μείνεις ξύπνιος για τουλάχιστον 4 εικοσιτετράωρα.

5. “I can get no satisfaction”

Δεν ικανοποιείσαι με τίποτα. Γι’αυτό καταλήγεις να δουλεύεις άπειρες ώρες, για να κάνεις διορθώσεις επί διορθώσεων. Μερικές από αυτές δεν χρειάζεται να γίνουν. Απλά εσύ και μόνο εσύ πιστέυεις το αντίθετο.

6. Δεν σηκώνεσαι

Θεωρείς ότι το να σηκωθείς από το γραφείο σου μπορεί να αποσπάσει την προσοχή και να σπαταλήσει τον χρόνο σου. Έτσι, το καλαθάκι σου είναι γεμάτο από πλαστικά ποτήρια με καφέ και χάρτινα κουτάκια από delivery. Μα καλά, ούτε για το μεσημεριανό;

7. Ποιος πυρετός;

Έχεις μπούκωμα, πυρετό και τα σχετικά. Σε όσους σου λένε ότι είναι καλύτερα να ξεκουραστείς για μια μέρα, απαντάς: “Είμαι καλά!”. Να είσαι σίγουρος ότι οι συνάδελφοι σου θα σε βρίζουν, επειδή τους κόλλησες.

8. Πάντα εκεί

Ακόμα και τις λίγες μέρες που λείπεις από τη δουλειά, το μυαλό σου είναι πάντα εκεί. Αγχώνεσαι για τα πράγματα που “χάνεις” και αρχίζεις να φτιάχνεις ένα νέο πρόγραμμα στο μυαλό σου. Υπάρχει πρόβλημα.

9. Insomnia

Δεν μπορείς να κοιμηθείς είτε γιατί άγχος και υπερένταση είτε γιατί προσπαθείς να βρεις λύσεις για τα θέματα της δουλειάς.

10. Άρνηση

Όπως και στη φωτογραφία, αρνείσαι να παραδεχτείς ότι είσαι workaholic. Η κατηγορηματική άρνηση κρύβει μια “ενοχή”. Μην το ψάχνεις!

Διάβασε επίσης στο Savoirville.gr

Εργασία και χαρά

Γιατί αγαπάς την κολλητή σου