ΑΠΙΣΤΙΑ

10 λόγοι που οι άνθρωποι οδηγούνται στην απιστία

Απιστία. Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες ή ακόμη καλύτερα και στα ζευγάρια που είχες ως πρότυπα και πίστευες ότι θα για πάντα θα είναι πιστοί ο ένας στον άλλον.

Ναι, εκείνο το ζευγάρι από το σχολείο που όλοι τους ζηλεύατε γιατί ήσασταν σίγουροι ότι το μόνο που θα τους χώριζε ήταν ο θάνατος αλλά τελικά ήταν η ξανθιά γειτόνισσα με τα ψεύτικα extensions.

Κατά καιρούς έχουν βγει αρκετές έρευνες πάνω στην απιστία. Άλλοι υποστηρίζουν πως η απιστία είναι γονιδιακή, άλλοι ότι κρύβει ψυχολογικά αίτια ή ότι η σχέση έκανε τον κύκλο της και άνοιξε η πόρτα για το ”τρίτο” πρόσωπο.

Τελικά γιατί απιστούμε; Ένα ερώτημα που ακούγεται εδώ και δεκαετίες με πολλές απαντήσεις και ερμηνείες.

1. Θεωρούμε τον άλλο δεδομένο

Η αλήθεια είναι πως το να θεωρήσεις τον άλλον δεδομένο αποτελεί ίσως την αρχή του τέλους ή των προβλημάτων σε μια σχέση γιατί παύεις να διεκδικείς τον σύντροφό σου και πιστεύεις ότι θα είναι για πάντα δίπλα σου.

2. Θυελλώδης σχέση

Πολλές έχουμε στο μυαλό μας ότι η θυελλώδεις σχέσεις είναι κάτι το όμορφο από την άποψη ότι πάντα είσαι στην ”τσίτα” και τα πράγματα είναι απροσδόκητα. Ωστόσο, κάποια στιγμή όλα αυτά κουράζουν και ο ένας από τους δύο θα ψάξει για άλλη αγκαλιά.

3. Δεν έχουμε αυτοέλεγχο

Καλό το φλερτ υπό κάποιες προϋποθέσεις ενώ είσαι σε σχέση αλλά υπάρχουν στιγμές που ίσως ”λυγίσεις” και τα πράγματα ξεφύγουν.

4. Φοβόμαστε την μοναξιά

Και όταν λέω μοναξιά αναφέρομαι στο να είσαι single. Κάτι που είναι απόλυτα φυσιολογικό και υγιής. Πολλές από εμάς, όμως, φοβόμαστε την έννοια ”single” για αυτό βρίσκουμε τον επόμενο ενώ είμαστε σε άλλη σχέση. Κακό. Πολύ κακό, φίλη.

5. Νεκρή σεξουαλική ζωή

Πιο πιθανό είναι να αναστηθεί άνθρωπος παρά το κρεβάτι σας. Άρα η πόρτα είναι ορθάνοιχτη σε ”τρίτο” πρόσωπο.

6. Εκδικητικότητα

Μπορεί να μην σου μίλησε όμορφα στον τσακωμό, να τον ζηλεύεις ή απλά να έκανε κάτι που σε ενόχλησε πολύ και τον ”ξεπληρώνεις” με αυτό το νόμισμα.

7. Υπάρχει έξω κάτι καλύτερο

Αυτή η σκέψη έχει κλείσει πολλά σπίτια. Για πάντα.

8. Δεν ξέρουμε το λόγο

Υπάρχει και αυτή η κατηγορία που απατά χωρίς να ξέρει τον λόγο και τις αιτίες. Μπερδεμένοι; Ναι. Ανώριμοι; Ίσως.

9. Κάποιοι το έχουμε στο αίμα μας

Κάποιοι απατούν συστηματικά. Γυναίκες, άνδρες. Ο λόγος; Πολύ πιθανό ψυχολογικός, για επιβεβαίωση, ικανοποίηση. Ακόμα και τον καλύτερο άνθρωπο να έχουν δίπλα τους, θα τον απατήσουν.

10. Μας ενδιαφέρει μόνο ο εαυτός μας

Όπως και στην προηγούμενη περίπτωση, υπάρχει μια μερίδα ανθρώπων που τους ενδιαφέρει μόνο ο εαυτός τους και τα ένστικτά τους χωρίς να δίνουν δεκάρα για αυτά που αισθάνεται ο άλλος και αν θα πληγωθεί. Θα συνιστούσα στις δύο αυτές περιπτώσεις οι συγκεκριμένοι άνθρωποι να απευθυνθούν σε ειδικό για πρώτα από όλα είναι δυστυχισμένοι μέσα τους.