ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Το Food Call Market έχει άρωμα Ελλάδας και γυναίκας

Τι συμβαίνει όταν δύο φίλες που αγαπούν το φαγητό, αποφασίσουν να δημιουργήσουν στην Ελλάδα της κρίσης; Μια νέα γιορτή "γεννιέται", αγαπιέται και γίνεται θεσμός.

Το Food Call Market, συστήθηκε στο κοινό πριν από περίπου ένα μήνα, αλλά η ανταπόκριση που είχε από τον κόσμο, για την ακρίβεια οι πάνω από 12.000 επισκέψεις την πρώτη φορά που έγινε, κάνουν προφανές ότι πρόκειται για ένα γευστικό δρώμενο που ήρθε για να μείνει.

Πρόκειται για μια μετακινούμενη αγορά που μπορεί να επισκεφθεί δωρεάν ο καθένας, με την παρέα του και να περάσει ευχάριστα δοκιμάζοντας νέες γεύσεις.

Λίγο πριν ανοίξει τις πόρτες του ξανά, μιλήσαμε με τις γυναίκες που κρύβονται πίσω από αυτό, για να μάθουμε λίγα περισσότερα. Να καταλάβουμε γιατί αξίζει να σηκωθούμε από τον καναπέ και να κάνουμε βόλτες στις 4 και 5 Απριλίου, προς  κέντρο μεριά και συγκεκριμένα στο The Loft by Collage. Όχι, βέβαια, ότι δε μας αρκεί που θα έχει πολύ και ωραίο φαγητό. Αλλά λέμε…

H σγουρομάλλα Μανώλια και η γλυκιά Αγγελική, μπορεί να μην έχουν παραπανίσια κιλά αλλά τρώνε όλο το φαΐ τους και το γλυκό τους. “Ένας από τους κύριους τρόπους διασκέδασης μας από τότε που γνωριστήκαμε ήταν να ψάχνουμε και να δοκιμάζουμε νέες και διαφορετικές γεύσεις και να ανακαλύπτουμε νέα προϊόντα” αναφέρουν.

 Και εμείς θα θέλαμε να είχαμε δοκιμάσει αυτή την τούρτα

Από το καλό φαΐ που απλά απολαμβάνεις έξω, μέχρι να φτιάξεις κάτι δικό σου χτισμένο πάνω στη γεύση, υπάρχει όμως μια απόσταση. Πως τους ήρθε η ιδέα; “Οι γευστικές μας αναζητήσεις, η αγάπη μας για το φαγητό και για τα ελληνικά προϊόντα σε συνδυασμό με το ότι πάντα θέλαμε να κάνουμε μια δική μα δουλειά μας έκανε να δημιουργήσουμε το Food Call Market”, σημειώνουν.

Επιθυμία τους ήταν να διοργανώσουν κάτι ξεχωριστό που να προβάλλει τον Έλληνα παραγωγό και να συνδυάζει την πώληση των προϊόντων του μέσα σε ένα γιορτινό και ευχάριστο περιβάλλον. “Είναι σαν μια έξοδο που κανονίζεις με φίλους για φαγητό, ποτό και κουβεντούλα μετά μουσικής”, μου εξηγούν τα κορίτσια που πιστεύουν ότι το φαγητό είναι ιεροτελεστία, ένας βασικός τρόπος διασκέδασης και μια καλή ευκαιρία επικοινωνίας και συναναστροφής με άλλους ανθρώπους.

Τι βλέπει κάποιος λοιπόν όταν πάει στο Food Call Market; Συνεταιρισμούς, μικρές επιχειρήσεις με ελληνικά παραδοσιακά και βιολογικά προϊόντα όπως μέλι, ελαιόλαδο, μαρμελάδες, γλυκά, κρασιά, προϊόντα για ωμοφάγους, street food. Όλα ελληνικά.

 Πολλές γεύσεις στους πάγκους των παραγωγών

Δεν αποκλείεται την ίδια ώρα με όλα αυτά, να παρακολουθήσει κάποιος διαλέξεις διατροφολόγων, παρουσιάσεις συνταγών από food bloggers βασισμένες στα υλικά των παραγωγών και άλλα events.  Και φυσικά, μιας και πρόκειται για γιορτή, η μουσική δε λείπει.

“Εμείς ως γυναίκες δε θα το χάναμε αυτό το event” μου αναφέρουν Μανώλια και Αγγελική, όταν τις ρωτάω γιατί μια γυναίκα δεν πρέπει να λείψει από το Food Call Market και συμπληρώνουν:

“Γιατί θα φάει θα πιεί, θα ικανοποιήσει την περιέργεια για νέες γεύσεις, θα βρει νέα προϊόντα, θα πάρει ιδέες για νέες συνταγές από τις foodbloggers Υπατία Παπασταμάτη από το Food Stories και Ελένη Βονισάκου από The Foodie Corner που θα μαγειρέψουν live την Κυριακή. Γιατί θα ενημερωθεί για την μεσογειακή διατροφή το Σάββατο από την διατροφολόγο Εκάβη Γεωργουσοπούλου. Και γιατί δεν είναι μόνο γυναικεία υπόθεση. Θα υπάρχουν και πολλοί άντρες, που ως γνωστόν ασχολούνται πολύ με το φαγητό!”

Ξέρω ότι δε χρειαζόταν να φτάσεις μέχρι αυτό το σημείο του κειμένου για να πειστείς να πας, αλλά τουλάχιστον σου έχει ανοίξει η όρεξη. Όλες τις λεπτομέρειες που θες, θα τις βρεις και στη σελίδα του Food Call Market αλλά και στο Facebook.

Για το τέλος σου κρατήσαμε βέβαια το καλύτερο. Στη δεύτερη διοργάνωση, το Σαββατοκύριακο δηλαδή 4-5 Απριλίου, μπορείς να δοκιμάσεις κρασί από τη βραβευμένη οινοποιία Τριποδάκης. Στην υγειά μας!