ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
SPONSORED

Park House: Το ελληνικό brand με χειροποίητες τσάντες που θα έχεις στην ντουλάπα σου μια ζωή

Τι είναι μια τσάντα; Η (κρυφή) σούπερ δύναμη μιας γυναίκας. Δηλαδή, αν το καλοσκεφτείς, η τσάντα που κρατάει μια γυναίκα σε καθημερινή βάση, είναι μια σχέση εμπιστοσύνης. Σε αυτή θα αποθηκεύσει τα essentials της ημέρας. Είναι αυτή που εμπιστεύεται για να της προσφέρει stylish εμφανίσεις, κάθε μέρα, no matter what.

Έρχεται, λοιπόν, κάποια στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας που νιώθει την ανάγκη να ενηλικιωθεί ενδυματολογικά. Είναι η στιγμή που αρχίζει να ωριμάζει σαν προσωπικότητα, να κατασταλάζει στις απόψεις και την αισθητική της. Αυτή η στιγμή, είναι και η καταλληλότερη για μια αγορά/επένδυση. Μια τέτοια αγορά είναι και η τόσο πολύτιμη τσάντα. Μια τσάντα που την έχει επιλέξει με γνώμονα τις ανάγκες και το γούστο μας, θα υπάρχει στην ντουλάπα μας μια ζωή.

Παρόμοια φιλοσοφία, έχει και η Park House. Το ελληνικό brand με χειροποίητες τσάντες που στοχεύουν στην υψηλή ποιότητα και διαχρονικό design. Η Park House σχεδιάζει τσάντες για τη σύγχρονη γυναίκα και αναγνωρίζει τις ανάγκες της. Αναγνωρίζει ότι η γυναίκα του σήμερα είναι πολυάσχολη και ότι οι ενδυματολογικές της επιλογές, βασίζονται σε ένα βασικό κανόνα: το versatility. Ε, λοιπόν, οι τσάντες της Park House φοριούνται όλες τις ώρες.

Οι ιδρύτριες της Park House, λοιπόν, Γιασεμή Πέρου (αρχιτέκτονας μηχανικός) και η Φαίδρα Κατσάμπα (ενδυματολόγος), άφησαν τις καριέρες τους στο εξωτερικό, επέστρεψαν στην πατρίδα τους και αποφάσισαν να δημιουργήσουν αξεσουάρ που ανταποκρίνονται στις επιθυμίες και ανάγκες της Ελληνίδας γυναίκας -και όχι μόνο. Δημιούργησαν την Park House, μια εταιρία με με χειροποίητα δερμάτινα προϊόντα που σχεδιάζονται και παράγονται στην Ελλάδα. Στόχος τους, ήταν να μεταφέρουν όσα έμαθαν από τις διεθνείς καριέρες τους, σε ένα 100% ελληνικό προϊόν, στηρίζοντας έτσι την τοπική οικονομία. 

Η αισθητική, η ποιότητα, και η πρακτικότητα αποτελούν τη σχεδιαστική φιλοσοφία της Park House σε συνδυασμό με τις προσιτές τιμές. Κάπως έτσι, οι τσάντες της Park House καλύπτουν τις καθημερινές ανάγκες μιας γυναίκας, ανεξαρτήτως ηλικίας, και της προσφέρει ένα προϊόν, εκτός από stylish, αλλά και πρακτικό και που θα έχει στην ντουλάπα της μια ζωή. Εγώ μίλησα με τις δυο σχεδιάστριες και από την κουβέντα μας, έμαθα λίγα πράγματα παραπάνω για τη φιλοσοφία του inspiring αυτού ελληνικού brand με τσάντες.

Πείτε μου λίγα λόγια για εσάς. Πώς προέκυψε η συνεργασία σας;

Είμαστε αχώριστες παιδικές φίλες και είχαμε πάντα και οι δύο μεγάλη αγάπη για τη μόδα, και ιδιαίτερα για τις τσάντες. Συνδυαστικά με την έμφυτη ανάγκη για δημιουργία, οδηγηθήκαμε στο ξεκίνημα της Park House.

Έχετε και οι δυο μια σημαντική πορεία στον διεθνή χώρο της μόδας. Από τις σπουδές σας αλλά και την ως τώρα καριέρα σας. Πώς πήρατε την απόφαση να δημιουργήσετε κάτι δικό σας, με βάση την Ελλάδα;

Είχαμε ήδη αποφασίσει να επιστρέψουμε στην Ελλάδα για προσωπικούς λόγους και θέλαμε να μεταφέρουμε όλες μας τις γνώσεις, την αγάπη για τη μόδα και την αισθητική που μας αντιπροσωπεύει, στις δικές μας δημιουργίες.

Πώς θα περιγράφατε την ταυτότητα της Park House, σε μια φράση;

High quality, Urban Chic Bags. Ergonomically designed, aesthetically crafted.

Μετά την πανδημία, η μόδα και οι τάσεις έχουν κάνει μια ξεκάθαρη στροφή στα classics της γυναικείας γκαρνταρόμπας. Η επένδυση σε διαχρονικά κομμάτια είναι μια φιλοσοφία που έχετε και εσείς σαν brand και την οποία ακολουθούν πολλές γυναίκες, ανά τον κόσμο. Στην Ελλάδα, πώς βλέπετε να αντιδράει σε αυτό το καταναλωτικό κοινό; Αντιλαμβάνεται τη σημαντικότητα του να επενδύουμε σε «ένα και καλό»; Πώς μπορούμε να εκπαιδεύσουμε το κοινό ώστε να αποκτήσει αυτή τη φιλοσοφία;

Η Park House δίνει τη δυνατότητα στις γυναίκες να κάνουν μία διαχρονική επιλογή όχι μόνο σχεδιαστικά αλλά και χρωματικά. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τη μεγάλη πιστότητα που χαρακτηρίζει το brand. Ο εύκολος διαχρονικός σχεδιασμός, η εργονομία, η δυνατότητα να φοριέται 24/7 και η άνεση που πρέπει να νιώθει μια γυναίκα όταν τη φοράει είναι η φιλοσοφία της Park House και την επικοινωνούμε στο καταναλωτικό κοινό.

Σχεδιάζετε και παράγετε τα προϊόντα σας στην Ελλάδα. Πώς πήρατε την απόφαση αυτή και πόσο σημαντικό είναι για εσάς να έχουν τα προϊόντα σας, 100% ελληνική υπογραφή;

Το ελληνικό στοιχείο είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της Park House. Στηρίζουμε τη γυναικεία επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα ενισχύουμε την ελληνική παραγωγή και σχεδιάζουμε εμείς τις τσάντες που προσφέρουμε στις γυναίκες χτίζοντας μια σχέση εμπιστοσύνης που μας κάνει πολύ χαρούμενες.

Οι τσάντες σας είναι όλες χειροποίητες. Ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείτε για την παραγωγή των αξεσουάρ σας;

Ξεκινάμε κάνοντας έρευνα για τα trends της αγοράς και τα χρώματα της κάθε σεζόν. Συνεχίζουμε με το σχεδιασμό αντλώντας έμπνευση από μια στιγμιαία εικόνα της καθημερινότητας, τις γεωμετρίες του αστικού ιστού, τις εναλλαγές των χρωμάτων και την πολυπλοκότητα στη φύση, την αρχιτεκτονική και την τέχνη σε συνδυασμό με το ελληνικό στοιχείο. Προχωράμε με τα δείγματα και αφού δοκιμαστούν και τελειοποιηθούν βγαίνουν στην παραγωγή.

Για εσάς, τι εκπροσωπεί μια τσάντα;

Την αντανάκλαση του προσωπικού στιλ που κάνει κάθε γυναίκα ξεχωριστή.

Από την ματιά σας ως designers, τι δεν πρέπει να λείπει από την ντουλάπα της σύγχρονης γυναίκας;

Μία τσάντα και ένα ζευγάρι παπούτσια αποτελούν τα βασικά αξεσουάρ που να αναδεικνύουν την συνολική εικόνα μίας γυναίκας και την κάνουν να ξεχωρίζει.

Ανακάλυψε τις τσάντες της Park House, στο e-shop του brand.