ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Παρασκευή Κερασιώτη, Κατερίνα Πεφτίτση, Ελένη Πόλακ: Μας μιλάνε για το πώς η adidas έκανε εύκολο το να βρίσκουν αθλητικό bra στα μέτρα τους

Όσο μεγαλώνω, τόσο περισσότερο συνειδητοποιώ ότι η σημαντικότερη γνώμη στην οποία δίνω περισσότερο σημασία, είναι η δική μου. Το γεγονός ότι μπορεί να έχω μεγάλη περιφέρεια ή να μην είναι το στήθος μου στητό , είναι ανασφάλειες τις οποίες πρέπει να καταπολεμήσω εγώ η ίδια μόνη μου, για να προχωρήσω μπροστά, ζώντας πιο ελεύθερη. Ξέρω πολύ καλά ότι αυτό δεν είναι εύκολο, γιατί η κοινωνία δεν έχει τον ίδιο carefree τρόπο σκέψης. Δεν κουβαλάμε όλοι τα ίδια μυαλά και, μεταξύ μας τώρα, δεν γίνεται να μην επηρεαστείς.

Προσωπικά, πιστεύω ότι αυτό οφείλεται στην έλλειψη εκπροσώπησης. Πώς γίνεται μια «μπουτού» σαν εμένα, να μπορεί να αποδεχτεί τον εαυτό της όταν στις πασαρέλες και τις φωτογραφήσεις μόδας, μέχρι και τώρα, προβαλλόταν μόνο ένα είδος ομορφιάς; Πώς γίνεται, μια έφηβη, στα 14-15 της, να μην νιώθει ανασφάλειες, όταν δεν βρίσκει ρούχα στο νούμερό της; Πώς γίνεται η θηλυκότητά της να μην επηρεαστεί όταν αγοράζει το πρώτο της σουτιέν και δεν βρίσκει ούτε το νούμερό της, ούτε το κατάλληλο για τον σωματότυπο της; Πιστεύω ότι όλα αυτά, όλες αυτές οι ανασφάλειες προκύπτουν από μια περιορισμένων προτύπων κοινωνία, και από μια πολύ exclusive βιομηχανία μόδας, που γιορτάζει μόνο ένα πολύ συγκεκριμένο είδος ομορφιάς. Ε, λοιπόν, η adidas αποφασίζει να αλλάξει το narrative της μόδας και να γιορτάσει όλες τις γυναίκες, ανεξαρτήτως σωματότυπου.

H adidas ορμώμενη από το μήνυμα του Impossible Is Nothing ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη δέσμευσή της προς τις γυναίκες: να σταθεί δίπλα τους και να τις υποστηρίξει, βοηθώντας τες να καταρρίψουν κάθε εμπόδιο. Ως αρχή αυτής της δέσμευσης, η adidas πρόσφατα λάνσαρε τη νέα συλλογή αθλητικών bra που αποτελείται από 43 νέα styles, με στόχο να καλύψει τις ανάγκες των γυναικών όσον αφορά τα αθλητικά ρούχα.

Το γνωστό brand, το οποίο στηρίζει όλους τους σωματότυπους εδώ και χρόνια, προσφέροντας μια ευρεία γκάμα μεγεθών, στηρίζει και τις γυναίκες μέσα από ένα φανταστικό project. Αυτό το project γιόρτασε μέσα από ένα inspiring event στις 8 Μαρτίου 2022, την Ημέρα της Γυναίκας, σε συνεργασία με το Cosmos Sport και 3 γυναίκες (που συμμετείχαν στο project) με 3 διαφορετικούς σωματότυπους. Τις Ελένη Πόλακ, Κατερίνα Πεφτίτση και Παρασκευή Κερασιώτη. Εμείς μιλήσαμε με αυτές τις 3 γυναίκες, καθεμία από τις οποίες μοιράστηκαν μαζί μας τις δικές τους ανασφάλειες αλλά και την εμπειρία τους από την καμπάνια της adidas.

Λίγα λόγια για την inspiring καμπάνια της adidas και το ξεχωριστό event την Ημέρα της Γυναίκας

Σαν ένα brand που στοχεύει στο inclusivity, μέσα από κάθε νέα συλλογή ή project, η adidas θέτει το σωστό παράδειγμα και με τη νέα της καμπάνια. Μετά από μελέτες, έρευνες και πολλές δοκιμές η adidas επαναπροσδιόρισε και επανασχεδίασε τη συλλογή αθλητικών bra, δίνοντας την ευκαιρία στις γυναίκες να αθληθούν πιο άνετα, έχοντας περισσότερη αυτοπεποίθηση στις κινήσεις τους. Βασικό μήνυμα της καμπάνιας αυτής είναι το ‘Support is everything’, αφού σύμφωνα με μελέτες η ανεπαρκής στήριξη του γυναικείου στήθους μπορεί να προκαλέσει επιπτώσεις στην απόδοση των γυναικών κατά την άθληση, ακόμα και βλάβες στο στήθος. Η adidas μέσα από τη νέα αυτή σειρά παρέχει σωστή στήριξη σε όλες τις γυναίκες, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να επιλέξουν, μέσα από μια ευρεία γκάμα το αθλητικό bra που τους ταιριάζει απόλυτα σε σχέση με το μέγεθος, αλλά και και το είδος δραστηριότητάς τους.

Θέλοντας να διαδώσει το μήνυμα του ‘Support is everything’, το brand οργάνωσε μια πολύ ξεχωριστή ενέργεια μαζί με το συνεργάτη του Cosmos Sport. Τρία εντελώς διαφορετικά κορίτσια, με ποικίλες ανάγκες βάσει των δραστηριοτήτων τους, πρωταγωνίστησαν στην inspiring αυτή ενέργεια: η Κατερίνα Πεφτίτση, μοντέλο με ανάγκες στήριξης για studio προγράμματα όπως yoga και Pilates , η Παρασκευή Κερασιώτη, μοντέλο που ακολουθεί καθημερινό πρόγραμμα training και η Ελένη Πόλακ, αθλήτρια άλματος επί κοντώ με αυξημένες απαιτήσεις στήριξης κατά τη διάρκεια των προπονήσεών της. Τα τρία κορίτσια φωτογραφήθηκαν εν δράσει, δείχνοντας πως για κάθε γυναίκα υπάρχει το ιδανικό αθλητικό bra.

Δύο από τις πρωταγωνίστριες, οι Κατερίνα Πεφτίτση και Παρασκευή Κερασιώτη πήραν μέρος και σε μια ακόμη μοναδική διαδικασία, όπου δημιουργήθηκε torso από το καλούπι του σώματός τους από την καλλιτέχνιδα Νάσια Παυλίδου στο studio κεραμεικής Sealed Earth.

Η artist, μάς δήλωσε σχετικά με τη συνεργασία της με την adidas: «Βρίσκω στην τέχνη την έκφραση του πραγματικού που λείπει από την καθημερινότητα, κάθε σώμα είναι μια φόρμα που αποτελείται από φως και σκιά, όπως η πραγματική ομορφιά. Η ομορφιά είναι απλή, όπως και η αυθεντική τέχνη!»

Η αποκάλυψη της βιτρίνας έγινε την ημέρα του event που πραγματοποιήθηκε την Ημέρα της Γυναίκας, σε μια όμορφη συγκέντρωση όπου εκπρόσωποι των media και fans του brand, παρευρέθηκαν για να θαυμάσουν από κοντά αυτήν την πρωτότυπη κίνηση και να δείξουν μέσα από την παρουσία τους πως οτιδήποτε αφορά τη στήριξη προς τις γυναίκες, περνάει ένα ηχηρό μήνυμα και είμαστε όλοι εδώ για να το ενδυναμώσουν.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, οι παρευρισκόμενες είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με τις πρωταγωνίστριες της ενέργειας και να ακούσουν τις εμπειρίες που αποκόμισαν μέσα από αυτό το μοναδικό ταξίδι, καθώς και να πάρουν μέρος στο δικό τους bra fitting για να βρουν την κατάλληλη στήριξη για τις ίδιες. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε ένα Women’s Power Training Session, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στον τελευταίο όροφο του καταστήματος Cosmos Sport, στην Ερμού.

Eμείς μιλήσαμε με τις γυναίκες της ενέργειας και η καθεμία μοιράστηκε μαζί μας τις σκέψεις της για τη σχέση τους με τα σουτιέν και δη, τα αιθλητικά bra, αλλά και τι σήμαινε για αυτές η συνεργασία τους με την adidas.

Ελένη Πόλακ

Τι συμβολίζει για εσένα το γυναικείο στήθος; Και τι σημαίνει για εσένα το να μπορείς να φοράς (και να βρίσκεις) το σωστό αθλητικό bra για εσένα;

Το γυναικείο στήθος συμβολίζει τη μοναδικότητα. Με το σωστό αθλητικό bra οι γυναίκες αισθανόμαστε περισσότερη αυτοπεποίθηση, στήριξη και άνεση. Είναι σημαντικό για την καλύτερη απόδοση στους αγώνες μου.

Τι ψάχνεις σε ένα αθλητικό bra και πόσο σημαντικό είναι για εσένα να φοράς το κατάλληλο για το στήθος σου, όταν γυμνάζεσαι;

Άνεση, καλή εφαρμογή και φυσικά σωστή στήριξη. Το κάθε είδος γυμναστικής και άθλησης έχει διαφορετικές ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν. Για παράδειγμα, στο άθλημα μου είναι απαραίτητη η στήριξη και η ελευθερία κινήσεων…

Τι σημαίνει για εσένα η λέξη “support” (στήριξη);

Είναι μια λέξη με πολλές έννοιες.

“Για εμένα στήριξη σημαίνει οικογένεια, σημαίνει στήριγμα και στις επιτυχίες όσο και στις αποτυχίες είναι το χέρι στην πλάτη που θα σου πει «σήκω το ‘χεις»”

Ποιο είναι το αγαπημένο και το ιδανικότερο για το στήθος σου, αθλητικό bra από τη νέα συλλογή adidas women;

Όσο μεγαλύτερη στήριξη τόσο καλύτερα για μένα τόσο μεγαλύτερη ασφάλεια νιώθω. Σαν μια σφιχτή αγκαλιά, ασφάλεια, αυτοπεποίθηση και άνεση και άλλα αυτά χωρίς σημάδια.

Βρες το αθλητικό bra της Ελένης Πόλακ, εδώ.

Κατερίνα Πεφτίτση

Ποια ήταν η εμπειρία σου μικρή, προσπαθώντας να βρεις το σωστό αθλητικό bra για το στήθος σου; Υπάρχει η σωστή εκπαίδευση στα μικρά κορίτσια πάνω στο ζήτημα ή θεωρείται ταμπού; Υπάρχουν επιλογές στην αγορά;

Κάποτε είχα διαβάσει πως το 80% των γυναικών δεν αγοράζουν το σωστό bra size επειδή δεν γνωρίζουν ποιο είναι, οπότε, όπως καταλαβαίνετε δυσκολεύτηκα κι εγώ αρκετά όταν ήμουν μικρή. Κυρίως θεωρώ πως δεν υπήρχε η κατάλληλη ενημέρωση και πολλές επιλογές από τα ίδια τα Brands, αφού κάθε σώμα είναι διαφορετικό και μοναδικό και δεν μπορεί να κάνει σωστό fit σε τυποποιημένα μεγέθη s,m,l xl κλπ.

Μεγαλώνοντας παρατηρώ πως παρέχουν  ολοένα και περισσότερες επιλογές τα brands, όπως για παράδειγμα η adidas με τη νέα της καμπάνια. Τέλος, ελπίζω το ζήτημα αυτό να μη θεωρείται ταμπού πια, αφού το τι είναι ταμπού ή όχι διαμορφώνεται μέσα από κοινωνικά πρότυπα και στερεότυπα τα οποία πολλοί άνθρωποι σαν κι εμένα προσπαθούμε να σπάσουμε.

Πώς είναι να ζεις σε μια κοινωνία που, από τη μια κρίνει τα μεγάλα σώματα και από την άλλη, σεξουαλικοποιεί τα μεγάλα στήθη;

Είναι θέμα προτύπων ομορφιάς που χρόνια τώρα έχουν γράψει πάνω μας, και τα social media και η εποχή των «εύκολων» επεμβάσεων αυξητικής στήθους, ακόμη και σε πολύ μικρά κορίτσια, δεν βοηθάει καθόλου στο να τα απομυθοποιήσουμε.  Θεωρώ είναι λάθος και σχεδόν παιδικό να πιστεύουμε πως ένα μεγάλο στήθος είναι sexy αλλά η στρογγυλή κοιλίτσα ή τα μεγάλα μπουτάκια να μην είναι.

“Being sexy is an attitude, τέλος”

Τι σημαίνει για εσένα η λέξη “support” (στήριξη);

Για μένα στήριξη σημαίνει αγάπη που ξεκινάει από εμάς απέναντι στον εαυτό μας και απλώνει τις προεκτάσεις της και στους γύρω μας. Στήριξη είναι αληθινή και ανιδιοτελής αγάπη.

Ποιο είναι το αγαπημένο και το ιδανικότερο για το στήθος σου, αθλητικό bra από τη νέα συλλογή adidas women;

Λάτρεψα πολλά από τη νέα συλλογή, αλλά το πιο αγαπημένο είναι το studio bra.

Βρες το αθλητικό bra της Κατερίνας Πεφτίτση, εδώ.

Παρασκευή Κερασιώτη

Ποια είναι η ιστορία σου με τα bra; Φορούσες από μικρή το σωστό στιλ ή νούμερο για στήθος σου; Αν όχι, πότε κατάλαβες ότι φορούσες το λάθος bra;

Για εμάς τις γυναίκες το σωστό νούμερο αθλητικού bra είναι πολύ σημαντική υπόθεση. Μέχρι τώρα δεν είχα βρει το απόλυτα σωστό νούμερο για εμένα που να μου προσφέρει σωστή εφαρμογή αλλά και άνεση. Στη συνεργασία μου με την adidas συνειδητοποίησα το πόσο σημαντικό είναι να φοράς το σωστό νούμερο bra τόσο κατά τη διάρκεια της γυμναστικής όσο και στην καθημερινότητά.

Τι σου έμαθε (για τον εαυτό σου, για τα αθλητικά bra) η συμμετοχή σου στην ενδυναμωτική αυτή καμπάνια της adidas women σε συνεργασία με το Cosmos Sport;

Σίγουρα ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία από την οποία έμαθα πάρα πολλά! Στη νέα συλλογή της adidas βρήκα το ιδανικό bra για εμένα καλύπτοντας όλα όσα έψαχνα, προσφέροντας μου άνεση για τη βόλτα μου αλλά και την τέλεια στήριξη για τη γυμναστική.

“Έμαθα πως κάθε σώμα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ένα έργο τέχνης”

Τι σημαίνει για εσένα η λέξη “support” (στήριξη);

Στήριξη σημαίνει πολλά πράγματα και ταυτόχρονα τα πάντα. Είναι η οικογένεια και η εμπιστοσύνη στον ίδιο σου τον εαυτό. Είναι ασφάλεια και προστασία – πράγματα που βρήκα στην απίστευτη εφαρμογή του νέου αγαπημένου adidas bra.

Ποιο είναι το αγαπημένο και το ιδανικότερο για το στήθος σου, αθλητικό bra από τη νέα συλλογή adidas women;

Γυμνάζομαι συχνά και έχω λατρέψει το νέο αθλητικό bra της adidas που προσφέρει medium support.

Βρες το αθλητικό bra της Παρασκευής Κερασιώτη, εδώ.

 

Η συλλογή αθλητικών bra είναι διαθέσιμη στο adidas.gr, στα καταστήματα adidas, καθώς και στο Cosmos Sport.