ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο παραολυμπιονίκης Νίκος Παπαγγελής ξέρει ότι η ζωή έχει πολλές πίστες

Ο Νίκος Παπαγγελής μετά τον ακρωτηριασμό έκανε τη ζωή του ποδήλατο. Κυριολεκτικά. Πριν 10 χρόνια το οστεοσάρκωμα στο αριστερό του πόδι που επέστρεφε για 2η φορά. Οι γιατροί δεν είχαν πολλές επιλογές. Ούτε ο Νίκος. Έπρεπε να ακρωτηριάσουν το πόδι του. Κι έπρεπε να βρει τρόπο ένας έφηβος να συνεχίσει να ελπίζει και να αγωνίζεται. 

 

Ο Νίκος Παπαγγελής ξέρει ότι πρέπει να κυνηγάς τη ζωή και να ξεπερνά τις προσδοκίες των άλλων. Είναι ο πρώτος άνθρωπος με ακρωτηριασμό ποδιού που κατέκτησε τον Όλυμπο με πατερίτσες. Ο Παραολυμπιονίκης ποδηλάτης, Νίκος Παπαγγελής, θα είναι ο πρεσβευτής της καμπάνιας P&G  στην Ελλάδα, κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων Παρισι 2024.

Κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων 2024 στο Παρίσι, η P&G αγκαλιάζει τη διοργάνωση με την καμπάνια  «Κάθε Μέρα Πρωταθλητές»  μέσα από το πρίσμα των Ολυμπιακών Αγώνων αλλά και τα κορυφαία προϊόντα της, που χρησιμοποιούν εκατομμύρια νοικοκυριά κάθε μέρα.   Την ίδια στιγμή που ο Νίκος Παπαγγελής αγωνίζεται για μετάλλια, η P&G και τα προϊόντα της δεσμεύονται να παρέχουν υψηλή καινοτομία για την άνεση, ασφάλεια και ευεξία όλων των ανθρώπων που βασίζονται σε αυτά στην καθημερινή τους ζωή, ώστε να εστιάζουν στις δικές τους σημαντικές στιγμές.  

– Αν το 2014 σου έλεγε κάποιος ότι το 2024 θα έμοιαζε έτσι, θα το πίστευες; Tι σου λένε τα παιδιά που περνάνε το ίδιο και τι τους λες εσύ;

Σίγουρα, δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα ήταν έτσι η ζωή μου. Σήμερα ζω το δικό μου παραμύθι. Αλλά έχω δουλέψει και δουλεύω πολύ σκληρά για να φτάσω έως εδώ.

Σε τέτοιες καταστάσεις δεν χρειάζεται να πεις κάτι, ούτε να σου πούνε. Χρειάζεται να δεις κάτι, να πιαστείς, να δεις ότι υπάρχει και μπορείς να κερδίσεις μια δύσκολη κατάσταση που έρχεται στην ζωή σου, όπως εγώ πριν 10 χρόνια είδα παιδιά με ακρωτηριασμό που είχαν χάσει τα πόδια τους από καρκίνο.

Νίκος Παπαγγελής

-Βρήκες την ισορροπία που έψαχνες κάνοντας τη ζωή σου ποδήλατο; Σε βοήθησε να ξεπεράσεις το αίσθημα θυμού;

Το ποδήλατο με βοήθησε στα πάντα μετά τον ακρωτηριασμό. Με βοήθησε να σταθώ στο ένα πόδι μου πλέον και να αγαπήσω τον εαυτό μου. Μέσα από το ποδήλατο εξελίχθηκα σαν άνθρωπος και σαν αθλητής, και συνεχίζω έως και σήμερα.

Ο Νίκος Παπαγγελής κατέβηκε στο πρώτο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανθρώπων με Αναπηρίες το 2015. Έκτοτε κάνει συλλογή από μετάλλια ως μέλος της εθνικής ομάδας ποδηλασίας, έχει κατακτήσει την 6η θέση στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020 και 2 χάλκινα μετάλλια (ατομική χρονομέτρηση και αντοχή) στο Παγκόσμιο Κύπελλο Παρα-ποδηλασίας Δρόμου του 2023, 2 ασημένια μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Ρότερνταμ.

– Πες μας ποιο είναι το καλύτερο ταξίδι που έχεις κάνει με το ποδήλατο σου; Σε ποιο μέρος που αγωνίστηκες πέρασες καταπληκτικά; 

Το καλύτερο ταξίδι που έχω πάει να αγωνιστώ με το ποδήλατο είναι στο Μανιάγκο της Ιταλίας, όπου κατέκτησα το πρώτο μου μετάλλιο σε παγκόσμιο κύπελλο το 2023. Επίσης, η διαδρομή του φιλανθρωπικού event Wheels Of Will από Αθήνα-Πάτρα απόστασης 230χλμ σε μια μέρα για τον σύλλογο Φλόγα.

 Η P&G και τα προϊόντα της, συνεργάζονται με περισσότερους από 100 αθλητές με τις καλύτερες επιδόσεις στον κόσμο, υποστηρίζοντας, με διάφορους τρόπους,  τις προσπάθειές τους, εντός και εκτός γηπέδου, μέσω οικονομικών πόρων, αλλά και τη στήριξη φιλανθρωπικών σκοπών  της επιλογής τους. Η P&G, θα παρέχει προϊόντα και υπηρεσίες, σε περισσότερους από 22.000 αθλητές Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων αλλά και τις ομάδες τους, στο Ολυμπιακό Χωριό.

Σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους θα βρίσκεται το Village Nursery των  Pampers®, το Beauty & Grooming από το Pantene®, Head & Shoulders®, Gillette® και Braun®, η οδοντιατρική κλινική με την Oral-Β®, όπως επίσης και χώροι πλυντηρίων ρούχων  από το Ariel®.