ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Νάντια Κοντογεώργη: Το φλΕΡΤ, η αγάπη για τη σοκολάτα, η γκρίζα Βοστώνη και το σύνδρομο του καλού παιδιού

ΕΡΤ

Η «φωτεινή» ηθοποιός και παρουσιάστρια του φλΕΡΤ, Νάντια Κοντογεώργη, βρέθηκε καλεσμένη στο podcast Been There Done That της Μίνας Μπιράκου και μίλησε για όλα τα ουσιώδη και σημαντικά της ζωής της.

Η Νάντια Κοντογεώργη μίλησε με τη Μίνα Μπιράκου για τον πρώτο της χρόνο ως παρουσιάστρια του φλΕΡΤ στην ΕΡΤ, τους συναδέλφους της που αγάπησε περισσότερο καθώς τους έκανε συνεντεύξεις, το κύμα καταγγελιών στον χώρο της τέχνης, την αγάπη της για τις σοκολάτες, τις σπουδές στο Harvard, τις αγαπημένες της παιδικές φίλες και πολλά ακόμη.

Η Νάντια Κοντογεώργη για την εκπομπή «φλΕΡΤ», στην ΕΡΤ

Η ηθοποιός και παρουσιάστρια Νάντια Κοντογεώργη μίλησε για το τηλεοπτικό της ντεμπούτο σαν παρουσιάστρια, τον τελευταίο χρόνο στην ΕΡΤ και την άγνοια κινδύνου που είχε πριν κάνει το μεγάλο βήμα. «Δεν ήξερα ακριβώς τι σημαίνει δίωρο καθημερινό. Παίρνω τα πράγματα πολύ αισιόδοξα και θετικά πάντα, οπότε μπήκα σε αυτό το χώρο που λέγεται τηλεόραση, εκπομπή, καθημερινότητα. Δεν είχα υποψιαστεί. Είναι πολύ ζόρικο, τα επίπεδα του στρες μου έχουν χτυπήσει κόκκινο. Γιατί δεν είναι αυτό που μπορεί να δει κανείς μέσα σε ένα δίωρο ζωντανής εκπομπής. Είναι όλη η προετοιμασία. Είναι η ευθύνη του δημόσιου λόγου. Ειλικρινά, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να είσαι αυθόρμητος. Και αυτό που θα είναι παρεξηγήσιμο ή αυτό που θα προκαλέσει κάτι, είναι η αλήθεια μου, η ειλικρίνειά μου», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Η παρουσιάστρια της ΕΡΤ, αναφέρθηκε και στην ομάδα της στην εκπομπή, με την οποία δέθηκε αμέσως. «Η ΕΡΤ έχει μία ελευθερία σε σχέση με το τι θέματα θα επιλεγούν για να δείξουμε στην εκπομπή, που είναι θέματα που με αφορούν και μένα. Οι άνθρωποι με τους οποίους συνεργάζομαι είναι άνθρωποι που έχουμε αγαπηθεί πια. Είναι τέτοια η καθημερινότητα -αυτό είναι κοινό κομμάτι με το θέατρο- που με τους ανθρώπους έρχεσαι πιο γρήγορα κοντά οπότε ξεδιπλώνεις τα χαρτιά σου πιο εύκολα», τόνισε η Νάντια Κοντογεώργη

«Αγάπησα περισσότερο τους ηθοποιούς μέσα από τις συνεντεύξεις»

Η ηθοποιός μίλησε για την «ιδιαίτερη» συνθήκη του να παίρνει συνεντεύξεις σε συναδέλφους της, με την ιδιότητα της παρουσιάστριας αυτή τη φορά. «Σε ιδιότητες που δεν είναι δικές μου, σε τραγουδιστές, αθλητές, εικαστικούς μου είναι πιο εύκολο γιατί έχω απορίες που θα μπορούσε να είναι και απορίες ενός τηλεθεατή. Στους δικούς μου ανθρώπους, πολλές φορές πέφτω στην παγίδα να ρωτάω πράγματα που είναι πιο ειδικά. Νομίζω σιγά-σιγά το αποφεύγω, μαθαίνω. Αφήνομαι σε αυτά που μου συμβαίνει εκείνη την ώρα και ρωτάω τον συνάδελφο πράγματα, που θα ρωτούσα σε μία συζήτηση αν ήμασταν εκτός κάμερας. Όμως τώρα προσπαθώ να βρω τα πράγματα που αφορούν περισσότερο το κοινό. Καμιά φορά νομίζω ότι μου έχουν δώσει συμβουλές να κάνω ερωτήσεις που μπορεί να αφορούν περισσότερο το κοινό, κι όχι εμένα, υποτιμώντας τη νοημοσύνη του κοινού. Θέλω να το αποφύγω τελείως γιατί το θεωρώ απολύτως αναληθές. Αγάπησα περισσότερο τους ηθοποιούς μέσα από τις συνεντεύξεις γιατί έρχονται όλοι όπως πήγαινα και εγώ στις συνεντεύξεις, με το ευάλωτο κομμάτι προστατευμένο», σημείωσε σχετικά η Νάντια Κοντογεώργη.

Το ελληνικό #MeToo που λύτρωσε τους ηθοποιούς και η προσωπική της εμπειρία

Η παρουσιάστρια του «φλΕΡΤ» αναφέρθηκε στο κύμα καταγγελιών βίαιων συμπεριφορών και σεξουαλικών παρενοχλήσεων και κακοποιήσεων στον χώρο του θεάτρου. Το κύμα αυτό ανέτρεψε ότι γνώριζαν οι ηθοποιοί για «αυτονόητο». «Ήταν πολύ δύσκολο γιατί ήταν άγρια λυτρωτικό. Οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες για όλους, ήταν όλο ασφυκτικό. Άρχισε να ανοίγει λίγο μία συζήτηση η οποία έγινε πολύ σταδιακά, δηλαδή ξεκίνησε από τη Ζέτα (Δούκα) και μετά άρχισε να πάλλεται και να βγαίνει όλο αυτό που βγήκε», τόνισε η Νάντια Κοντογεώργη. «Δεν το θεωρώ πλήγμα για τον χώρο αυτόν. Πλήγμα θεωρώ το παρελθόν. Το ότι έπρεπε να υφιστάμεθα συμπεριφορές που θεωρούσαμε ότι είναι αυτονόητες», πρόσθεσε, ενώ για την προσωπική της εμπειρία επεσήμανε: «Πολλές φορές είπα να σηκωθώ να φύγω και λυπάμαι που δεν το έκανα. Δεν προφύλαξα την ψυχή μου, τώρα μαθαίνω».

«Δεν προτίθεμαι αν δεν είναι θέμα υγείας να θυσιάσω την σοκολάτα για να είμαι πιο αδύνατη»

Η ηθοποιός μίλησε για την μεγάλη της αγάπη στις σοκολάτες. «Πιο πολύ μου αρέσουν τα γλυκά. Σοκολάτα. Το φαγητό δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Η σοκολάτα σε οποιαδήποτε μορφή, ρευστή, μέσα σε σουφλέ. Και δεν προτίθεμαι κιόλας αν δεν είναι θέμα υγείας να το θυσιάσω αυτό για να είμαι πιο αδύνατη. Δεν με ενδιαφέρει αυτό, όταν αδυνατίζω χαλάει και το πρόσωπο. Μου αρέσω έτσι», σημείωσε.

Οι σπουδές υποκριτικής στην «γκρι» Βοστώνη και το Harvard

Η Νάντια Κοντογεώργη αναφέρθηκε στην εμπειρία του να σπουδάζει κανείς θέατρο στο Harvard αλλά και γενικότερα για τη ζωή στην Βοστώνη. «Το πιο ζόρικο κομμάτι αυτής της εμπειρίας ήταν ο καιρός στη Βοστώνη. Ξυπνούσες με γκρι κοιμόσουν με μαύρο. Αυτό όπως καταλαβαίνεις στην ψυχολογία μία Ελληνίδας τεμπεραμεντόζας, δεν ήταν πολύ ευχάριστο. Το πολύ θετικό ήταν ότι υπήρχε οργάνωση και δομή σε όλα, το οποίο μου δίνει τρομερή αίσθηση ασφάλειας και με απελευθερώνει στο δημιουργικό κομμάτι. Το πιο ενδιαφέρον ήταν ένα μάθημα που έχει να κάνει με τις ψυχικές ασθένειες, τις τάσεις αυτοκαταστροφής των καλλιτεχνών», εξήγησε.

Οι παιδικές τις φιλίες που κρατάνε ακόμα και το σύνδρομο του «καλού παιδιού»

Η Νάντια Κοντογεώργη αναφέρθηκε στις κολλητές της φίλες από το δημοτικό που την συντροφεύουν μέχρι και σήμερα. «Η φίλη μου η Ελένη που είμαστε από πέμπτη δημοτικού. Η Βάλια από πρώτη γυμνασίου και η Κωστάντια». Ως ταμπεραμεντόζα, τόνισε ότι θέλει πάντα στο σπίτι της να γίνεται «γλέντι». «Με έχω φανταστεί με παιδιά παρόλα αυτά έχω πει στο Θεό στο σύμπαν, και σε όλους να έρθει ό,τι είναι για τον κάθε άνθρωπο και να είμαι όπως μπορώ να υπηρετήσω καλύτερα το χρόνο μου εδώ. Εγώ θα ήθελα παιδιά, σκυλιά, γατιά, κόσμο, φίλους. Θα θελα να είναι ένα καθημερινό γλέντι», είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για τις πολύπλοκες ανθρώπινες σχέσεις, διατύπωσε την πολύ συνοπτική, αλλά γεμάτη νόημα φράση: «Οι περισσότεροι έχουμε το σύνδρομο του καλού παιδιού προτιμάμε να αγαπηθούμε γρήγορα, παρά να αγαπηθούμε βαθιά».

Η Νάντια Κοντογεώργη δεν πιστεύει ότι υπάρχει το «The one» ταίρι μας

Η ηθοποιός με αφορμή την τελευταία ταινία που παρακολούθησε, με τίτλο “Let the Sunshine In”,  μίλησε για την αγάπη και για το αν υπάρχει το ιδανικό-μοναδικό ταίρι για τον καθένα. «Να φύγει από το μυαλό μας ο ένας και ο μοναδικός. Δεν υπάρχει ο άντρας της ζωής μου, ή η γυναίκα της ζωής μου. Άσε τον απολογισμό αυτό να γίνει μία μέρα πριν αποχωρήσεις. Άσε την ψυχή σου ανοιχτή να δει το φως και βίωσε την αγάπη με όποιο τρόπο σου την προσφέρει η ζωή. Και θα δεις μετά τι ήταν ο κάθε άνθρωπος στη ζωή σου.  Άλλος ήταν δάσκαλος, άλλος ήταν για να σε πάει ένα βήμα πιο κει. Οι άνθρωποι είναι τα χέρια που μας οδηγούν από το ένα μέρος στο άλλο. Ας ταξιδέψουμε», κατέληξε.